background img
banner
banner

Πλακοστρώθηκε ο νέος κοινόχρηστος χώρος της Σολωμού

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ – ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

Προς ολοκλήρωση βαίνει η παρέμβαση του δήμου στον κοινόχρηστο χώρο που έχει δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Σολωμού στο Αίγιο, μετά την κατεδάφιση της πρώην οικίας Γαρδενιώτη τον περασμένο Ιούλιο. Η νέα μορφή που έλαβε το σημείο αυτό, έρχεται να συμβάλει στην αναβάθμιση της εικόνας της δυτικής εισόδου στον αστικό ιστό του Αιγίου, κυρίως όμως να δημιουργήσει συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας των πεζών.

Το κτίριο που προκαλούσε κινδύνους και αποτελούσε τροχοπέδη στην αναβάθμιση της εικόνας του Αιγίου, κατεδαφίστηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου. Επρόκειτο για το ακίνητο που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Σολωμού και Μητροπόλεως, όπου πριν από περίπου ένα χρόνο είχε περιέλθει στην κατοχή του δήμου Αιγιαλείας, με την προοπτική να κατεδαφιστεί και να διαμορφωθεί πεζοδρόμιο και κοινόχρηστος χώρος.

Ουσιαστικά, για πολλά –πολλά χρόνια, το κτίριο που είχε χτιστεί και εξυπηρετούσε τα δεδομένα μιας άλλης εποχής, «καταργούσε» το πεζοδρόμιο στο ύψος του φωτεινού σηματοδότη, υποχρεώνοντας του πεζούς να βαδίζουν στον δρόμο, με όποιους κινδύνους εγκυμονούσε αυτό. Πλέον διαμορφώθηκε πεζοδρόμιο για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Σημειωτέον ότι από το σημείο περνούν καθημερινά δεκάδες παιδιά για τα τρία σχολεία που βρίσκονται πλησίον.

Το κόστος της αγοράς από τον δήμο ήταν στις 58.000 ευρώ, με τη διαδικασία να προχωρά με ταχείς ρυθμούς επί αντιδημαρχίας Ακίνητης Περιουσίας Μαρίας Γιδά, η οποία είχε επισημάνει πως το έργο αυτό είναι «επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας.

 

Ήπιες παρεμβάσεις, τοποθέτηση παγκακίων

Η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου ήταν αυτή που ανέλαβε να διαμορφώσει τον χώρο, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, να επισημαίνει: ΄΄Χρονίζουσες εκκρεμότητες τακτοποιούνται καθώς σκοπός μας είναι να κάνουμε κι άλλες παρεμβάσεις ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα των εισόδων της πόλης. Άμεσα πρόκειται να «σηκωθεί» και το περίπτερο της οδού Σολωμού που έπαψε να λειτουργεί΄΄.

Ως πως τη διαμόρφωση του νέου κοινόχρηστου χώρου που δημιουργήθηκε, ο αντιδήμαρχος είπε: ΄΄Ολοκληρώθηκε η πλακόστρωση και σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε παγκάκια, με την προμήθεια αστικού εξοπλισμού που θα έχουμε, καθώς επιθυμούμε να καλλωπίσουμε κι άλλο το σημείο. Προσπαθούμε να κάνουμε έντονες παρεμβάσεις και να αλλάξουμε την εικόνα στις εισόδους της πόλης, όμως για το εν λόγω σημείο επιλέξαμε ήπια παρέμβαση, καθώς δεν θέλουμε να ανακόψουμε την πορεία των πεζών΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr