background img
banner
banner

Με τέσσερις ενδιαφέρουσες ταινίες, για μικρούς και μεγάλους…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ «ΑΠΟΛΛΩΝΑ»

Δυνατές συγκινήσεις υπόσχεται και γι’ αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα των κινηματογραφικών προβολών του «Απόλλωνα» στο Αίγιο. Η Illumination, το στούντιο που μας χάρισε παγκόσμιες επιτυχίες όπως τα «Εγώ, ο Απαισιότατος», «Minions», «Τραγούδα!» και «Μπάτε σκύλοι αλέστε», μας προσκαλεί να πετάξουμε στο άγνωστο και να απολαύσουμε ένα ξεκαρδιστικό και γεμάτο περιπέτεια «Ένα Ταξίδι για Πάπιες».

Η ταινία «The Hunger Games: Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών», βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως Susanne Collins που έγραψε το 2020. Το «The Ballad of Songbirds and Snakes» διαδραματίζεται δεκαετίες πριν από τις περιπέτειες της Katniss Everdeen και επικεντρώνεται στον νεαρό Coriolanus Snow, ο οποίος γίνεται τελικά ο «τύραννος» της Panem.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου μας προτείνει την ταινία «Ένα όμορφο πρωινό» «(Un baeu matin»), της Mia Hansen-Love, η οποία δεν μπορεί να σας αφήσει αδιάφορους. Μια όμορφη ρομαντική και ρεαλιστική ταινία που, σε πολλά σημεία, κερδίζει την αυθόρμητη συγκίνηση του θεατή.

Τέλος συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ταινία «Φόνισσα», σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η Κατερίνα Μπέη, ενώ την πρωταγωνίστρια Καρυοφυλλιά Καραμπέτη πλαισιώνει ένα καστ καταξιωμένων Ελλήνων ηθοποιών.

Πρόγραμμα προβολών

Από σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου: 16:30: Ένα Ταξίδι για Πάπιες (μεταγλωττισμένο). 18:30: The Hunger Games: Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών. 21:30: Φόνισσα.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου: 17:30:Ένα Ταξίδι για Πάπιες (μεταγλωττισμένο). 19:30: Φόνισσα. 21:30: Ένα Όμορφο Πρωινό (Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου).

Την Τρίτη 12 και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου: 16:30:ΈναΤαξίδι για Πάπιες (μεταγλωττισμένο). 18:30: The Hunger Games: Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών. 21:30: Φόνισσα.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Ένα Ταξίδι για Πάπιες (μεταγλωττισμένο)

Μία οικογένεια από πρασινοκέφαλες πάπιες έχει βαλτώσει και ενώ ο μπαμπάς Μακ χαίρεται που έχει την οικογένεια του ασφαλή και κολλημένη για πάντα σε μία λίμνη της Νέας Αγγλίας, η μαμά Παμ λαχταράει να ταράξει τα νερά και να δείξει στα παιδιά της – τον έφηβο γιο Νταξ και τη μικρότερη κόρη Γκουέν – τον κόσμο ολόκληρο. Όταν μία οικογένεια από αποδημητικές πάπιες αποβιβάζεται στη λίμνη τους με συναρπαστικές ιστορίες από μέρη μακρινά, η Παμ πείθει τον Μακ να φύγουν για ένα οικογενειακό ταξίδι με προορισμό την τροπική Τζαμάικα και ενδιάμεση στάση τη Νέα Υόρκη. Καθώς η οικογένεια φτάνει στον Νότο για τον χειμώνα, τα σχέδια τους ανατρέπονται. Η εμπειρία θα τους εμπνεύσει να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να ανοιχτούν σε νέες φιλίες, να καταφέρουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαντάζονταν και να μάθουν απρόσμενα πράγματα ο ένας για τον άλλον και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Σκηνοθεσία: Μπενζαμέν Ρενέρ.

Με τις φωνές των: Φοίβου Ριμένα, Στεφανίας Φιλιάδη, Μάριου Χρυσομάλλη, Δανάης Νικολάτου, Χάρη Γρηγορόπουλο, Άγγελου Λιάγκου, Λίλας Μουτσοπούλου, Βίνας Παπαδοπούλου, Πέγκυς Μανωλά, Θάνου Λέκκα, Μάγκυς Χαραλαμπίδου.

Διάρκεια: 90 λεπτά.

The Hunger Games: Μπαλάντα των Αηδονιών και των Φιδιών

Η Rachel Zegler(West Side Story) πρωταγωνιστεί ως Lucy Gray Baird , και είναι ο επιλεγμένος φόρος της Περιοχής 12 που θα παλέψει για την επιβίωσή της στην αρένα, στους 10ους Αγώνες Πείνας. Όμως ο Tom Blythως μέντορας της, ο οποίος υποδύεται τον Coriolanus Snow, βρίσκεται διχασμένος ανάμεσα στα καθήκοντά του στην Κάπιτολ και τα συναισθήματα που αναπτύσσει σταδιακά για εκείνη.

Σκηνοθεσία: Φράνσις Λόρενς.

Πρωταγωνιστούν: Τομ Μπλάιθ, Ρέιτσελ Ζέγκλερ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Χάντερ Σάφερ.

Διάρκεια: 157 λεπτά.

Φόνισσα

Σε ένα δυστοπικό νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η Χαδούλα, χήρα Ιωάννου Φράγκου είναι μια γυναίκα που έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της πέρασε η μητέρα της – μια σκυτάλη δύσκολη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την κατώτερη μοίρα της γυναίκας. Η Χαδούλα επαναστατεί μέσα της και αυτό δεν θα αργήσει να συμβεί και προς τα έξω. Τα μικρά κορίτσια του νησιού γίνονται θύματα του ξεσπάσματός της. Αφαιρώντας τους τη ζωή, η ίδια νιώθει ότι τα απαλλάσσει από το κοινωνικό φορτίο που η ύπαρξή τους επιφέρει. Οι πράξεις της κάποια στιγμή αυτονομούνται και τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Εγκαταλείπει το σπίτι της και βρίσκει καταφύγιο στη φύση. Όμως, όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει ότι έπραξε σωστά, στην πραγματικότητα το χρόνιο τραύμα της την ακολουθεί παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Σκηνοθεσία: Εύα Νάθενα.

Πρωταγωνιστούν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Πρωτόπαππα, Ελενα Τοπαλίδου, Πηνελόπη Τσιλίκα, Γεωργιάννα Νταλάρα, Χρήστος Στέργιογλου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δημήτρης Ημελλος, Χριστίνα Μαξούρη, Ολγα Δαμάνη, Ερση Μαλικένζου, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου.

Διάρκεια: 97 λεπτά.

Ένα Όμορφο Πρωινό

Η Σαντρά είναι μία νεαρή μητέρα που μεγαλώνει μόνη την οκτάχρονη κόρη της, ενώ παράλληλα φροντίζει τον ηλικιωμένο της πατέρα, ο οποίος πάσχει από μία νευροεκφυλιστική ασθένεια. Προσπαθώντας να ισορροπήσει τις πάμπολλες υποχρεώσεις της, ξεκινά μία παθιασμένη σχέση με τον Κλεμάν, ένα φιλικό της πρόσωπο από το πρότερο παρελθόν.

Σκηνοθεσία: Μία Χάνσεν-Λοβ.

Πρωταγωνιστούν: Λέα Σεντού, Πασκάλ Γκρεγκορί, Μελβίλ Πουπό, Νικόλ Γκαρσιά.

Διάρκεια: 112 λεπτά.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr