background img
banner
banner

Σύσκεψη για τη σταφίδα συγκαλεί την άλλη εβδομάδα ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος

ΚΑΛΕΙ Π.Ε.Σ. ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας συμμετείχε στη συνάντηση της Τρίτης στην ΣΚΟΣ ΑΕΣ.Α.Ε. στην Πάτρα, όπου συζητήθηκε το θέμα της τιμής της σταφίδας φετινής παραγωγής.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ., συμφώνησαν σε ελάχιστη τιμή 1,25€ ανά κιλό προσωρινά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα καλούν σε σύσκεψη ιδιώτες μεταποιητές-εξαγωγείς και τη διοίκηση της Π.Ε.Σ. ώστε να υπάρξει μια συνεννόηση για το καλό παραγωγών και προϊόντος.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, που τονίζει ότι παρέστη ακάλεστο στη σύσκεψη, καταρχήν εκφράζει ευχαριστίες στους αγρότες που άφησαν τον τρύγο και αποδέχτηκαν την πρόσκληση τους και τονίζει πως ΄΄πρόταση του Συλλόγου ήταν, ότι πρέπει να οριστεί μια ικανοποιητική τιμή για φέτος η οποία θα είναι πάνω από 1,50€, ουσιαστικά πάνω από το κόστος καλλιέργειας, αν οι μεσίτες θεωρούν ότι αυτή η τιμή δεν μπορεί να πληρωθεί στον παραγωγό και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το προϊόν να μάς το πουν για να σταματήσουμε από φέτος την παραγωγή και να ασχοληθούμε με κάτι άλλο! Έτσι και αλλιώς με τα σημερινά δεδομένα, κόστος λιπασμάτων, αύξηση τιμής καυσίμων, έλλειψη εργατικού προσωπικού και γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, οδεύουμε προς κατακόρυφη αύξηση των χρεών και εγκατάλειψη της καλλιέργειας!΄΄.

Επισημαίνει ακόμη τα εξής: ΄΄Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΚΟΣ και Διευθυντής της Π.Ε.Σ. με τα στοιχεία που ο ίδιος γνωρίζει πρότεινε να μπει ελάχιστη τιμή στο 1,25€ και σε δύο περίπου μήνες να γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης, πρόταση που αποδέχτηκαν στο σύνολο οι παρευρισκόμενοι και ο Σύλλογος αποδέχτηκε το αίτημα για ελάχιστη τιμή στο 1,25€ προσωρινά για να μην υπάρξει κατρακύλα στις τιμές΄΄.

Συμμετοχή στη συνέλευση του Συνεταιρισμού Κουνινάς

Να σημειωθεί ότι το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στης 19.00, αντιπροσωπεία του Συλλόγου θα παραβρεθεί στην συνέλευση του Συνεταιρισμού Κουνινάς όπου πάλι θα τεθεί το θέμα για την τιμή τής σταφίδας.

΄΄Με τα σημερινά δεδομένα και ύστερα από τις ζημιές που υπέστησαν από την βροχή πολλοί παραγωγοί στα ορεινά και περισσότερο στην περιοχή της Νεμέας όπου χάθηκε το 80%του προϊόντος, αλλά και την πώληση νωπής σταφίδας, η συνολική ποσότητα αποξηραμένης σταφίδας θα είναι πολύ μικρότερη από τα αναμενόμενα!΄΄, επισημαίνει ακόμη η διοίκηση του Α.Α.Σ.Α.

Προτροπή προς τους παραγωγούς

Καταλήγει δε κάνοντας γνωστά τα εξής: ΄΄Ο Σύλλογος παίρνει την πρωτοβουλία εντός της επόμενης εβδομάδας να καλέσει στο Αίγιο όλους τους ενδιαφερομένους ιδιώτες μεταποιητές-εξαγωγείς και την Διοίκηση της Π.Ε.Σ. ώστε να υπάρξει μια συνεννόηση και να παραμεριστούν οι οποίες διαφορές, για το καλό όλων και πρωτίστως του μαύρου χρυσού!

Συνάδελφοι παραγωγοί μην παραδίδετε σε κανέναν προϊόν χωρίς ικανοποιητική τιμή, πάνω στο 1,50€,οι αγώνες δεν κερδίζονται στα καφενεία! Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να κερδίσουμε μια καλή τιμή για τον κόπο μας!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr