background img
banner
banner

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φινάλε με φιέστα για τον Απόλλωνα Αιγίου

ΜΕ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΤΕΦΕΤΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Την στέψη του πρωταθλητή περιμένει με χαρά το Σάββατο ο Απόλλων Αιγίου. Να ανταμειφθούν με τους κόπους της χρονιάς αγωνιούν οι ποδοσφαιριστές της Νικολέττας Ράπτη και του Γιάννη Παλαιολογόπουλου, αφού κατάφεραν από την πρώτη αγωνιστική να είναι οδηγοί στον όμιλο Αιγίου, καθυστερώντας στον αγωνιστικό μαραθώνιο στην πορεία προς το φινάλε με μόλις δυο ήττες.
Απαραίτητη προϋπόθεση για τον Απόλλωνα Αιγίου να ξεκινήσει το πανηγύρι της ανόδου από την Γ΄ στην Β΄ κατηγορία, είναι να επικρατήσει σε βάρος της φιλοξενούμενης Αυτόνομης. Ζητούμενο που βρίσκεται στα μέτρα, στις δυνάμεις και τις ικανότητες του Απόλλωνα.

Διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στον όμιλο, αναμένεται να επικρατήσει η λογική και η νίκη του σωματείου της Αιγιάλειας απέναντι στην Αυτόνομη.

Βαθμολογικό ενδιαφέρον μόνο στο παιχνίδι  Φλόγα Κ.Κ. – Αβυθος

Με εξαίρεση το παιχνίδι στο γήπεδο του Ρίου ανάμεσα στην Φλόγα Κ. Καστριτσίου και την Άβυθο, στα υπόλοιπα παιχνίδια το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο για τους ευρισκόμενους στη ζώνη των play off.

Φυσικά όλοι οι πρωτοπόροι θα διεκδικήσουν τη νίκη ώστε να μπουν με καλή βαθμολογία στην αφετηρία των μπαράζ ανόδου, από τα οποία θα προκύψει ακόμα μια ομάδα που θα ακολουθήσει τον Απόλλωνα Αιγίου στην Β΄ κατηγορία.

Θανάσης Σπυρόπουλος: «Παίρνουμε στήριξη από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές»

Με τον στηλοβάτη πρόεδρο Θανάση Σπυρόπουλο του σωματείου της Αιγιάλειας Απόλλωνα μίλησε το protionline.gr, ρωτώντας για τους παράγοντες που έφεραν την επιτυχία της ανόδου:

Που πιστεύεις ότι βασίστηκε αυτή η νικηφόρα πορεία του Απόλλωνα που τον έφερε ένα βήμα πριν τον τίτλο;

Θεωρώ ότι ο πρωταθλητισμός είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων…. απαιτεί δουλειά, συνέπεια, προσήλωση στον στόχο και πάθος γι αυτό που θέλεις να πετύχεις ! Από την στιγμή που υποβιβαστικαμε πέρυσι, ένα πράγμα υπήρχε στο μυαλό μας, η άμεση επιστροφή στην Β’ κατηγορία. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα και στην δουλειά μας και ήμασταν σίγουροι ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Έχοντας στο ρόστερ αρκετά παιδιά νεαρής ηλικίας υπήρχε εξ’ αρχής ο στόχος της ανόδου γι’ αυτή την αγωνιστική σεζόν;

Ο Απόλλωνας ανέκαθεν στηριζόταν στα παιδιά των ακαδημιών του, μην ξεχνάμε ότι και όταν καταφέραμε να αγωνιστούμε στην Α’ κατηγορία, το καταφέραμε με παιδιά που προέρχονταν από την ακαδημια μας. Έτσι και φέτος στηριχθηκαμε σε αυτά τα παιδιά, τα οποία μέσα από την προηγούμενη σεζόν και τον υποβιβασμό απέκτησαν εμπειρίες και φέτος αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Φυσικά με την βοήθεια 3-4 έμπειρων παιχτών που βοηθάνε με την ποιότητα και την εμπειρία τους αυτά τα παιδιά. Οπότε ναι, εξαρχής ο στόχος ήταν η άνοδος !

Πως κρίνεις την εξέλιξη των νεαρών και γενικά της ακαδημίας; Μπορούν αυτοί οι παίκτες να στηρίξουν την ομάδα του Απόλλωνα και να σταθούν με αξιώσεις στην Β΄ κατηγορία;

Όπως αποδείχτηκε ο Απόλλωνας μπορεί να στηριχθεί σε αυτά τα παιδιά και να προσβλεπει σε μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Η δουλειά που γίνεται στην ακαδημια μας είναι συνεχής και αδιάκοπη και τα αποτελέσματα φαίνονται σε κάθε σεζόν φέρνοντας στο προσκήνιο νέα πρόσωπα.

Στην τεχνική ηγεσία είδαμε την Νικολέττα Ράπτη να αντικαθιστά τον Γιάννη Παλαιολογόπουλο όταν αυτός ξεκίνησε συνεργασία με την Αιγείρα / Ακράτα. Ήταν επιλογή ανάγκης; και πόσο πρόσφερε στην προσπάθεια της ανόδου;

Όταν αποχώρησε ο Παλαιολογόπουλος από την ομάδα, έγινε κατόπιν συζήτησης και έχοντας γνώση ότι υπήρχε έτοιμη λύση για την ομάδα και μαλιστα λύση που την πιστεύουμε πολύ γιατί έχει δείξει το έργο της με την δουλειά της στην ακαδημια. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν λύση ανάγκης και εκ του αποτελέσματος δικαιωθηκαμε για την επιλογή μας.

Γνωρίσατε σε όλο το πρωτάθλημα δυο ήττες. Υπήρξαν στιγμές που ο Απόλλων φοβήθηκε να χάσει την πρωτιά;

Θεωρώ ότι το ροστερ και η δυναμικότητα της ομάδα δεν επέτρεπε καμία ήττα στο πρωτάθλημα. Ήμασταν ανώτεροι από όλους τους αντιπάλους μας αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο υπάρχουν και κακές μέρες που έφεραν αυτές τις δύο ήττες. Δεν φοβηθήκαμε στιγμή ότι μπορεί να χαθεί η πρωτιά γιατί πιστεύαμε στις δυνατότητες μας.

Τι θα ήθελες να προσθέσεις ολοκληρώνοντας;

Το Σάββατο έχουμε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν που όπως όλα δείχνουν θα πανυγηρισουμε το πρωτάθλημα. Από την επόμενη μέρα ξεκινάει ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν, στην οποία ο στόχος δεν θα είναι η παραμονή στην κατηγορία αλλά κάτι μεγαλύτερο !!

Έτοιμος να στεφθεί πρώτος σκόρερ ο Γιώργος Μαρής

Ακόμα μια αγωνιστική για το φινάλε και ο επιθετικός του Απόλλωνα Γιώργος Μαρής με 17 γκολ κρατάει καλά τα πρωτεία στον πίνακα των σκόρερς. Εχει μάλιστα την ευκαιρία να διευρύνει τις επιτυχίες του το Σάββατο απέναντι στην φιλοξενούμενη Αυτόνομη, αντίθετα με τον Παναγιώτη Μητρόπουλο της Αβύθου που ακολουθεί με 15 γκολ, αλλά η ομάδα του δίνει το ντέρμπι με την Φλόγα Κ. Καστριτσίου

Οι σκόρερς στον 2ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας

17 γκολ: Γ. Μαρής (Απόλλων Αιγ.)
15 γκολ: Μητρόπουλος (Άβυθος 2017)
12 γκολ: Διον. Καλόφωνος (Πετεινοί)
11 γκολ: Πυλαρινός (Πετεινοί), Βαβάτσικος (Αίας Π.)
10 γκολ: Λαλιώτης (Απόλλων Αιγ.), Χαντάϊ (ΠΑΟΚ Πάτρας 2018)
9 γκολ: Χ. Μαρής (Απόλλων Αιγ.), Λυμπέρης (Άβυθος 2017), Βάρδας (ΠΑΟΚ Πάτρας 2018), Θεοδοσόπουλος (ΑΕΚ Πατρών)
8 γκολ: Παπανελόπουλος (ΠΑΟΚ Πάτρας 2018), Σγούρας (Πετεινοί), Καραμπάτσης (Φοίνικας)
7 γκολ: Μαραγκός (Κ. Καστρίτσι), Τσιάκαλος, Γκολφινόπουλος, Αναγνώστου (Αίας Π.)
6 γκολ: Θεοδωρακόπουλος (Απόλλων Αιγ.), Γεροντίδης (ΠΑΟΚ Πάτρας 2018), Ξηροκώστας (Πετεινοί), Τρυπαναγνωστόπουλος (Αυτόνομη), Παναγιωτακόπουλος (ΑΕΚ Πατρών)


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr