background img
banner
banner

Δέσμευση Χατζηδάκη για μείωση του τέλους επιτηδεύματος στο μισό για όλους τους επαγγελματίες

Στο παραπέντε κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη φοροδιαφυγή προς ψήφιση  στη Βουλή, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προαναγγέλει μία σημαντικότατη βελτίωση, η οποία προβλέπει οριζόντια μείωση του τέλους επιτηδεύματος και μάλιστα κατά 50%.

Όπως διευκρίνησε ο κ.Χατζηδάκης σε τηλεοπτική του παρέμβαση, η προβλεπόμενη μείωση του τέλους επιτηδεύματος δεν θα εξαρτάται από το ύψος του δηλωμένου εισοδήματος, αλλά θα είναι οριζόντια. Όλοι οι επαγγελματίες θα έχουν μείωση 50% στο τέλος επιτηδεύματος, δεσμεύτηκε και υπενθύμισε ότι η μείωση αυτή προβλεπόταν μόνο για όσους θα δήλωναν εισόδημα πάνω από το τεκμαρτό, ενώ για τους υπόλοιπους θα ήταν 25%.

Οι αλλαγές και στα τεκμήρια

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών επιβεβαίωσε και τις πληροφορίες ότι το τεκμήριο θα είναι μαχητό υπό την προϋπόθεση ελέγχου, πέρα από τις ρητές περιπτώσεις όπως οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία, οι καταστροφές από φυσικές καταστροφές κ.λπ.

Μόλις χθες μάλιστα, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό ότι το οικονομικό επιτελείο εξέταζε να δοθεί δυνατότητα αμφισβήτησης του τεκμαρτού εισοδήματος αλλά με ελέγχους «πόθεν έσχες», δηλαδή με το «ξεσκόνισμα» κινητών, ακινήτων, καταθέσεων, ομολόγων – αμοιβαίων κεφαλαίων, καταναλωτικών δαπανών, δανείων, καρτών, σε βάθος 5ετίας. Όπως τόνισαν αρμόδιες πηγές, στο υφιστάμενο πλαίσιο των έμμεσων τεχνικών ελέγχου -οι αποκαλούμενοι έλεγχοι τύπου IRS- προστίθενται με το νομοσχέδιο νέες τεχνικές που θα καταστήσουν πιο αποτελεσματικές τέτοιες «ακτινογραφίες».

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr