background img
banner
banner

Μέσα στην άλλη εβδομάδα η απόφαση…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΔΟΧΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ  ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

Κρίσιμη για τη συνέχιση του έργου της πλατείας Αγ. Λαύρας ήταν η η Πέμπτη 17 Νοεμβρίου,  όπου εκδικάστηκε στο 1ο Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, η αίτηση αναστολής της ανωνύμου εταιρείας «ΑΓΤ Α.Τ.Ε.», έκπτωτου αναδόχου της ανάπλασης, μέσω της οποίας ζητά να ανασταλεί η εκτέλεση και η ισχύς όλων των αποφάσεων περί έκπτωσής της καθώς και όλων των σχετικών διαδικαστικών ενεργειών. Η απόφαση αναμένεται να εξαχθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας και από αυτή εξαρτάται το εάν θα προχωρήσει η διαδικασία για το επόμενο βήμα για την εκτέλεση του έργου, που έχει να κάνει με τη διαπραγμάτευση με άλλους οικονομικούς φορείς για τη συνέχισή του.

Παρόντες δήμαρχος και αντιδήμαρχος

Τον δήμο Αιγιαλείας εκπροσώπησε ο δικηγόρος εξ Αθηνών Σταμάτης Σταματόπουλος, ο οποίος διαθέτει εξειδικευμένη γνώση, αλλά και ο νομικός σύμβουλός του Γιώργος Μπέσκος. Επίσης, παρόντες ήταν τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος όσο και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, με τον τελευταίο να αναφέρει στο protionline.gr: ΄΄Παρατέθηκαν όλα τα νομικά επιχειρήματα και έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους η εν λόγω εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη. Αναμένουμε την απόφαση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο΄΄.
Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση αναστολής του αρχικού αναδόχου του έργου είχε κατατεθεί στις 21 Οκτωβρίου, αιτούμενη παράλληλα και προσωρινή διαταγή η συζήτηση της οποίας είχε οριστεί για την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Με την αίτηση της, η έκπτωτη ανάδοχος ζητά να ανασταλεί η εκτέλεση και η ισχύς όλων των αποφάσεων περί έκπτωσής της καθώς και όλων των σχετικών διαδικαστικών ενεργειών για τους σε αυτή αναφερόμενους λόγους. Το θέμα, ως γνωστό, αφορά τις πλατείες της ανάπλασης της πόλης του Αιγίου καθόσον οι εργασίες έχουν διακοπεί και είναι μείζονος σημασίας για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, για τους δημότες και επισκέπτες του δήμου, αλλά και για την εικόνα της πόλης στο πεδίο του τουρισμού και της ανάπτυξης.

Τα επιχειρήματα των νομικών του δήμου

Την αισιοδοξία του για την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, εξέφρασε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, αναφέροντας για τη διαδικασία: ΄΄Αναπτύξαμε τις απόψεις του δήμου Αιγιαλείας, εκτέθηκαν τα νομικά ζητήματα που καθιστούν μη νόμιμη την υπό κρίση αίτηση αναστολής που κινείται ενάντια στα νομοτελειακά δεδομένα και τις διατυπώσεις του νόμου.
Αναδείξαμε την ευθύνη της εταιρείας που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις, ενώ επικαλεστήκαμε και τον κίνδυνο για το δημόσιο συμφέρον στην πιθανή απώλεια χρηματοδότησης από τη μη έγκαιρη παράδοση του έργου. Τέλος, επισημάναμε το τι υφίστανται οι πολίτες και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας΄΄.

Ως προς την εκτίμησή του για την απόφαση, ο κ. Μπέσκος, είπε: ΄΄Η απόφαση αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, θεωρώ πως τα νομοτελειακά και πραγματικά δεδομένα είναι σαφέστατα υπέρ του δήμου Αιγιαλείας. Ως νομικός, κρίνω πως η αίτηση αναστολής θα απορριφθεί. Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση της διαδικασίας και την ολοκλήρωση του πολύπαθου έργου της πλατείας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr