background img
banner
banner

Γενική Συνέλευση για τα προβλήματα των αγροτών

ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ» – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον υπουργό και τον υφυπουργό Υ.Α.Α.Τ. για τα ζητήματα του κόστους παραγωγής και διάθεσης της σταφίδας, τα προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας, έλλειψης εργατικού δυναμικού και αύξησης του εκθλιπτικού δικαιώματος στα ελαιοτριβεία και η οργάνωση δράσεων για το επόμενο διάστημα, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση που συγκαλεί για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας». Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου.

΄΄Οι βιοπαλαιστές αγρότες, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την επιβίωσή μας με άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματός μας, καθώς οι τιμές των προϊόντων μας βρίσκονται σε πολλές περιπτώσεις κάτω του κόστους παραγωγής και μας φέρνουν για ακόμη μία χρονιά μπροστά στον κίνδυνο του ξεκληρίσματος από τη γη μας΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του συλλόγου. Ακόμη τονίζονται τα εξής: ΄΄Δηλώνουμε αποφασισμένοι να παλέψουμε οργανωμένα, συλλογικά με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να εξασφαλίσουν λύσεις και κατακτήσεις από την κυβέρνηση που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε τις οικογένειες τους και να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα. Δεν έχουμε να περιμένουμε κανένα όφελος ούτε στο όνομα της εξωστρέφειας, ούτε στο όνομα συνεταιριστικών σχημάτων και ομάδων παραγωγών. Μπορούμε να δώσουμε ζωή στα ρημαγμένα χωριά μας, ζωντάνια στον τόπο μας και προοπτική για τα παιδιά μας. Δυνατότητες που μας στερεί η ανάπτυξη της παραγωγής με βάση τα κέρδη των λίγων. Η οργή και αγανάκτηση πρέπει να γίνουν οργάνωση και αγώνας μέσα από Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου, τους Αγροτικούς Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, το πανελλαδικά οργανωμένο αγροτικό κίνημα που εκπροσωπεί η ΠΕΜ΄΄.

Ο Α.Σ.Α. διεκδικεί: -Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια. Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για την κορινθιακή σταφίδα και τα προϊόντα μας που διατίθενται κάτω του κόστους παραγωγής. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr