background img
banner
banner

Νικητής ο Κεραυνός στο “θρίλερ” της Αιγιάλειας (78-77) | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ “ΛΥΓΙΣΕ” ΤΟΝ ΗΦΑΙΣΤΟ/ΑΧΙΛΛΕΑ

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε του τοπικού ντέρμπι ανάμεσα στον Κεραυνό και τον Ήφαιστο/Αχιλλέα για την 15η αγωνιστική της Α1 ΕΣΚΑ-Η που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περίπου 100 θεατών που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου το βράδυ της Δευτέρας. Το ματς κρίθηκε στην παράταση και με δραματικό τρόπο χάρη σε τρίποντο του Βασίλη Βαφειάδη που σηκώθηκε με τη λήξη έξω από τη γραμμή των 6,75 και ευστόχησε χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 78-77.

Οι άνθρωποι του Ήφαιστου/Αχιλλέα διαμαρτυρήθηκαν θεωρώντας ότι ήταν εκτός χρόνου, ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα κατηγορηματικός από τη στιγμή που ο χρόνος στο βίντεο δεν δείχνει τα κλάσματα του δευτερολέπτου, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό ενώ δεν μπορεί να καταδικάσει και τους διαιτητές για μία τόσο δύσκολη και οριακή φάση που έπρεπε να αποφασίσουν άμεσα χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της τεχνολογίας.

Ο Ήφαιστος/Αχιλλέας παίζοντας με χαμηλό σχήμα έβαλε δύσκολα στους πρωτοπόρους και μάλιστα έφτασε να προηγηθεί μέχρι και 12 πόντους στην τρίτη περίοδο δείχνοντας ότι δύσκολα θα έχανε τη νίκη.

Το επί μέρους σκορ σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν 16-28, όμως στην τελευταία περίοδο ο Κεραυνός γύρισε το ματς με κορυφαίο τον Τσουλέα και άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Βαφειάδη, που εκτός από το καλάθι της νίκης, νωρίτερα είχε καθοριστικό κλέψιμο στον Τραγάρα που κατέληξε σε λει απ.

Οι “πράσινοι” του Γιάννη Γιούπη … αυτοκτόνησαν, όχι μόνο γιατί έχασαν τη διαφορά αλλά 15΄΄ πριν το τέλος ήταν μπροστά με δύο πόντους έχοντας κερδίσει φάουλ.
Ο Θοδωρής Μιχαλόπουλος όμως (από τους κορυφαίους) έχασε και τις δύο βολές και μαζί την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Η διαφορά παρέμεινε στους δύο για να έρθει το τρίποντο του Βαφειάδη στη λήξη και να δώσει τη μεγάλη νίκη στους τυπικά γηπεδούχους. Ο Κεραυνός διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών από τον δεύτερο Αστέρα Τέμενης και εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Ο Βαφειάδης ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τους νικητές και εξαιρετικοί ήταν οι Τσουλέας, Ιατρόπουλος και Νάτσκος. Σταθερός ο Πολυδωρόπουλος παρότι άστοχος στα τρίποντα, ήταν όμως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, μαζί με τον Τσουλέα.

Από τον Ήφαιστο/Αχιλλέα ο Τραγάρας ήταν εντυπωσιακός στα τρία πρώρα δεκάλεπτα όταν πέτυχε τους 20 από τους 23 πόντους του, αλλά σίγησε για μεγάλο διάστημα στη συνέχεια. Εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση ήταν και ο Θ. Μιχαλόπουλος από τους ηττημένους, έχασε όμως τρεις συνεχόμενες βολές στο τέλος. Με εκλάμψεις ο Παπαθανασόπουλος, ενώ μεγάλη βοήθεια πρόσφεραν οι Σωτηρόπουλος, Γκουρβέλος και Δημόπουλος.

Τα 10λεπτα: 21-16, 15-19, 16-28, 19-8, 7-6 (παρ.)

Διαιτητές: Κωνσταντινίδου – Λάμπος – Αρβανίτης

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ (Δούσκας): Ιατρόπουλος 12 (2), Σπηλιωτόπουλος 2, Σαμαράς 7, Πολυδωρόπουλος 14, Νάτσκος 13, Τσουλέας 14 (2), Ζαβέρδας 4 (1), Χρυσανθόπουλος 5 (1), Βαφειάδης 7 (1)

ΗΦΑΙΣΤΟΣ /ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Γιούπης): Χρήστου 5 (1), Σωτηρόπουλος 9 (1), Παπαθανασόπουλος 12 (2), Τραγάρας 23 (5), Γκουρβέλος 7 (1), Μιχαλόπουλος 11 (1), Καπόπουλος 6, Δημόπουλος 4 (1), Ανδρικόπουλος, Τσιμπούκης


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr