background img
banner
banner

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Αντίπαλα με τον άγνωστο «Χ» τα σωματεία στα play out

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Μονοί θα είναι οι αγώνες στα μπαράζ παραμονής της Α΄ κατηγορίας, με το χαρακτηριστικό ότι δεν θα προκύψει ζευγάρι με ομάδες από τον ίδιο όμιλο. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν θα γνωρίζει κανέναν σε ότι αφορά το παιχνίδι και την αγωνιστική του συμπεριφορά του αντιπάλου και πριν προλάβουν να διαμορφώσουν κάποια άποψη, θα έχουν όλα τελειώσει.

Οι δυο όμιλοι έχουν χωριστεί με γεωγραφικά κριτήρια και οι τρεις ομάδες της περιοχής μας (Αιγείρα / Ακράτα, Θύελλα Αιγίου και ΑΕ Καλαβρύτων), θα βρουν απέναντί τους σωματεία από Πάτρα αλλά και αρκετά από την Δυτική Αχαΐα.

Πολλά τα περιθώρια αλλά και μεγάλες βαθμολογικές αποστάσεις

Τα οκτώ συνολικά παιχνίδια που θα διεξαχθούν αφήνουν περιθώρια στους διαγωνιζόμενους για να ανακάμψουν βαθμολογικά. Δύσκολα όμως οι ουραγοί θα μπορέσουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αφού για να αποφύγουν το μοιραίο θα πρέπει να ξεφύγουν από τις οκτώ τελευταίες θέσεις.

Πάντως η Αιγείρα / Ακράτα που μαζί με την Αχαϊκή προηγείται στην ειδική βαθμολογία με 14 βαθμούς δεν θα πρέπει λογικά να ανησυχεί. Αντίθετα με την ουραγό Θύελλα Αιγίου που βρίσκεται μόνη στην τελευταία θέση με δυο βαθμούς, ενώ τρεις βαθμούς έχουν τα Καλάβρυτα που …συγκατοικούν μαζί με Αετό Ρίου και Αναγέννηση Π.

Διψήφια η πρώτη εξάδα της βαθμολογίας

Στον βαθμολογικό πίνακα που έχει διαμορφωθεί με τους δυο ομίλους ύστερα από την λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, τα πρώτα έξι σωματεία θα ξεκινήσουν τα play out με διψήφια βαθμολογικά δεδομένα. Θα έχουν τον πρώτο λόγο για την παραμονή και η μάχη θα μαίνεται κυρίως στις θέσεις 7 και 8 και ύστερα, που θα παλέψουν σκληρά για μια θέση στον …ήλιο. Φυσικά ρόλο σε όλο αυτό το εγχείρημα έχει παίξει και η κλήρωση των μπαράζ, εκεί όπου οι τελευταίοι θα προτιμούσαν να είναι γηπεδούχοι κόντρα σε σωματεία με μονοψήφια βαθμολογία.

Βοήθειες των ουραγών από Αιγείρα / Ακράτα

Οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Αιγείρας / Ακράτας, έχουν να κάνουν με αντιπάλους που θα προσπαθήσουν να διατηρηθούν στην κατηγορία. Με θετικά αποτελέσματα το σωματείο της ανατολικής Αιγειάλειας, μπορεί έμμεσα να προσφέρει βοήθειες στους ουραγούς, όπου συγκαταλέγονται και τα άλλα δυο σωματεία της περιοχής μας, ΑΕ Καλαβρύτων και Θύελλα Αιγίου.
Σχετική μάλιστα είναι και η συνέχεια για την Αιγείρα / Ακράτα, αφού από την πρώτη εξάδα μόνο η Αχαϊκή (εκτός έδρας την 5η αγωνιστική) και η Δόξα Νιφορεΐκων (στην Ακράτα 6η αγωνιστική)θα είναι αντίπαλός της, όχι όμως τα υπόλοιπα σωματεία που είναι από τον ίδιο όμιλο και δεν θα βρεθούν αντίπαλοί της. Ο λόγος για Εθνικό Π., Πήγασο και Αχαΐκό.

Κωστής Βλάχος: «Μοιράστηκε η κλήρωση αλλά…»

Σε ότι αφορά την κλήρωση των play out, για τον προπονητή της ΑΕ Καλαβρύτων Κωστή Βλάχο προέκυψε ένα πρόγραμμα μοιρασμένο σε δυναμικότητα και έδρες. Απλά όπως είπε: «Θα προτιμούσα να ξεκινούσαμε με πιο εύκολο πρόγραμμα και στην έδρα μας, παρά όπως τώρα που ξεκινάμε στην Αχαγιά με την πρωτοπόρο Αχαϊκή. Φοβάμαι ότι κοντά στο τέλος των αγώνων μπαράζ όπου υπάρχει θεωρητικά για μας βατό πρόγραμμα, τα περισσότερα θα έχουν κριθεί.»

Για τις τυχόν απουσίες ο προπονητής των Καλαβρύτων είπε: “Από τη μια έχουν μειωθεί επαγγελματικές υποχρεώσεις των παικτών, από την άλλη έχουμε τραυματία από το τελευταίο παιχνίδι τον Αλεξόπουλο, ο οποίος μπορεί να μείνει εκτός από όλα τα play out.”

Κυριάκος Αθανασίου: «Πάμε στα μπαράζ με πολλά προβλήματα»

Αναφερόμενος στην κλήρωση των play out, ο προπονητής της Θύελλας Αιγίου Κυριάκος Αθανασίου δεν την βρήκε άσχημη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα είναι εύκολη υπόθεση η κατάκτηση των θετικών αποτελεσμάτων. Χαρακτηριστικά μας είπε: «Πάμε να παίξουμε την παραμονή μας από δυσμενή βαθμολογική θέση, αλλά και με αρκετές απουσίες. Ο Μαρδάς θα βγάλει τα ράμματα σε δυο εβδομάδες, Νικολάου και Αθανασίου είναι στρατευμένοι, Μυλωνάς και Τσέλα τραυματίες, ο Διαμαντόπουλος έχει υποχρεώσεις με την σχολή που παρακολουθεί, ενώ ο Ράμμος θα εκτίσει το Σάββατο με την Δόξα Παραλίας, την μια αγωνιστική ποινής που έχει.
Ένα ξεκίνημα με θετικό αποτέλεσμα θα ήταν για μας το καλύτερο.»


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr