background img
banner
banner

Προεκλογική… αρένα το Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ «ΒΟΛΕΣ» ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΑΥΤΑ» ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έντονο προεκλογικό χαρακτήρα είχε η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με απολογιστικό ύφος σε πολλές τοποθετήσεις και απόδοση ευθυνών, με οξυμμένα πνεύματα και βαρείς χαρακτηρισμούς αλλά και με την ανάδειξη σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον δήμο και την τοπική κοινωνία.

Μολονότι η τακτική συνεδρίαση ξεκίνησε στις 7.30 το απόγευμα, το μεγαλύτερο μέρος και μέχρι αργά το βράδυ, η συζήτηση δεν είχε μπει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης και η διάρκεια, τοποθετήσεων, ερωτήσεων και απαντήσεων, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο…

Το θέμα των συμβασιούχων

Στην αίθουσα παρίσταντο και οι πρώην συμβασιούχοι του δήμου, ζητώντας να τεθεί προ ημερησίας το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεών τους που έχει κριθεί και από τη Δικαιοσύνη και πρόκειται να εκδικαστεί εκ νέου αρχές Σεπτεμβρίου, με τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο να ξεκαθαρίζει πως δεν μπορεί να γίνει συζήτηση του θέματος από τη στιγμή που δεν υπάρχει εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας και την κ. Γιδά να τονίζει πως τους είχε ενημερώσει γι’ αυτό. Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε πως ΄΄για να συζητηθεί κάτι πρέπει να έχει τη θετική εισήγηση του δημάρχου και με πίεση δεν λειτουργώ. Θέλω την εισήγηση και της υπηρεσίας ότι είναι έτσι και της Νομικής Υπηρεσίας, σε δέκα ημέρες μπορούμε να συνεδριάσουμε εκ νέου και να το συζητήσουμε΄΄. Ο κ. Γούτος τον ρώτησε αν τους θέλει πραγματικά στον δήμο και γιατί δεν τους βοηθάει και η κ. Ψυχράμη ζήτησε από τον δήμαρχο να μην τους αντιμετωπίζει ως πολίτες γ΄ κατηγορίας, τονίζοντας πως ζητούν μόνο τρεις μήνες παράταση… ΄΄Σαφώς και τους θέλω αλλά θέλω και μία τεκμηρίωση και συνεργασία΄΄, απάντησε ο δήμαρχος. ΄΄Προσπαθείτε τεχνηέντως να μην συζητήσετε το ζήτημα΄΄, είπε στον δήμαρχο ο Γιώργος Κουβαράς.

Ικανοποίηση δημάρχου για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

Ο κ. Καλογερόπουλος προχώρησε σε ενημέρωση για την πυρκαγιά και τον καλό συντονισμό λέγοντας ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα, δηλαδή ανθρώπινες απώλειες αλλά και ζημιές σε σπίτια. Είχαμε καταστροφές σε δασώδεις εκτάσεις και καλλιέργειες», ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν, και τονίζοντας ότι υπήρξε ομοθυμία από όλους, εκθειάζοντας τη συμμετοχής των εθελοντών. Ο κ. Γούτος συνεχάρη όσους συμμετείχαν στην κατάσβεση ή και βοήθησαν όμως είπε πως ΄΄σαν τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να διορθώσουμε αν υπάρχουν παραλείψεις του παρελθόντος. Να μην έχουμε ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται κάθε καλοκαίρι γιατί έτσι δεν μπορεί να είναι σύμπτωση΄΄. Η κ. Ψυχράμη ρώτησε αν έχει καθαριστεί παντού το περιαστικό πράσινο γύρω από τα χωριά και κοντά στα δάση κι αν έχουμε καθαρίσει τις αντιπυρικές ζώνες.

Συγγνώμη και παραιτήσεις ζήτησε ο Γ. Κουβαράς

Υπήρξε δε και η άποψη του κ. Κουβαρά που θεώρησε πως δεν είναι δυνατόν μία ημέρα πριν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας να αναφέρει ότι θα επέμβουμε αμέσως και να σημειώνεται τέτοια καθυστέρηση, τονίζοντας πως θα έπρεπε να παραιτηθεί! ΄΄Έχουμε 30.000-35.000 στρέμματα καμένης γης, το φαράγγι στην αρχή του έχει καταστραφεί ολοσχερώς, έχουμε ζημιές σε καλλιέργειες. Ο δήμαρχος έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη γιατί υπήρχαν ενδείξεις η περιοχή ήταν στο «κόκκινο» και δεν έκανε καμία δράση πυροπροστασίας πριν εκδηλωθεί το γεγονός. Υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Πώς θα αποζημιωθούν όσοι έτρεχαν να φύγουν; Τις κατολισθήσεις που θα γίνουν τον χειμώνα; Όποιος έχει τέτοιες ευθύνες πρέπει να παραιτηθεί. Εσείς όμως συνεχίζετε το σόου να φωτογραφίζεστε με στολές πολιτικής προστασίας 6 χιλιόμετρα μακριά από τη φωτιά΄΄, ανέφερε ο κ. Κουβαράς.

«Κατηγορώ» Γούτου – Ψυχράμη σε Καλογερόπουλο

Ο κ. Γούτος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι ΄΄η κατάσταση στην Αιγιάλεια είναι δραματική, θυμίζει εμπόλεμη ζώνη΄΄, μίλησε για αδράνεια και παρακμή, κατηγορώντας τον δήμαρχο που έχει τη διοίκηση του δήμου. Καταφέρθηκε δε ενάντια στη δημοτική αρχή για τη μη μόνιμη λύση στο θέμα των απορριμμάτων και την οικονομική αιμορραγία της μεταφοράς ενώ, όπως είπε, δεν έγινε ούτε μία συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζον ζήτημα. ΄΄Τι δίνουμε στον επόμενο; Τους εργολάβους της μεταφοράς; Ούτε για το αν θα είμαστε μέσα στο εργοστάσιο μας είπατε. Η θητεία σας είναι μηδέν εις το μηδέν. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ότι 2019 το Αίγιο ήταν πόλη και σήμερα είναι χωριό εξαιτίας της αδιαφορίας σας΄΄, είπε στον δήμαρχο, κατηγορώντας τον για άλλη μία φορά και για την απώλεια της Φυσικοθεραπείας και χαρακτηρίζοντας τον κ. Καλογερόπουλο ως «δήμαρχο περιορισμένης ευθύνης».

Η κ. Ψυχράμη κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι διακατέχεται από ρεβανσισμό και μισαλλοδοξία και πως έχει εκδικητική διάθεση, με αφορμή την αντικατάσταση της κ. Τσουκαλά εκφράζοντας τη λύπη της γιατί, όπως είπε, περνάει αυτά τα μηνύματα και τους νέους ανθρώπους που έχει δίπλα του. ΄΄Ο Καλογερόπουλος τελειώνει και το ξέρουμε όλοι, όμως δεν πρέπει να περνάει αυτό και στους νεότερους συνεργάτες του. Για να πάει μπροστά ο τόπος δεν μπορεί να γίνει με πολιτικές και τακτικές σαράντα χρόνων πίσω. Να το κοιτάξετε αυτό δήμαρχε, κάνοντας μία ύστατη προσπάθεια τώρα στο τέλος για σύγχρονο τρόπο διοίκησης που στηρίζεται στη συναίνεση και συνεργασία και όχι στην παρελθοντολογία και στη λαϊκίστικη πολιτική. Είμαι ευτυχής που κάναμε ένα νέο συνδυασμό που ο επικεφαλής έχει άλλη νοοτροπία κι εμένα θα είναι η τελευταία μου φορά. Κάθε φορά που διαφωνούσαμε με τον δήμαρχο μας δικαίωσαν όλα τα ελεγκτικά όργανα. Δεν ήταν νόμιμα αυτά που γίνονταν΄΄, είπε ακόμη.

Να μην κοπούν τα δέντρα στην Τρίγωνη Πλατεία

Ο κ. Κουβαράς αλλά και ο Δημήτρης Καλαμίδας αναφέρθηκαν και στο θέμα των δέντρων της Τρίγωνης Πλατείας, τονίζοντας πως πρέπει να διατηρηθούν. Μάλιστα, ο κ. Κουβαράς είπε ότι ΄΄ενώ είχαμε διαβεβαιώσεις από αντιδημάρχους ότι δεν θα κοπούν, σε απάντηση του κ. Ρούσσου αναφέρθηκε ότι η μελέτη προβλέπει απομάκρυνση τριών δέντρων και ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να το αποτρέψει όμως χρειάζεται αύξηση της επιχορήγησης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο΄΄.

Τα απορρίμματα

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος καυτηρίασε τις απουσίες από την αίθουσα των κ. Γούτου και Ψυχράμη την ώρα που μιλούσε, τονίζοντας ότι δεν έχουν τι να του απαντήσουν. Είπε ακόμη ότι ο προεκλογικός λόγος του κ. Γούτου ήταν προσβολή στη νοημοσύνη (!), ενώ τους καταλόγισε ευθύνες για το πρόβλημα των απορριμμάτων λέγοντας πως άλλαξαν τον σχεδιασμό που έλεγε ένα εργοστάσιο απορριμμάτων για όλο τον νομό, σημειώνοντας: «Αυτοί διέλυσαν το Αίγιο και τώρα παρακαλούν εμένα και τον Καλογερόπουλο να τους βάλουμε στο εργοστάσιο. Εξαιτίας της δικής τους αποτυχίας αιμορραγεί η Αιγιάλεια με τα απορρίμματα».

Στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση όταν αντέδρασαν έντονα οι Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και Παναγιώτης Μαρινόπουλος με την κ. Γιδά να κάνει λόγο για… χάβρα.

Για τον τρόπο που λειτουργούσε ο κ. Καλογερόπουλος μίλησε η κ. Τσουκαλά, λέγοντας πως ΄΄για το θέμα των απορριμμάτων ο κ. Καλογερόπουλος επέμεινε να γίνει το εργοστάσιο στην Τέμενη ή συμφώνησε με αυτό. Είπε, ναι στον ΧΥΤΑ Αιγείρας, ναι στον ΧΥΤΑ Ππαπανικολούς, ναι στον ΧΥΤΑ στην Τέμενη, λέγοντάς μου «θα… σπάσουμε αυγά Μαρία». Στο πρώτο τρίμηνο μας είπε στη δημοτική ομάδα «πάμε για το μεγάλο εργοστάσιο» το είχε αποφασίσει και μας το ανακοινώσε. Ίσως είναι και σωστό, άλλα λέγαμε άλλα κάναμε και για άλλα προσπαθούν να μας κατηγορήσουν τώρα. Όταν θα έχει δίκιο ο κ. Καλογερόπουλος θα το λέω γιατί έχουμε να απολογηθούμε στους πολίτες. Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει κάνει κάτι, ποιο είναι το έργο του; Δεν τον κατηγορώ ότι έχασε το ΤΕΙ, αλλά για άστοχες κινήσεις, για τάφρους μπροστά από το Παράρτημα, για συναυλίες και πανό που δεν πληρώθηκαν. Με πικραίνει που τον ακολουθούσε ο κ. Καλογερόπουλος. Ας αφήσουμε αυτή την αντιπαλότητα, να βάλουμε τον καθένα εκεί που αξίζει, σύμφωνα με τα έργα του και με αυτά που έχει κάνει΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr