background img
banner
banner

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΚΟΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ.: «Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά ο τρόπος να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για όλους μας»

Τον γνωρίζουμε από τη δράση του στη Νέα Δημοκρατία και από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Η υποψηφιότητά του στην Αχαΐα και η επιθυμία του να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Αχαιών, αποτελούν ελπίδα, ιδίως για τους νέους ανθρώπους που βλέπουν στο πρόσωπό του τον εκφραστή τους στο Κοινοβούλιο.

Ο Ανδρέας Τσώκος είναι ο σύγχρονος πολιτικός, με γνώσεις και όραμα αλλά ταυτόχρονα και ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Ο συνεργάτης, ο φίλος, ο άνθρωπος που αγαπά και φροντίζει την οικογένειά του και που αποτελεί ένα χρήσιμο μέλος της κοινωνίας. Ανακαλύπτουμε έτσι σήμερα μία διαφορετική πτυχή της προσωπικότητάς του, καθώς ο ίδιος μοιράζεται με την «Π» σκέψεις για την κοινωνία, μιλά για το δικό του περιβάλλον και τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, αλλά και για την επαφή του με τους ανθρώπους, κυρίως μέσα σε αυτή την έντονη συναισθηματικά διαδρομή, μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Ανδρέας Τσώκος γεννήθηκε το 1983. Είναι Γεωλόγος, τέως Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ, τέως σύμβουλος (ICAO) και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιος του Θανάση και της Μαγδαληνής Τσώκου, με καταγωγή από το Καλαμάκι Αχαΐας, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει διατελέσει Γραμματέας της νεολαίας ΟΝΝΕΔ και είναι ιδρυτής και διαχειριστής Τεχνικής Εταιρείας Μελετών.

Βρισκόσαστε στην πολιτική από πολύ νέος, στα 33 σας ήδη ήσασταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής και σήμερα στα 40 σας χρόνια, υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τη Ν.Δ. Κατά τη γνώμη σας, τι μπορεί να προσφέρει ένας νέος άνθρωπος στην κοινωνία, μέσα από θέσεις ευθύνης και δη από το ελληνικό κοινοβούλιο;

Η πολιτική για εμένα δεν είναι σε καμία περίπτωση «επάγγελμα», ξύλινος λόγος, κοστούμια και «θέσεις». Η πολιτική είναι στάση ζωής, η κριτική σκέψη απέναντι στα πράγματα και ίσως ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο αύριο για όλους μας. Το να στέκεσαι στις εξελίξεις ως ενεργός πολίτης, για το καλό του συνόλου. Με βάση αυτό το σκεπτικό, δραστηριοποιούμαι από φοιτητής ακόμα και από την ΟΝΝΕΔ αλλά και γενικότερα μέσα από συλλογικούς φορείς.

Κάθε νέος άνθρωπος έχει τις δυνατότητες τις φυσικές αλλά και νέες, άφθαρτες ιδέες για την πατρίδα μας. Η γενιά μας, οι παραγωγικές ομάδες, πρέπει να εκπροσωπούνται δυναμικά, να εκφράζουμε τα αιτήματα και τις προτάσεις μας, όπως και να μεριμνούμε για τις προηγούμενες γενιές και τις επόμενες. Στο Κοινοβούλιο, θέλω να εκπροσωπήσω την γενιά μου, κάθε νέο συμπατριώτη μου, που έχει βιώσει και αντιμετωπίσει με υπομονή την οικονομική, την πανδημική, την κλιματική κρίση. Στη γενιά μου είμαστε πολλοί όσοι έχουμε εργαστεί, σε ένα περιβάλλον διαρκώς μεταβαλλόμενο, με σημαντικό μορφωτικό υπόβαθρο, έχοντας γνωρίσει την εξωστρέφεια που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλω να εκφράσω όχι μόνο τη γενιά μου, αλλά και κάθε συμπατριώτη μου και κάθε κοινωνικό αίτημα της τοπικής μας κοινωνίας από το βήμα της Βουλής. Στοχεύω σε παραγωγικές παρεμβάσεις, για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για να λύσουμε χρόνια προβλήματα αλλά και να κάνουμε πραγματικότητα έργα υποδομής, που θα φέρουν την Αχαΐα στο κέντρο του χάρτη της οικονομίας, του τουρισμού, του πολιτισμού.

Επιτυχημένος στην επαγγελματική σας δραστηριότητα, με μία όμορφη οικογένεια. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτά. Πόσο υποστηρικτικοί είναι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός σας στην απόφασή σας να διεκδικήσετε μία θέση στη Βουλή;

Θα μου επιτρέψετε να καταχρασθώ τον χώρο που μου δίνετε μέσα από αυτή τη συνέντευξη για να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένειά μου και τη σύζυγό μου, που επωμίζονται το βάρος της απόφασής μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Εκτός από την στήριξη σε μια δύσκολη καθημερινότητα, η οικογένειά μου με ενθαρρύνει να κάνω βήματα μπροστά στην πολιτική, γιατί γνωρίζουν, πρώτον, πόσο με γεμίζει και, δεύτερον, ότι μπορεί να λείπω αρκετές ώρες από κοντά τους, αλλά αυτό συμβάλλει σε ένα καλύτερο αύριο για όλους, εφόσον επιδιώκω να βοηθάω τους συμπολίτες μου, μέσα από την δράση μου στα κοινά. Είναι, λοιπόν, πολύ παραπάνω από υποστηρικτικοί και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Η περηφάνια στα μάτια των δικών μου ανθρώπων, για όσα κάνω, μου αρκεί για να συνεχίσω.

Πόσο σημαντική είναι για εσάς η οικογενειακή γαλήνη;

Είναι προτεραιότητα στο οικογενειακό μας περιβάλλον και η ηρεμία αυτή είναι αποτέλεσμα του αλληλοσεβασμού, της κατανόησης και του ανοιχτού διαλόγου, που έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με την σύζυγό μου και τα άτομα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος. Όσο αυτονόητα και αν είναι, ο αλληλοσεβασμός και η ειλικρίνεια στην καθημερινότητα αποτελούν τα θεμέλια των δυνατών σχέσεων που αντέχουν στον χρόνο και στις δυσκολίες που έρχονται στη ζωή όλων μας. Έτσι έχουμε και το κλίμα της οικογενειακής γαλήνης, όπως λέτε.

Ελεύθερο χρόνο διαθέτετε; Πώς τον αξιοποιείτε; Έχετε χόμπι;

Αυτόν τον καιρό, καταλαβαίνετε, πως δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος. Έχω αφοσιωθεί σε συζητήσεις και επαφές με συμπολίτες μας, στην ανάπτυξη του προεκλογικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, στο να πείσω κάθε συμπατριώτη μας να συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις εκλογές, που είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας. Οπότε, μου λείπουν όσα κάνω συνήθως στον ελεύθερο χρόνο μου. Παρακολουθώ ποδόσφαιρο και μπάσκετ, στηρίζω με υπέρμετρο συχνά ενθουσιασμό τις τοπικές μας ομάδες, που κάνουν μεγάλες προσπάθειες για την ανάδειξη της περιοχής μας και προωθούν τον αθλητισμό στα νέα παιδιά.

Τι εισπράττετε από την επαφή σας με τους νέους ανθρώπους κατά τις περιοδείες σας στην περιοχή; Τι σας μεταφέρουν;

Είμαι ειλικρινά πολύ χαρούμενος από την προεκλογική διαδικασία και τις επαφές που κάνω στην ευρύτερη περιοχή μας. Εισπράττω θετικό κλίμα, υπέρ της υποψηφιότητάς μου και υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Οι νέοι άνθρωποι μου μεταφέρουν τις ανησυχίες τους και προβληματισμούς, για την οικονομία, την αγορά εργασίας, τις σπουδές τους και πώς θα ανταποκριθούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Για αυτούς τους ανθρώπους ακριβώς είναι που παλεύουμε, για ένα καλύτερο αύριο, με σταθερότητα και με τολμηρά βήματα μπροστά. Για αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους κοιτάζουμε με ειλικρίνεια στα μάτια, θέλουμε ως νέα διακυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας να διεκδικήσουμε περισσότερα και να υλοποιήσουμε σημαντικά έργα υποδομής.
Με αυτούς τους στόχους, καλώ τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές της 21ης Μαΐου και να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, για να προχωρήσουμε μαζί, όπως μιλάμε ανοιχτά και βρισκόμαστε από κοντά και θα είμαστε και στη συνέχεια παρόντες για την περιοχή μας. Με βήματα, σταθερά, τολμηρά, μπροστά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr