background img
banner
banner

Βραβεύτηκαν τα «μαθηματικά μυαλά» της Αιγιάλειας

ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» ΚΑΙ «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Επιτυγχάνοντας κατ’ επανάληψη τους σκοπούς της, που δεν είναι άλλοι από την προαγωγή και τη διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, για εκατό και πλέον χρόνια διοργανώνει μαθητικούς διαγωνισμούς, μέσα από τους οποίους αναδεικνύονται τα «μαθηματικά μυαλά». Ανάμεσα σε αυτά και αρκετοί μαθητές της Αιγιάλειας που από το Δημοτικό ακόμη φανερώνουν την κλίση τους και την αγάπη τους στον μαγικό κόσμο των αριθμών, διαπρέποντας. Αυτό συνέβη και φέτος όπου 49 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αιγιάλειας διακρίθηκαν και τιμήθηκαν σε μία όμορφη εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου. Παρόντα ήταν και τα μέλη της Δ.Ε. του Παραρτήματος Αχαΐας Αφράτης Γεώργιος, Κουτσοδήμας Γεώργιος, Μπατέλης Χρήστος.

Ποιοι διακρίθηκαν

Τα σχολεία που οι μαθητές τους διακρίθηκαν στους δύο διαγωνισμούς, «Πυθαγόρας» και «Ευκλείδης», ήταν το 2ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, το 3ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, το 4ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, το 9ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, το 10ο Δημοτικό σχολείο Αιγίου, το 2ο Δημοτικό σχολείο Ακράτας και τα δημοτικά σχολεία Ροδοδάφνης, Ελίκης και Τέμενης. Οι διακριθέντες μαθητές από τα συγκεκριμένα σχολεία ήταν οι: Ειρήνη – Δέσποινα Μιχαλοπούλου, Νικόλαος Ρούσσος, Αντώνης Αιγινίτης, Μάρθα Παπαγεωργίου, Παντελής Παπανικολάου, Θεοδώρα Ζούμου – Αλεξανδροπούλου, Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Ειρήνη Ιωάννου, Θεόδωρος Νικολάου, Παρασκευάς Παπανικολάου, Ροσέλα Λέκα, Αγγελική Χριστοδουλοπούλου, Σωτήρης Τομαράς, Γεώργιος Κανακάρης, Αντώνης Μαστραπάς, Αγγελική Ζαζοπούλου, Αθανασία Σακκά, Ιωάννα Νταουσιάνη, Βασιλική Ζωγραφάκη, Κυριακή Ρόζου, Λουκάς Χισενάι, Γιώργος Ρηγόπουλος, Ντάνιελ Λλαπούσι, Αιμιλία Χισενάι, Χαρά – Μαρία Λένο, Σμαράγδα Κουτρουβέλη, Ευδοξία Παππά, Κωνσταντίνος Παλαιολογόπουλος, Φένια Καρακάση, Δημήτριος Γεροντίνης, Ιωάννα Αδαμοπούλου, Κοραλία Γαβριηλίδη, Νεφέλη Ζωγράφου – Γκίμπου, Ιόλαος Γεωργάντζος, Κωνσταντίνος Κανάκος, Ιάσονας Σπυρόπουλος, Ελευθερία Φωτάκη, Κωνσταντίνα Σιμώνη, Αντώνης Δρυλλής, Ελευθερία Σούρα, Νίκος Πόμμας, Αριστοτέλης Δρυλλής, Ειρήνη Μάντζιου, Χρυσάνθη Πρίνου, Μαρίνα Μπουζιάνη, Παναγιώτα Αγγελόπουλου, Ουρανία Βασιλείου, Μαρία – Θεοφανία Μαμαλούγκα και Γιώργος Καλδίρης.

Γιορτή χαράς και υπερηφάνειας

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότερα από εκατό άτομα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενώ τα βραβεία έδωσαν ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης, τα μέλη της Δ.Ε. της Μαθηματικής Εταιρείας, οι διευθυντές των σχολείων που οι μαθητές τους πέτυχαν μεταξύ των οποίων και η «οικοδέσποινα» διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Βασιλική Πλατάνου, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας Αθηνά Σκανδάμη και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας Μένιος Κουτρόπουλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, που γέμισε με χαρά και υπερηφάνεια όλη τη σχολική κοινότητα, προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά.

Επίσης, στον χώρο υπήρχαν και τα περιοδικά που περιλαμβάνουν τις εργασίες όσων παιδιών διακρίθηκαν. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους!


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr