background img
banner
banner

Αύξηση στην αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις έλαβε στην τελευταία συνεδρίασή της, την Παρασκευή 18 Αυγούστου, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, κατόπιν εισηγήσεων του προέδρου της, Δημήτρη Ελευθεριώτη. Πρόκειται για την αύξηση της αποζημίωσης των σχολικών τροχονόμων, καθώς επίσης και την ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας.

Σε ό,τι αφορά την αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων, ο κ. Ελευθεριώτης τόνισε πως ΄΄από την έναρξη του σχολικού έτους 2007 – 2008, καταβάλλεται στους εθελοντές σχολι-κούς τροχονόμους που προσφέρουν υπηρεσία σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαί-δευσης, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται για την προστασία λόγω κυκλοφοριακών συνθηκών του μαθητικού πληθυσμού τους, οι οποίοι δεν ανήκουν στο προσωπικό του σχολείου ή του οικείου Ο.Τ.Α., αποζημίωση ύψους 176 μηνιαίως από τις σχολικές επιτροπές, για την κάλυψη των εξόδων κίνησής τους. Έκτοτε το ποσό αυτό δεν αναθεωρήθηκε ποτέ. Όμως είναι γνωστό ότι από τότε έχει μεσολαβήσει μακρύ χρονικό διάστημα, η αποτελεσματικότητα του μέτρου ήταν άκρως επιτυχημένη και η αναγκαιότητα διατήρησης του και αναβάθμισης του κρίνεται επιβεβλημένη. Συνεπώς, ο ρόλος των σχολικών τροχονόμων αποδείχθηκε πάρα πολύ ουσιαστικός και σημαντικός κατά τρόπον ώστε το εγχείρημα πρέπει να ενθαρρυνθεί και βεβαίως να ενισχυθεί΄΄.

Η εισήγησή του για αύξηση της αποζημίωσης των σχολικών τροχονόμων για το σχολικό έ-τος 2023-24 στο ποσό των 200 ευρώ, έγινε ομόφωνα αποδεκτή και εγκρίθηκε.
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τρία χρόνια, σε αναγνώριση του έργου των σχολικών τροχονόμων, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας καθιέρωσε ακόμη τέσσερις θέσεις για 3ο, 9ο και 5ο Δημοτικό (και δεύτερος), καθώς και για το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, μεριμνώντας έτσι για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία που βρίσκονται κοντά σε δρόμους αυξημένης κυκλοφορίας.

Επισκευαστικές εργασίες στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που θα εκτελεστούν στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, προέκυψαν κατόπιν αιτήματος της διεύθυνσης του σχολείου. Θα εκτελεστούν οι εξής εργασίες: Αντικατάσταση και βάψιμο κιγκλιδωμάτων προστασίας των παραθύρων τα οποία έχουν σαπίσει, λόγω της παλαιότητας και της γειτονίας με την θάλασσα και των εξωσχολικών βανδαλισμών και βάψιμο εξωτερικών τοίχων και σοβάτισμα επιχρισμάτων των εξωτερικών τοίχων που έχουν φθαρεί και πέσει από τη θάλασσα και των εξωσχολικών βανδαλισμών.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr