background img
banner
banner

Η αγωνία των μικρομεσαίων και η οικονομική αιμορραγία

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Λ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με καίριες παρεμβάσεις και ουσιαστικές αποφάσεις πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο το διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου Νοτιοδυτικής Ελλάδας Ζακύνθου Κεφαλληνίας και Ιθάκης, στην Κ. Αχαΐα, σε συνεργασια με τον Εμπορικό και Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο Δήμου Δύμης. Διεξήχθη συζήτηση, με τοπικές αρχές και φορείς για τα επίκαιρα θέματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας καθώς και για τα τοπικά αναπτυξιακά θέματα της περιοχής. Τα κυριότερα θέματα που αναπτύχθηκαν και τα οποία απασχολούν το σύνολο του εμπορικού κόσμου σχετίζονται με το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι μικροί έμποροι είναι ανασφάλιστοι, με τις υπέρογκες και άδικες χρεώσεις από τις τράπεζες, με το άδικο, όπως χαρακτηρίστηκε, φορολογικό νομοσχέδιο και την… ανύπαρκτη εκπτωτική περίοδο.

Τα σημεία που «καίνε»

Ο γ΄ αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπης Παπαδόπουλος, στην τοποθέτησή του τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης, μίλησε για τα θέματα που «καίνε» τους εμπόρους και, όπως μετέφερε στo Protionline.gr, σχετίζονται με τους παρόχους POS που, όπως τόνισε, ΄΄δεν ήταν έτοιμοι με αποτέλεσμα να «πνίγει» το άγχος και η απειλή προστίμων που ξεκινούσαν από 3.000 και μπορεί να έφταναν και 10.000 ευρώ. Δικαίως δόθηκε παράταση καθώς δεν είχαν επιλύσει πολλές εκκρεμότητες όπως για παράδειγμα με τα τιμολόγια και την πληρωμή μέσω κάρτας΄΄. ΄΄Όλα αυτά προκαλούν μία οικονομική αιμορραγία για τους μικρομεσαίους καθώς δημιουργούνται δυσβάσταχτα κόστη΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, κάνοντας γνωστό ότι ελήφθησαν αποφάσεις και εν όψει της γενικής συνέλευσης της ΕΣΕΕ που είναι τον επόμενο μήνα. ΄΄Πάντα σαν Ομοσπονδία δίνουμε το στίγμα μας με σημαντικές τοποθετήσεις΄΄, επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, κάνοντας αναφορά και στην απαξίωση των πρωτοβάθμιων οργάνων και την εγκατάλειψη μικρών σωματείων καθώς δεν τα βοηθάει κανείς… ΄΄Σβήνουν και δεν υπάρχει φωνή από τη βάση, όμως όταν μας χρειάζονται για τις εκλογές είμαστε χρήσιμοι…΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Γρηγόρη Αλεξόπουλο (φωτο).


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr