background img
banner
banner

Ένα… αλλιώτικο Πάρκο ετοιμάζει το Τμήμα Πρασίνου του δήμου

ΦΥΤΕΥΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΓΚΑΖΟΝ – ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ!

Στη μετατροπή του δημοτικού Πάρκου των Υψηλών Αλωνίων σε έναν… παραδεισένιο κήπο, στοχεύουν Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου υπό την αρμόδια αντιδημαρχία, που προχωρούν σε εργασίες αναβάθμισης του εμβληματικού κήπου του Αιγίου. Νέα καλλωπιστικά φυτά, κρυφοί φωτισμοί, καθαριότητα, τάξη και νερό στη λίμνη, θα αλλάξουν άρδην την εικόνα, με την… ελπίδα οι πολίτες να σεβαστούν τον χώρο ώστε να τον απολαμβάνουν όλοι.

Οι εργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου οι υπάλληλοι του Τμήματος προχώρησαν σε φύτευση νέων λουλουδιών στον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης η οποία οσονούπω θα παρουσιάσει νέα μορφή. Παρών στις εργασίες ήταν και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Νίκος Καραΐσκος, όπου με ενθουσιασμό μίλησε για τις παρεμβάσεις που γίνονται και κυρίως για το αποτέλεσμα που αναμένεται.

Οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις

Όπως είπε, ΄΄έχουμε ξεκινήσει σταδιακά την αναβάθμιση του Πάρκου των Υψηλών Αλωνίων. Η αρχή έγινε πέρυσι με τη φύτευση λουλουδιών παράλληλα με τις πέτρες στην πλευρά προς την οδό Μελετοπούλων καθώς και σε νέο γκαζόν περιμετρικά της λίμνης, διαδικασία που δεν ολοκληρώθηκε τότε και θα γίνει τώρα. Προχωρήσαμε στη φύτευση λουλουδιών ανάμεσα στη λίμνη και το Μνημείο Ηρώων, ενώ θα μπουν καλλωπιστικά φυτά και σε άλλα σημεία μέσα στο πάρκο. Στόχος μας είναι του χρόνου την άνοιξη το πάρκο να είναι μία… πανδαισία και να το χαίρονται οι πολίτες΄΄.

Όπως είπε, ΄΄δεν είναι μόνο οι φυτεύσεις. Γίνεται γενική επισκευή όλων των σημείων με μέριμνα του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τη λίμνη ώστε να πάψει να παρουσιάζει τη σημερινή εικόνα. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθεί ένας πίδακας, ένα σιντριβάνι που θα τρέχει διαρκώς νερό και θα δώσει άλλη όψη στον φυσικό αυτό πνεύμονα του κέντρου της πόλης. Φιλοδοξούμε να αλλάξουμε εντελώς την όψη του Πάρκου. Σε αυτό θα συντελέσει όχι μόνο ο μεγάλος αριθμός νέων λουλουδιών και φυτών αλλά και ο πρωτοποριακός φωτισμός που ετοιμάζουμε, ο οποίος θα είναι εξειδικευμένος ώστε να αναδεικνύονται οι «γωνιές» του κήπου και τα όμορφα σημεία του. Ήδη έχει γίνει η εγκατάσταση των καλωδίων και αναμένεται άμεσα να προχωρήσει και αυτό. Έτσι θα αλλάξει εντελώς η φυσιογνωμία του χώρου. Επιπλέον, θα γίνει ειδικός καθαρισμός του Μνημείου Ηρώων΄΄.

Θα ενισχυθεί η φύλαξη

Το πάρκο θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες είκοσι ημέρες περίπου. Στη συνέχεια θα υπάρχει φύλαξη, όπως πριν και πιο ενισχυμένη και το Πάρκο θα λειτουργεί σε συγκεκριμένες ώρες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr