background img
banner
banner

Συντονισμός εργατικών σωματείων και φορέων

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ – ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΗ

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό της πανελλαδικής κινητοποίησης της 9ης Νοέμβρη και της απεργιακής συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί της ημέρας εκείνης, στην Τρίγωνη Πλατεία, συγκαλεί η διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου, την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία του Σωματείου.

Οι οικοδόμοι απευθύνουν κάλεσμα προς όλα τα σωματεία και τους φορείς της Αιγιάλειας, με σύνθημα «Κανένας παγωμένος! Κανένας πεινασμένος! Κανένας μόνος του!», καλώντας τους να δείξουν «μηδενική ανοχή και αναμονή και να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση και πολέμους, που αφήνει τον λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», όπως τονίζει.

Τους καλεί να παλέψουν για τη διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ρεύμα και βασικά αγαθά φτηνά για τον λαό.

΄΄Δεν αφήνουμε τους λογαριασμούς να τρέχουν και τα άγχη της επιβίωσης να μας πνίγουν! Λογαριαζόμαστε τώρα με τους επιχειρηματικούς ομίλους, με την κυβέρνηση, με την ΕΕ και όλους τους θεσμούς του συστήματος της εκμετάλλευσης, τα σύγχρονα κοράκια που μας καλούν σε προσαρμογή στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο και τελικά στον θάνατο!΄΄, αναφέρει και προσθέτει:

΄΄Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα» γιατί θέλουν να κάτσουμε στα αυγά μας. Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε! Δεν ανεχόμαστε να στριμώχνουμε τα όνειρα των παιδιών μας, των οικογενειών μας, στα vouchers και τα pass που μας πετάει σαν ψίχουλα η Κυβέρνηση προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μεγάλες εταιρείες παροχής ενέργειας. Δεν ανεχόμαστε να στέλνουμε τα παιδιά μας σε σχολεία χωρίς δασκάλους, χωρίς καθαριότητα, χωρίς θέρμανση και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας από τη πανδημία. Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στη λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν για ακόμη μία φορά να μας ρίξουν τραπεζίτες και Κυβέρνηση με τουλάχιστον 40.000 πλειστηριασμούς και κατασχέσεις της εργατικής λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Δε θα αφήσουμε κανένα εργατικό σπίτι χωρίς ρεύμα! Καμία οικογένεια χωρίς σπίτι, χωρίς βασικά είδη, τρόφιμα, θέρμανση, Υγεία και Παιδεία.

Οργανώνουμε τον Αγώνα και την Αλληλεγγύη μας γιατί δεν μας μένει τίποτα άλλο, δεν έχουμε πλέον άλλα για να πληρώσουμε! Δεν θα κάτσουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Κλιμακώνουμε την πάλη μας και προετοιμάζουμε απεργιακή απάντηση με τη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr