background img
banner
banner

Πρώτος ο Χρήστος Μπούρας, ισοπαλία στους εκλέκτορες

ΣΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Ο απερχόμενος Πρύτανης Χρήστος Μπούρας ήρθε πρώτος σε ψήφους στις Πρυτανικές εκλογές με δεύτερο τον πρώην αντιπρύτανη Νίκο Καραμάνο με την Εφορευτική Επιτροπή πάντως να αναμένεται να δώσει την Τρίτη 5 Μαρτίου στη δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα των ψηφιακών αρχαιρεσιών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο κ. Μπούρας έλαβε 130 ψήφους μελών ΔΕΠ με δεύτερο τον κ. Καραμάνο με 124, ενώ 104 ψήφους έλαβε ως τρίτη η Καθηγήτρια Ιατρικής Χριστίνα Καλογεροπούλου, τέταρτος ήταν ο Καθηγητής Βασίλειος Βουτσινάς με 101 ψήφους, στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Καθηγητής Βασίλειος Κόμης και έκτος εκλέγεται στο νέο συμβούλιο διοίκησης ο Καθηγητής Γεώργιος Σαλάχας.

Μοιρασμένοι από τρεις εκλεγέντες υποστηρικτές στα εσωτερικά μέλη της νέας διοίκησης, ο κ. Μπούρας με τους Β. Κόμη και Γ. Σαλάχα και ο Νίκος Καραμάνος με την κ. Καλογεροπούλου και τον κ. Βουτσινά οδηγούνται στον β γύρο της μάχης για τα εξωτερικά μέλη του συμβουλίου διοίκησης, στην τελική μάχη της επικράτησης.

Σημειωτέο ότι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που εξέλεξε τους έξι εκ των προαναφερόμενων υποψηφίων, θα ακολουθήσει νέα διαδικασία στην οποία οι έξι εκλεγμένοι με την σειρά τους θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των εξωτερικών μελών και του Πρύτανη, η εκλογή του οποίου θα προκύψει από την σύνθεση του Συμβούλιου και τις μεταξύ των μελών ισορροπίες. Η ψηφοφορία θα περιλάβει αρκετούς γύρους, τουτέστιν επανάληψη ψηφοφορίας ανάλογα με τα ποσοστά ενός εκάστου των υποψηφίων.

Η συνέχεια του ‘Μαραθωνίου’

Η συνέχεια των εκλογών είναι η ανάδειξη των εξωτερικών μελών  του Συμβουλίου Διοίκησης και έχει ως εξής: Εντός δεκαπέντε ημερών από την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, ο Πρύτανης του συγκαλεί σε συνεδρίαση τα μέλη ΔΕΠ που αναδείχτηκαν ως εσωτερικά μέλη, προκειμένου να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί και να αναδείξουν τα εξωτερικά μέλη. Την ευθύνη για τον συντονισμό των εργασιών κατά τη συνεδρίαση έχει το πρώτο σε σειρά προτίμησης αναδειχθέν εσωτερικό μέλος, δηλαδή το εσωτερικό μέλος που εκλέχτηκε ως πρώτο σε σειρά εκλογής με τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων πρώτης προτίμησης.

Ο υπηρετών Πρύτανης του Α.Ε.Ι. δεν συμμετέχει αλλά ο Μπούρας θα είναι γιατί ο ίδιος έχει εκλεγεί εσωτερικό μέλος και συμμετέχει υπό τη νέα ιδιότητα.

Τα εσωτερικά μέλη αξιολογούν τις υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί για την πλήρωση θέσεων των πέντε εξωτερικών μελών και στη συνέχεια τα πέντε εξωτερικά μέλη επιλέγονται σε πέντε γύρους.

Στον πρώτο γύρο, το κάθε εσωτερικό μέλος επιλέγει μέσω μυστικής ταξινομικής ψήφου πέντε υποψήφια εξωτερικά μέλη βαθμολογώντας με πέντε βαθμούς τον υποψήφιο πρώτης επιλογής, με τέσσερις βαθμούς τον υποψήφιο δεύτερης επιλογής, με τρεις βαθμούς τον υποψήφιο τρίτης επιλογής, με δύο βαθμούς τον υποψήφιο τέταρτης επιλογής και με έναν βαθμό τον υποψήφιο πέμπτης επιλογής. Στη συνέχεια αθροίζονται οι βαθμοί που έλαβε το κάθε υποψήφιο εξωτερικό μέλος και ο υποψήφιος που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς επιλέγεται ως πρώτο εξωτερικό μέλος.

Στον δεύτερο γύρο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή με τα εναπομείναντα υποψήφια εξωτερικά μέλη, οπότε κάθε εσωτερικό μέλος επιλέγει ταξινομικά τέσσερα υποψήφια εξωτερικά μέλη βαθμολογώντας με πέντε βαθμούς τον υποψήφιο πρώτης επιλογής, με τέσσερις βαθμούς τον υποψήφιο δεύτερης επιλογής, με τρεις βαθμούς τον υποψήφιο τρίτης επιλογής και με δύο βαθμούς τον υποψήφιο τέταρτης επιλογής. Μετά αθροίζονται οι βαθμοί που έλαβε το κάθε υποψήφιο εξωτερικό μέλος και εκείνο που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς επιλέγεται ως δεύτερο εξωτερικό μέλος. Στον τρίτο, τον τέταρτο και τον πέμπτο γύρο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται από την αρχή…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr