background img
banner
banner

Η… ντροπή του δρόμου στην Ευρώπη…

ΑΝΑΦΟΡΑ Γ. ΜΠΕΣΚΟΥ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρέμβαση σε Ευρωπαίους Επιτρόπους αλλά και τους Έλληνες αρμόδιους, για το θέμα της κακής προσβασιμότητας στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, πραγματοποίησε ο Γιώργος Μπέσκος, με την ιδιότητά του ως δικηγόρου αλλά και ως υποψηφίου βουλευτή ΠΑΣΟΚ για τον νομό Αχαΐας. Ο κ. Μπέσκος κάνει λόγο για… ντροπή που, όπως λέει, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έργα υποδομής για τον τουρισμό στη χώρα μας.

Η αναφορά του απευθύνεται στους κ. Τίμερμαν ,Ντομπρόβσκι, Σχοινά, Βαλεάν και προς τον υπουργό Υποδομών και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Όπως σχολιάζει, ΄΄είναι αδιανόητο και ευτελές για το Αίγιο και όλη τη χώρα, οι βουλευτές των κομμάτων στην Αχαΐα, να ενδιαφέρονται μόνο για σέλφι και δημόσιες σχέσεις και για θέματα καθημερινότητας να είναι απόντες΄΄.

Η αναφορά για τον… κατσικόδρομο

Το περιεχόμενο της αναφοράς είναι το εξής: ΄΄Την 14 7 2020 ο Υπουργός υποδομών κ. Καραμανλής δηλώνει με περηφάνια, ότι ξεκινούν άμεσα τα έργα πρόσβασης στο σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου που τον εγκαινίασε. 5 1 2023 ο σιδηροδρομικός σταθμός στο Αίγιο δεν έχει προσβάσιμη δίοδος παρά ένα χωματόδρομο με λακκούβες όπου πηγαίνουν οι πολίτες και ταξιδιώτες σε αυτόν.
Αδιανόητο για τον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό που συνδέει το αεροδρόμιο με τη Δυτική Ελλάδα να υπάρχουν τριτοκοσμικές εικόνες που εκθέτουν την Ελλάδα ανεπανόρθωτα και αποτελεί προσβολή για τα έργα υποδομής σε θέματα τουρισμού.

Οι εικόνες τουρίστες να έρχονται με τα πόδια από το σταθμό γιατί δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτόν, κόσμος να μην γνωρίζει πως θα προσεγγίσει το σταθμό, λεωφορεία να μην έχουν πρόσβαση, να μην υπάρχει στοιχειώδης σήμανση εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον υπουργό τον περιφερειάρχη και την ελληνική κυβέρνηση. Είναι πράγματι αντιφατικό ο πρωθυπουργός να υπογράφει με μεγαλοπρέπεια την σύμβαση κατασκευής και συνέχισης του έργου σιδηροδρομικής σύνδεσης με την Πάτρα και την ίδια ώρα επί 2.5 χρόνια να υπάρχει κυριολεκτικά κατσικόδρομος μήκους 1 χλμ περίπου που καθιστά αδύνατη την οδική πρόσβαση στο Σταθμό. Αν αυτή η εικόνα είναι το άμεσο των ενεργειών που αναφέρατε κ Υπουργέ στα εγκαίνια πραγματικά εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

Εκθέτει ανεπανόρθωτα τη χώρα μας αυτή η εικόνα και κατάσταση που δεν συγκινεί κανέναν. Έρχεται σε ευθεία αντίθεση με δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έργα υποδομής για τον τουρισμό στη χώρα μας΄΄.

Καλεί τον υπουργό να αποκαταστήσει τη βατότητα και τους Ευρωπαίους να παρέμβουν

Κατόπιν των ανωτέρω καλεί τον υπουργό άμεσα να αποκαταστήσει τη βατότητα και πρόσβαση στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου που είναι ο τερματικός σταθμός από το αεροδρόμιο Αθηνών στη Δυτική Ελλάδα, καλώντας και τους Ευρωπαίους Επιτρόπους στους οποίους κοινοποιείται η αναφορά, να παρέμβουν, ώστε να γίνει το αυτονόητο για το οποίο δεν ενεργεί κάνεις, όπως λέει, καταλήγοντας: ΄΄Άλλωστε τέτοιες καταστάσεις είναι αντίθετες με τις εξαγγελίες τους για έργα υποδομής για τον τουρισμό και τους πολίτες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr