background img
banner
banner

Η Αιγείρα / Ακράτα πρωταθλήτρια στην Κ16 στον όμιλο Αιγίου

ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ, ΠΙΣΤΗ, ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΥΧΗ 4-2 ΤΗΝ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Στον  τελικό Παίδων Κ16 που έγινε στο γήπεδο της Αβύθου, η Αιγείρα / Ακράτα ισοφάρισε την Θύελλα 1-1 με τον Πέππα, άντεξε στην πίεση της Αιγιώτικης ομάδας και πήγε το παιχνίδι στα πέναλτι.

Εκεί ήταν περισσότερο εύστοχη και τυχερή, επικράτησε 4-2 και εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλο Αιγίου.

Το παιχνίδι ήταν στα πλαίσια του final fourόπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η Θύελλα Αιγίου είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αφήνοντας δεύτερη την Αιγείρα /Ακράτα, που όμως κατάφερε να αντιστρέψει τους όρους στο μεταξύ τους τελικό.

Ο προπονητής Δημήτρης Λεπενιώτης έκλεισε επτά χρόνια στην ακαδημία

Ο προπονητής στην ακαδημία της Αιγείρας / Ακράτας Δημήτρης Λεπενιώτης, προέρχεται από τα σπλάχνα της Ακράτας, την οποία επί σειρά ετών υπηρετούσε στη θέση του τερματοφύλακα. Ήταν και παραμένει χαμηλών τόνων, εργάζεται σκληρά τα εφτά τελευταία χρόνια στην ακαδημία, έχοντας σαν όνειρο να στελεχωθεί κάποτε η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας με παιδιά από την περιοχή.

Η συνταγή με ξενόφερτους παίκτες στην ουσία δεν έχει αποδώσει, δεν έχει διάρκεια και δεν είναι το ίδιο να αγωνίζονται στην ομάδα ποδοσφαιριστές γηγενείς που την αγαπούν, παρά παίκτες από άλλη περιοχή, που λίγο τους πειράζει ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα.

Δ. Λεπενιώτης: «Τα παιδιά μαθαίνουν από τα λάθη τους μην τα φορτώνουμε ευθύνες

To protionline.gr μίλησε με τον Δημήτρη Λεπενιώτη, τον οποίο εκτιμούσαμε πάντα και θαυμάζαμε σαν ποδοσφαιριστή, σαν χαρακτήρα, σαν ερωτευμένο με τη δουλειά του.

Για τον τελικό με την Θύελλα Αιγίου μας είπε: «Εγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε φίλαθλα πλαίσια με καλοπροαίρετες τις δυο πλευρές σε κάθε σημείο του αγώνα, ακόμα και στο φινάλε.
Θα ήθελα να συγχαρώ και την ομάδα της Θύελλας Αιγίου για την συμμετοχή της στον τελικό και για την εκπληκτική πορεία που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες!»

Για τις πολύχρονες υπηρεσίες του στην Αιγείρα / Ακράτα μας μίλησε επίσης ο Δημήτρης Λεπενιώτης: «Είμαι στο σωματείο επτά συνεχόμενα χρόνια. Πρόσφατα είχα βοήθειες και από τον Χρήστο Οικονόμου πριν φύγει για τον Παναιγιάλειο. Σαν Ένωση Αιγείρα / Ακράτας είναι ο πρώτος τίτλος που κατακτούμε και το γιορτάσαμε ανάλογα».

Για το πώς είδε το πρωτάθλημα Κ16 στον όμιλο της Αιγιάλειας, ο προπονητής της Αιγείρας / Ακράτας σχολίασε: «Το θετικό είναι ότι όλο και περισσότερο ρίχνουν βάρος στην ακαδημία οι ομάδες της περιοχής μας. Στο φετινό πρωτάθλημα ξεχώρισα την Θύελλα που κατέλαβε και την πρωτιά στην κανονική διάρκεια, αξίζουν όμως συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν.
Εμάς μας πήγε καλύτερα το Final four, είχαμε και την τύχη στο πλευρό μας και βγήκαμε πρωταθλητές μέσα από την διαδικασία των πέναλτι.»

Για τα παιδιά που είχε αναδείξει σε μικρές ηλικίες και …χάθηκαν, ο Δ. Λεπενιώτης μας είπε: «Κάποιοι καλοί παίκτες από την φουρνιά της Ακράτας που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα επίσης στην Αβυθο, πήγαν σε άλλες κατηγορίες. Αλλα έμπλεξαν επαγγελματικά, άλλα εγκατέλειψαν τον χώρο του ποδοσφαίρου.
Εδώ όμως θα ήθελα να προσθέσω και το ελάττωμα του Έλληνα να μην εμπιστεύεται δικά του παιδιά και να ψάχνεται με πολλές μεταγραφές, που όπως γνωρίζουμε μόνο καλό δεν κάνουν στην ομάδα. Αυτό το θέμα έχει μεγάλη συζήτηση και καλύτερα να το σχολιάσουμε κάποια άλλη φορά.»

Αν υπάρχει έμψυχο υλικό που μπορεί να στελεχώσει την μεγάλη ομάδα ρωτήσαμε τον κόουτς της ακαδημίας της Ενωσης: «Εκεί βασίζεται η προσπάθειά μας. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υλικό το οποίο θα προέρχεται από την ανατολική Αιγιάλεια και θα προωθείται στην μεγάλη ομάδα.
Δουλεύουμε πολύ να δημιουργήσουμε καλούς αθλητές, με ήθος, να τους προτρέπουμε παράλληλα να είναι καλοί μαθητές. Είναι πολύ δύσκολο το έργο του προπονητή σε μικρές ηλικίες. Πρέπει να διαθέτει συν τοις άλλοις στοιχεία παιδαγωγού. Να μην φορτώνει ευθύνες τα παιδιά, που μαθαίνουν μέσα από τα λάθη τους τα οποία οφείλουμε να διαχειριζόμαστε έξυπνα και αποτελεσματικά. Να παίρνουν πολλές ευκαιρίες με την καθοδήγησή μας και την σκληρή δουλειά. Ήδη από την πρωταθλήτρια Κ16 4-5 παιδιά έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής και στην μεγάλη ομάδα.
Υπάρχει ταλέντο, χημεία και δέσιμο αφού δουλεύουν αρκετό καιρό μαζί. Θα τα στηρίξουμε για να πάνε ψηλά και να αγωνίζονται. Να πλάσουμε το παιδί να μπει σε ένα σύνολο, να μάθει να βελτιώνεται κάθε μέρα να δοκιμάζει και στα μεγαλύτερα βήματα μαζί με την μεγάλη ομάδα.»

Για τη συνεργασία με διοίκηση και τεχνική ηγεσία, ο Δ. Λεπενιώτης είπε: «Υπάρχει σταθερά μια καλή συνεργασία με το ΔΣ, αλλά και με τον προπονητή Γιάννη Παλαιολογόπουλο που ήρθε τελευταία στην Αιγείρα / Ακράτα και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα παιδικά τμήματα.
Θα παραμείνω και τη νέα σεζόν στην ακαδημία και ελπίζω να παραμείνουν και όλα τα παιδιά, αφού οι γονείς μας έχουν δείξει απεριόριστη εμπιστοσύνη και βοηθούν την προσπάθειά μας. Υπάρχει και η φίλαθλη ανταπόκριση που είναι ένα ακόμα συν για τα παιδιά.
Κλείνοντας να συγχαρώ για μια ακόμα φορά τα παιδιά για την επιτυχία, την αγωνιστικότητα και το ήθος που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Στόχος μας νέες επιτυχίες.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr