background img
banner
banner

Για τον Ανθρωπισμό και τον Εθελοντισμό

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΛΑΜΠΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ» ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ

“Είναι νωπές ακόμα οι μνήμες μου από το 2021 και την καθολική κινητοποίηση που πετύχαμε σ’ όλη την Αιγιάλεια ως Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος, του οποίου είχα την τιμή να είμαι Πρόεδρος, με σκοπό την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες, τότε, της ορεινής Ηλείας αλλά και της Εύβοιας. Ήταν τόση η βοήθεια και τόση η ανταπόκριση των συμπολιτών απ’ όλη την Αιγιάλεια, που χρειάστηκαν περισσότερα του ενός δρομολογίου στον γειτονικό νομό αλλά και στην Εύβοια, ώστε τα τρόφιμα, ζωοτροφές και άλλα αναγκαία είδη, να παραδοθούν στους συνανθρώπους μας.

Οι μνήμες αυτές μου φέρνουν στον νου την δυναμική αλλά και την χαρακτηριστική διάθεση προσφοράς των δημοτών της Αιγιάλειας απ’ άκρη σ’ άκρη. Σε κάθε ανάγκη που προκύπτει, περισσεύει εκ μέρους των πολιτών αυτού του τόπου, ο εθελοντισμός, η προσφορά, η ενότητα και η ανιδιοτελής συμμετοχή όλων.

Δυστυχώς, αυτός ο διάχυτος Ανθρωπισμός της Αιγιάλειας παραμένει ένας «κοιμώμενος γίγαντας», εντελώς αναξιοποίητος. Το Κοινωνικό προφίλ του Δήμου πρέπει να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» των στόχων της νέας δημοτικής αρχής. Ο Δήμος είναι εκείνος που μπορεί και οφείλει να ενεργοποιήσει όλη αυτή την δύναμη προσφοράς και ενωτικής συνεργασίας των πολιτών κάθε ηλικίας. Και να το κάνει, όχι μόνο στη βάση της εθελοντικής προσφοράς σε έκτακτες ανάγκες, αλλά ακόμα και για την οργανωμένη στήριξη και ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας εκ των έσω.

Ευαισθητοποιώντας κάθε Αιγιαλέα προς την κατεύθυνση της προσφοράς στον τόπο του, της αλληλουποστήριξης, της αλληλεγγύης, της κοινής δράσης προς το κοινό καλό.

Είναι κάτι που πιστεύω βαθιά ότι με την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» στην πλειοψηφία, και Δήμαρχο τον Χρήστο Γούτο, θα επιτευχθεί στο μέγιστο. Με σημαντικά και απτά τα οφέλη, βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα, για τον τόπο μας συνολικά αλλά και για κάθε συμπολίτη, επαγγελματία, εργαζόμενο της Αιγιάλειας”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr