background img
banner
banner

ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΑΙΓΙΟΥ: “Δεν μας αξίζει αυτή η απαξίωση του τόπου”

Στα νευραλγικά σημεία του κέντρου του Αιγίου, στα μαγαζιά της πόλης, εκεί που χτυπάει η καρδιά της μικρομεσαίας επιχείρησης και επιχειρηματικότητας, βρέθηκε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Αιγιάλεια μαζί για το αύριο” με επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο, ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος.

Μεταφέροντας τον παλμό της αγοράς, ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζει: ΄΄Αντάλλαξα ευχές και χρόνια πολλά με τους καταστηματάρχες, άκουσα και κατέγραψα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της καθημερινότητας και φυσικά μέσα από τη μακροχρόνια επαφή μου με τους ανθρώπους της αγοράς και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας, μου μίλησαν και για προβλήματα της καθημερινότητας, με κυρίαρχο τον φόβο της επιβίωσης των ίδιων και των επιχειρήσεών τους και, όπως ήταν αναμενόμενο, με ενημέρωσαν και για την κίνηση της αγοράς και συγκεκριμένα για το τελευταίο δεκαπενθήμερο- εικοσαήμερο΄΄.

Ο κόσμος κατανάλωσε αλλά…

Ο κ. Παπαδόπουλος διαπίστωσε αύξηση των τζίρων των καταστημάτων το τελευταίο διάστημα, ωστόσο όχι στον βαθμό που να μπορούν οι επιχειρήσεις να καλύψουν τα… σπασμένα. Όπως λέει, ΄΄το ευχάριστο ήταν πως ο κόσμος που επισκέφτηκε την περιοχή μας εν όψει της εορτής της Παναγίας και των καλοκαιρινών διακοπών δεν έμεινε απλός παρατηρητής των καταστημάτων μας, σύγκρινε και ψώνισε, ήπιε τον καφέ και το ποτό του, έφαγε, διασκέδασε. Βέβαια η μικρή αυτή ανάκαμψη δεν ήταν αρκετή για να καλύψει τον μειωμένο τζίρο του περασμένου διαστήματος, που ακόμα και τον Ιούλιο και παρά τις εκπτώσεις ο κόσμος ήταν όχι μόνο διστακτικός αλλά αρκούνταν μόνο στα απαραίτητα΄΄.

«Απελπιστικά μόνοι…»

Σημειώνει ωστόσο πως ο δήμος δεν είναι συμπαραστάτης των επιχειρήσεων και τονίζει τα εξής: ΄΄Ως π. Πρόεδρος του Εμπορικού έχοντας συνδράμει στην τόνωση της αγοράς με δράσεις και μάλιστα εν καιρώ covid, γνωρίζω από πρώτο χέρι πως μόνο με γερές παρεμβάσεις, στήριξη και φυσικά συνεργασία με όλους τους υγιείς φορείς της περιοχής μπορεί να επιτευχθεί η ανάκαμψη. Και φυσικά με έναν Δήμο αρωγό και συμπαράσταση, πάντα στο πλευρό του πολίτη. Δυστυχώς ως δημότης Αιγιαλείας, έχοντας τη δυνατότητα να γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όντας ένας από τους ελάχιστους υποστηρικτές του τα τελευταία χρόνια, εκφράζω την απογοήτευσή μου γιατί σε ό,τι κάναμε και σε ό,τι αντιμετωπίζαμε ως πολίτες και ως έμποροι ήμασταν τραγικά μόνοι΄΄.

Βλέπει αναγκαία μία ριζική αλλαγή στον δήμο

΄΄Μετά τη σταθερή καθοδική πορεία του δήμου μας, μόνο μια ριζική αλλαγή θα μπορούσε να μας βγάλει από το τέλμα. Κάτι που θα επιτευχθεί μόνο με έναν Δήμο εξωστρεφή, που οι έχοντες την εξουσία θα έχουν ανοιχτά ώτα και όχι βουλοκέρια και που οι διοικούντες θα έχουν όραμα για τον Δήμο, τα μαγαζιά και το επιχειρείν και θα παλεύουν να κρατήσουν τα παιδιά μας που ξενιτεύονται.

΄΄Βλέποντας τι λάβαμε τα τελευταία χρόνια, ας αναρωτηθούμε όλοι μας τι θέλουμε για τον τόπο μας. Στασιμότητα ή πρόοδο; Πειράματα ή μελέτες; Κάποιους στην τύχη ή αληθινούς γνώστες; Σκύψιμο κεφαλιού ή αγώνες; Δεν μας αξίζει αυτή η απαξίωση του τόπου! Ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε σελίδα! Ήρθε η ώρα να πάρουμε αυτό που μας αξίζει! Μπορούμε και θέλουμε και θα το κάνουμε!΄΄, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr