background img
banner
banner

Με… αλατοπίπερο τις ευχές εκατέρωθεν

MAZI ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ

Σε απόλυτα φιλική ατμόσφαιρα και με την πλέον ζεστή διάθεση και τη θετική ενέργεια από όλους τους παρευρισκόμενους κύλησε η όμορφη βραδιά, της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου Εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας αλλά και της διοίκησής της. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Φλεβάρη, στο οικογενειακό κατάστημα “Αλάτι και Πιπέρι” στην περιοχή της Άκολης. Οι διοργανωτές και οι υπεύθυνοι του Σωματείου, με “πρωτεργάτες” τα μέλη του Δ.Σ. που συντόνιζαν τα τεκταινόμενα της νυχτιάς, τα είχαν υπολογίσει όλα άψογα. Η αίθουσα του καταστήματος άρχισε να γεμίζει από κόσμο τμηματικά, ενώ τα καλαίσθητα και νόστιμα πιάτα ¨έδιναν κι έπαιρναν¨, υπό την “μαεστρία” του επιχειρηματία Τάκη Ανδριόπουλου, ιδιοκτήτη της κοσμικής ταβέρνας, ο οποίος, ως γνωστόν είναι και πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του δήμου. Η παρουσία μίας από τις καλύτερες ορχήστρες της περιοχής, σε συνδυασμό με την άψογη διάθεση των εργαζομένων της επιχείρησης αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν η “χρυσή τομή” για να ξεκινήσει, να πραγματοποιηθεί και εν τέλει να ολοκληρωθεί μία από τις καλύτερες δράσεις των τελευταίων εβδομάδων, από κάθε άποψη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης, ο πρόεδρος και δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προϊσταμένη του Τελωνείου Αιγίου Σοφία Αντωτάνου, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και αντιδήμαρχος Γιώργος Ντίνος, οι αντιδήμαρχοι Διαμάντω Βασιλακοπούλου και Νίκος Καραΐσκος, ο ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑΑ Αιγιαλείας και πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Επιχείρησης με τις οικογένειές τους, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, πλήθος εκπροσώπων, φορέων και συλλόγων του δήμου Αιγιάλειας, καθώς και φίλοι του Σωματείου από το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Φώτης Σωτηρόπουλος: “Η ΔΕΥΑΑ είναι ένα “όπλο” στα χέρια κάθε Δημοτικής Αρχής”

«Παρ’ όλες τις οποίες αντιξοότητες και τα προβλήματα που συναντήσαμε διοργανώσαμε αυτή την όμορφη εκδήλωση, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας, ευελπιστώντας ότι φέτος θα είναι μία χρονιά τελείως διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες. Στο πρόσωπο του δημάρχου, των ανθρώπων της διοίκησης, αλλά και του αντιπροέδρου έχουμε βρει τους απόλυτους συμπαραστάτες, ώστε να πραγματοποιούμε με επιτυχία το καθημερινό δύσκολο έργο μας» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Φώτης Σωτηρόπουλος, συμπληρώνοντας ότι, στην προσπάθεια του Σωματείου να δημιουργήσει ακόμα καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους, η διοίκηση έχει και την πλήρη στήριξη στο πρόσωπό τους.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη της ανανέωσης του προσωπικού της Επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων έχει αυξηθεί κατά πολύ την τελευταία εικοσαετία, ενώ ταυτόχρονα το δυναμικό έχει μειωθεί ακόμα πιο πολύ, τα τελευταία τρία έτη. Πρόσθεσε δε, ότι τα 38 ενεργά άτομα που εργάζονται για την επιχείρηση αυτή την εποχή, είναι μονάδες “αναντικατάστατες” και ότι ο αριθμός τους έχει μειωθεί κάτω από το μισό της αρχικής δυναμικής τους, ως επιχείρηση. Τέλος, επισήμανε την ανάγκη ανανέωσης με νέο “αίμα” εργατικού δυναμικού λέγοντας: «Η ΔΕΥΑΑ είναι ένα “όπλο” στα χέρια κάθε Δημοτικής Αρχής που μπορεί όχι μόνο να παρουσιάζει πραγματικό και ισχυρό έργο στην Αιγιάλεια, αλλά και να ¨επενδύει¨ σε ένα υγιές και πλέον αποδοτικό μέλλον. Αυτό το μέλλον των παιδιών μας και της επόμενης γενιάς από εμάς, δηλαδή…» κατέληξε ο πρόεδρος του Σωματείου.

Με αναφορές στα μεγάλα έργα και τις απολαβές ο Γ. Ντίνος

«Νιώθω ιδιαίτερα τυχερός που βρίσκομαι στην διοίκηση αυτής της επιχείρησης. Κάθε επιχείρηση, για να πετύχει χρειάζεται πρωτίστως το ανθρώπινο δυναμικό και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το ανθρώπινο δυναμικό της ΔΕΥΑΑ είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Παλεύουμε νυχθημερόν για την αρτιότερη εξυπηρέτηση του πολίτη και τις πιο αξιόλογες παροχές που μπορεί να έχει.
Η αποτελεσματικότητά μας, δεν έγκειται μόνο στο αν λύνουμε εύκολα ή όχι τα καθημερινά προβλήματα, αλλά κυρίως, στο ποια είναι η συμπεριφορά μας απέναντι στους πολίτες.
Και αυτό το στοίχημα το έχουμε κερδίσει, η ευγένεια προς τους δημότες είναι το κυριότερο προσόν μας!» ήταν τα πρώτα λόγια του κ.Ντίνου, απευθυνόμενου στους 100 και πλέον, προσκεκλημένους της βραδιάς.

Αμέσως μετά, επισήμανε το ότι η διοίκηση αντιμετωπίζει το μόνιμο προσωπικό ακριβώς το ίδιο με τους υπόλοιπους που έχουν άλλες σχέσεις εργασίας μαζί της, ενώ τόνισε ότι είναι αποδοτική σε κάθε επίπεδο.

Τέλος, ανέφερε για την αποτελεσματικότητα της επιχείρησης, διεκπεραιώνοντας πολύ μεγάλα έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτά των εσωτερικών δικτύων της περιοχής, την δημιουργία εργοστασίου στον Σελινούντα αλλά και την επεξεργασία του συνόλου της λυματολάσπης σε κάθε περιοχή του δήμου. Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας έχουμε αποφασίσει ως διοίκηση, την επιπλέον ασφάλιση των μόνιμων εργαζομένων της επιχείρησης με παροχές ύψους 100 ευρώ κάθε μήνα ως μπόνους, που σημαίνει μία αύξηση στο μισθό του καθενός 8% ετησίως και επιπλέον 50 ευρώ στους εργαζόμενους που δουλεύουν με συμβάσεις εργασίας. Το βοήθημα αυτό είναι ως ένα “ευχαριστώ” που μπορεί η επιχείρηση να δώσει, για την συνολική προσφορά τους».

Δημ. Καλογερόπουλος: “Μόνο μαζί, μπορούμε να πετύχουμε πολλά για το μέλλον”

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και σε έναν σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Καλογερόπουλος, τόνισε: «Εύχομαι από βάθος καρδιάς ό,τι καλύτερο για τον καθένα από εμάς μας, να έχουμε κάθε επιτυχία στο έργο μας, το οποίο θα έχει αντίκτυπο στην κοινωνία και στους δημότες του τόπου αυτού. Βαδίζοντας μαζί προς τον ίδιο στόχο, θα χρειαστεί από όλους κατανόηση, γιατί μόνο μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε και να βοηθήσουμε έμπρακτα την Αιγιάλεια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου, γιατί έχουμε άριστη συνεργασία και εύχομαι με την βοήθεια όλων, αυτό να διαρκέσει επ’ αόριστον και να δημιουργήσουμε ακόμα καλύτερα πράγματα στο μέλλον». Ο δήμαρχος ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία των εργαζομένων να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του πρόσφατου φονικού σεισμού στην Συρία και την Τουρκία, ενώ χαιρέτησε κάθε ανάλογη προσπάθεια που γίνεται και από πλευράς της διοίκησης.

Ευαισθητοποίηση, χαρά και κέφι

Αυτή η πολύ ωραία δράση που προγραμματίζεται και ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η συλλογή τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης πού θα συγκεντρώσουν τα μέλη του συλλόγου και οι εργαζόμενοι του κλάδου, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επομένων ημερών για την Επιχείρηση.

Η κίνηση αυτή, θα πραγματοποιηθεί με αντικειμενικό σκοπό την ενεργή συμμετοχή του Σωματείου στην συνολική ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνουν διάφοροι φορείς, ο δήμος και σωματεία της περιοχής, για την βοήθεια των σεισμοπλήκτων, μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι, η ¨φλόγα” της βραδιάς… άναψε για τα καλά όταν τα μουσικά όργανα των καλλιτεχνών Μιχάλη Βασιλείου, Βασίλη Σκανδάμη και Παναγιώτη Τρίψα, πήραν κυριολεκτικά ¨φωτιά¨ κρατώντας για πολλές ώρες πολύ ψηλά τη χορευτική διάθεση αλλά και το πηγαίο κέφι του κόσμου, ¨αναγκάζοντας¨ μάλιστα τον καλλίφωνο (αποδεδειγμένα…) δήμαρχο Αιγιάλειας να ερμηνεύσει μαζί τους αρκετά τραγούδια και επιπλέον να καταχειροκροτηθεί από τους παραβρισκόμενους όταν χόρεψε και ένα βαρύ, γνωστό ζεϊμπέκικο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr