background img
banner
banner

Το 2023 είναι η… χρονιά του master plan για τη λιμενική ζώνη!

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με επίκεντρο την οργάνωση και την εκτέλεση έργων στη χερσαία λιμενική ζώνη, εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, οικονομικού έτους 2023, από το Διοικητικό του Συμβούλιο. Περιλαμβάνει την αξιοποίηση μελετών των δύο προηγούμενων ετών και την εκτέλεση έργων είτε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» είτε από ιδίους πόρους.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄το Τεχνικό Πρόγραμμα διαμορφώθηκε με βάση τις μελέτες που εκπονήθηκαν τα έτη 2021 και 2022 και περιλαμβάνει έργα συντήρησης, επισκευής και αξιολόγησης όλων των δυνατοτήτων τόσο της λιμενικής όσο και της χερσαίας ζώνης, δικαιοδοσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας΄΄. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος στην εκτέλεση έργων μέσω του ΠΔΕ, το οποίο έχει εγκριθεί και αφορά την Επισκευή και την Αποκατάσταση κρηπιδωμάτων στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου καθώς και την έναρξη εκτέλεσης του εγκεκριμένου προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» με τις μελέτες που αυτό συμπεριλαμβάνει. ΄΄Εντός του 2023 θα… τρέξει ο διαγωνισμός που έχει σχέση με το «master plan» του λιμανιού, έχει ολοκληρωθεί η μελέτη ασφαλτόστρωσης στη μαρίνα του ΙΝΟΑ, θα επισκευάσουμε το κτίριο του Φάρου ώστε να αξιοποιηθεί και γενικότερα μέσα στο έτος θα γίνουν ουσιαστικά βήματα για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, η οποία θα συντελέσει στη γενικότερη ανάπτυξη του δήμου μας΄΄, επισήμανε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος.

Συγχρηματοδοτούμενα έργα από ΠΔΕ και «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

Ειδικότερα το Τεχνικό Πρόγραμμα 2023 του Νομικού Προσώπου διαμορφώνεται ως εξής: Συγχρηματοδοτούμενα έργα: Από το (ΠΔΕ): Επισκευή κρηπιδωμάτων Παλαιού Λιμένα Αιγίου. Προϋπολογισμός 100.000 €. Αποκατάσταση κρηπιδότοιχου Παλαιού Λιμένα Αιγίου. Προϋπολογισμός 78.816,17 €. Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»: Πράξη «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της Κατασκευής, Βελτίωσης και Συντήρησης των Λιμενικών Υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας». Συνολικός Προϋπολογισμός : 305.421,61 €. Τεχνική Υποστήριξη για την ωρίμανση και χρηματοδότηση Πράξεων της Πράξης «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας», (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Προϋπολογισμός 24.800 €.

Σχεδιασμός για την εκπόνηση Αναπτυξιακού Προγράμματος και Μελέτη Διαχείρισης (MASTER PLAN) Λιμένα Αιγιαλείας της Πράξης «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας», (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Προϋπολογισμός 141.486,44 €. Καθορισμός Χερσαίας και Θαλάσσιας Ζώνης Λιμένος Αιγιαλείας της Πράξης «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας», (ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ). Προϋπολογισμός 22.981,89 €. Ανάπτυξη Σχεδίων και Διαδικασιών Προσβασιμότητας με έμφαση στην αντιμετώπιση επειγόντων – έκτακτων περιστατικών και ανωμαλιών, σε συνάρτηση με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των ατόμων με κινητικές δυσκολίες – μόνιμου ή προσωρινού χαρακτήρα – η ατόμων με αναπηρία της Πράξης «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας». Προϋπολογισμός 54.840,24 € και εγγραφή του στον Κ.Α.Ε. 64-7413.003. Χρηματοδότηση από Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Ανάπτυξη, Εγκατάσταση, Εφαρμογή και Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης ποιότητας (ΣΔΠ) κατά ISO 9001:2015 και Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΠΔ) κατά ISO 14001:2015 της Πράξης «Σύνταξη / Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας». Προϋπολογισμός 24.552 €. Μελέτη εγκατάστασης προσκρουστήρων της Πράξης «Σύνταξη Επικαιροποίηση Σχεδίων και Μελετών στο πλαίσιο της κατασκευής, βελτίωσης και συντήρησης των λιμενικών υποδομών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας», Προϋπολογισμός 36.761,04 €.

Προαπαιτούμενες μελέτες για υλοποίηση έργων και έργα από ιδίους πόρους

Μελέτη Ειδικής Οικολογικής Αξιολόγησης (ΕΟΑ) για τον Λιμένα Αιγίου. Προϋπολογισμός 4.100 €. Χρηματοδότηση από ιδίους πόρους. Επισκευή και Συντήρηση Μόνιμων Εγκαταστάσεων Γραφείων ΔΛΤ Αιγιαλείας. Προϋπολογισμός 1.940 €. Χρηματοδότηση από ιδίους πόρους. Αντικατάσταση και Επίστρωση ασφαλτοτάπητα Οδικών δικτύων Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Αιγίου. Προϋπολογισμός 18.000 €. Προμήθεια και Εγκατάσταση Πυλώνων Οδοφωτισμού οδού Ποσειδώνος Αιγίου. Προϋπολογισμός 25.600 €. Προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού σε χώρους αρμοδιότητας ΔΛΤΑ. Προϋπολογισμός 24.800 €. Χρηματοδότηση από ιδίους πόρους. Προμήθεια οικοδομοτεχνικών υλικών για συντήρηση και επισκευή λιμενικών εγκαταστάσεων και χώρων αρμοδιότητας ΔΛΤΑ. Προϋπολογισμός 12.400 €. Προμήθεια και Εγκατάσταση Συστήματος Πυρασφάλειας λιμενικών εγκαταστάσεων δικαιοδοσίας ΔΛΤΑ. Προϋπολογισμός 12.400 €. Συντήρηση Βοηθητικών Μέσων πρόσδεσης πλοίων στον Παλαιό Λιμένα Αιγίου. Προϋπολογισμός 19.200 €. Συντήρηση, Ανακαίνιση του κτιρίου πρώην “Φάρος” Παλαιού Λιμένα Αιγίου ως χώρου προβολής και ανάδειξης της Αιγιάλειας. Προϋπολογισμός 37.200 €.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr