background img
banner
banner

Καίριες παρεμβάσεις και βελτίωση συνθηκών στα σχολεία

ΑΥΤΟΨΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΗΜ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Στην ασφάλεια, τη βελτίωση των συνθηκών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων αποσκοπούν οι πολύ σημαντικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε σχολικά κτίρια της Αιγιάλειας, το τελευταίο διάστημα, με κάποια έργα μάλιστα να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Οι καίριες αυτές παρεμβάσεις είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας, Δήμου – Τεχνικής Υπηρεσίας και Σχολικών Επιτροπών, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για την εκπαιδευτική διαδικασία.

Την περασμένη εβδομάδα, αντιδήμαρχος Παιδείας και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, πραγματοποίησαν αυτοψία στα εν εξελίξει έργα, τα οποία είτε εκτελούνται από τις Σχολικές Επιτροπές, είτε από τον δήμο, μέσω του έργου «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Αιγιαλείας» που εκτελείται. Οι Δημήτρης Ελευθεριώτης και Βασίλης Χριστόπουλος επισκέφθηκαν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου όπου πραγματοποιείται έργο για το τοιχίο, καθώς επίσης στο 3ο Γυμνάσιο στο οποίο έγινε αντικατάσταση της στέγης, αλλά και άλλα σχολικά συγκροτήματα.

Νέο τοιχίο ανάμεσα στο 4ο Δημοτικό και το 2ο Γυμνάσιο

Αναφορικά με το έργο στο 4ο Δημοτικό, ο κ. Ελευθεριώτης είπε στο Protionline.gr: ΄΄Πρόκειται για έργο που εκτελείται με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αντικαταστήσαμε το τοιχίο που χωρίζει το σχολείο με το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου ώστε να μην υπάρχει επικινδυνότητα. Το έργο ήταν αναγκαίο καθώς η μάντρα πίεζε προς τα κάτω και ήταν έτοιμη να πέσει. Το κόστος ανέρχεται σε 10.000 ευρώ΄΄. ΄΄Προχωράμε με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις στα σχολεία δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε αυτά και στη συνέχεια στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών ώστε να λειτουργούν όλα ομαλά΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ελευθεριώτης.

Προχωρούν τα έργα στο πλαίσιο της εργολαβίας «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Αιγιαλείας»

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι το χρηματοδοτούμενο από πιστώσεις του υπουργείου Εσωτερικών έργο με τίτλο «Επισκευή σχολικών κτιρίων Δήμου Αιγιαλείας», συνολικής αξίας 410.300 ευρώ.
Το εν λόγω έργο, αφορά σε επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται σε σχολικά κτίρια της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αιγιαλείας.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες που προβλέπονται να πραγματοποιηθούν είναι στα κάτωθι σχολικά κτίρια: Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: 1. 3ο Γυμνάσιο Αιγίου (Αντικατάσταση του βορειοανατολικού τμήματος της στέγης), 2. Γυμνάσιο Διακοπτού (Μόνωση στην πλάκα οροφής), 3. 1ο ΓΕΛ Αιγίου (Κατασκευή τοιχίου περίφραξης στην βόρεια πλευρά του αύλειου χώρου στο τμήμα που συνορεύει με την ιδιοκτησία της Ιεράς Μητροπόλεως), 4. 2ο ΓΕΛ Αιγίου (Επισκευή στη στέγη του τμήματος που βρίσκονται τα γραφεία των καθηγητών και μιας αίθουσας). Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: 1. Δημοτικό Σχολείο Ελίκης (ανακατασκευή τουαλετών μαθητών, εκπαιδευτικών καθώς και κατασκευή w.c. ΑμεΑ), 2. Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού (εσωτερικοί χρωματισμοί στο πέτρινο κτίριο), 3. Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (αποκατάσταση φθορών στο αμφιθέατρο λόγω υγρασίας, διαμόρφωση εισόδου οχημάτων και εξωτερικοί χρωματισμοί), 4. 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (ανακατασκευή τουαλετών μαθητών καθώς και κατασκευή w.c. εκπαιδευτικών), 5. 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (επισκευή επιχρισμάτων στην μαρκίζα της εισόδου του κτιρίου και εξωτερικοί χρωματισμοί), 6. 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (εσωτερικοί χρωματισμοί).

Επίκειται νέα εργολαβία για τα σχολικά κτίρια

Όπως ενημέρωσε τo Protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄τα έργα στα περισσότερα σχολεία, είναι σε εξέλιξη ενώ σε κάποια έχουν ολοκληρωθεί. Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία με τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και με την αντιδημαρχία Παιδείας, που επιτελούν πολύ σημαντικό έργο. Προτεραιότητα όλων μας είναι τα σχολεία μας να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι ασφαλείς και να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για μάθηση΄΄.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων έκανε γνωστό πως αναμένεται νέα εργολαβία για τα σχολεία μέσα στο 2024 από ΣΑΤΑ. Ακόμη τόνισε πως πρόκειται να γίνει μία σημαντική παρέμβαση στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας. ΄΄Θα κάνουμε μία τροποποίηση στο προαύλιο για την ασφαλή επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών διότι υπάρχει πρόβλημα συνωστισμού το πρωί και το μεσημέρι. Θα «τραβηχτεί» το προαύλιο προς τα μέσα ώστε να εξοικονομήσουμε χώρο για να μην βρίσκονται στον δρόμο τα παιδιά΄΄, τόνισε. Τέλος, ανέφερε ότι μεταξύ των παρεμβάσεων που έχουν γίνει στα σχολεία είναι και η αλλαγή φωτισμού. ΄΄Κάναμε αυτοψία με τον κ. Ελευθεριώτη για να δούμε την πορεία υλοποίησης των έργων και συνεχίζουμε…΄΄, κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr