background img
banner
banner

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΥΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με πανό από την παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το νερό σημειώθηκε διαμαρτυρία πολιτών με παραίνεση της δημοτικής παράταξης Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας, για την απόφαση της κυβέρνησης να… περάσει τη διαχείριση του νερού στις αρμοδιότητες της ΡΑΕ αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης.

Στον περιβάλλοντα χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, βρίσκονταν μέλη της παράταξης και πολίτες οι οποίοι είχαν αναρτήσει πανό και εκδήλωναν την αντίθεσή τους στην απόφαση διεύρυνσης του αντικειμένου της ΡΑΕ με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, τονίζοντας πως ανοίγεται πλέον διάπλατα ο δρόμος ιδιωτικοποίησης του νερού.

Σύνθημά τους ήταν ότι «το νερό δεν εμπόρευμα, αλλά κοινωνικό αγαθό» με τους δημάρχους να δείχνουν να συμφωνούν απόλυτα μαζί τους. Μάλιστα, ολιγόλεπτη συζήτηση για το θέμα είχε με τους διαμαρτυρόμενους ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, τονίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι εισήλθαν στην αίθουσα όπου επίσης ανήρτησαν το πανό τους, πραγματοποιώντας σιωπηλή διαμαρτυρία.

Στην αίθουσα βρίσκονταν και μέλη της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου όπου κρατώντας πλακάτ, επίσης περνούσαν συνθήματα ενάντια στην όποια ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του νερού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr