background img
banner
banner

Η «κρυμμένη αξία» του ρούχου στο κέντρο του Αιγίου!

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ «HIDDEN VALUE» ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤO “PROTIONLINE.GR”

Ένας «κόσμος» γεμάτος επώνυμα ρούχα… πραγματικές ευκαιρίες για γυναίκες και άντρες, μας καλεί να τον ανακαλύψουμε στο κέντρο του Αιγίου (Μητροπόλεως 12 και Καποδιστρίου). Το «Hidden Value» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της περιοχής, προσελκύοντας καθημερινά όλο και περισσότερους καταναλωτές που ανακαλύπτουν τους… κρυμμένους θησαυρούς του.

Μόλις ένα χρόνο διανύει η επιχειρηματική κίνηση του Θανάση Αλεξόπουλου, οποίος, λαμβάνοντας υπόψη τον σφυγμό της εποχής και τους στόχους κάθε επιχείρησης (υψηλή ποιότητα προϊόντος και όσο το δυνατόν χαμηλή τιμή), πρωτοπορεί, φέρνοντας στο Αίγιο με το «Hidden Value», έναν θεσμό του εξωτερικού, ο οποίος επικρατεί πάνω από 50 χρόνια σε Αμερική και Ευρώπη.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις που ο ίδιος έδωσε στo “protionline.gr” για το τι σημαίνει «hidden value», το πώς καταφέρνει και πουλά μέχρι 10-15 φορές φθηνότερα από την αρχική αξία του εμπορεύματος, αλλά και για την θετική και ελπιδοφόρα για τον ίδιο, ως τώρα, ανταπόκριση του ντόπιου καταναλωτή, που δείχνει ότι αρχίζει να υιοθετεί συνήθειες του εξωτερικού.

-Ποια η σημασία του ονόματος «Hidden Value»;

Η ονομασία «Hidden Value», δηλαδή στα ελληνικά «Κρυμμένη Αξία», δεν είναι τυχαία. Προτιμήσαμε να ονομάσουμε το κατάστημα όχι με ένα εύηχο όνομα, αλλά να του δώσουμε ένα το οποίο συμβολίζει τον πυρήνα, το στόχο κι όλη την ιδεολογία που βασίζεται μία τέτοια επιχείρηση.

-Τι εννοείτε όταν λέτε «Κρυμμένη Αξία»;

Με τον όρο «Κρυμμένη Αξία» εννοείται η αξία που κρύβουν τα ρούχα. Δηλαδή, οι τιμές που διατίθενται τα ρούχα στο κατάστημά μας σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα αλλά και την αρχική τιμή πώλησής τους. Αυτό διότι η πλειοψηφία των τιμών μας ξεκινά από 3 φορές χαμηλότερα σε σχέση με την αρχική τιμή που είχε το προϊόν και φτάνει έως και 10-15 φορές φθηνότερα. Για παράδειγμα, ένα τζιν το οποίο θα αγοράζατε με 50, 70 και 150€, αναλόγως τον σχεδιαστή και την επωνυμία, σε εμάς θα το βρείτε μόλις 7 και 10€. Αντίστοιχα, μπλουζάκια τα οποία ξεκινούν από 10€ και φτάνουν μέχρι και 50€, σε εμάς θα τα βρείτε μόλις 3€. Αυτό επαναλαμβάνεται σχεδόν σε όλα τα είδη και όχι μόνο στα προαναφερθέντα.

-Πώς καταφέρνετε να έχετε ποιοτικά και επώνυμα ρούχα σε τόσο καλές τιμές;

Εδώ έρχεται και… δένει ο θεσμός από το εξωτερικό. Εύποροι άνθρωποι δωρίζουν ή πουλούν τα ρούχα τους, είτε διότι θέλουν να ανανεώσουν την γκαρνταρόμπα τους, είτε θέλοντας να ξεφορτωθούν κάτι το οποίο αγόρασαν και δεν χρησιμοποίησαν ποτέ. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο της ελληνικής νοοτροπίας, στην οποία ο Έλληνας έχει γεμάτες τις ντουλάπες με ρούχα που δεν φοράει πια ή ποτέ δεν φόρεσε, ρίχνοντας μονίμως ναφθαλίνη… Μια δεύτερη μορφή συλλογής του ρούχου είναι από επιχειρήσεις οι οποίες έχουν πτωχεύσει και αναγκαστικά πουλούν το εμπόρευμά τους μαζικά.

-Ποιας προέλευσης είναι τα ενδύματα;

Τα κράτη από τα οποία εισάγουμε τα ενδύματα είναι έξι κι έχουν υψηλό βιοτικό επίπεδο. Αυτά είναι: Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία και Αμερική.

-Τι ρούχα διαθέτει το κατάστημά σας και σε ποιες ηλικίες απευθύνεστε;

Το κατάστημά μας διαθέτει όλη τη γκάμα γυναικείων και αντρικών ενδυμάτων αναλόγου εποχής και διαφόρων αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες, γραβάτες κ.λπ). Το κάθε ένδυμα είναι μοναδικό και θα έλεγα σχεδόν αδύνατο να βρεις πανομοιότυπο ανάμεσα στα 10.000 κομμάτια που διαθέτει το κατάστημά μας. Η πολυποίκιλη αυτή μορφή, δίνει την ευκαιρία σε εμάς να εξυπηρετούμε σχεδόν όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.

-Πόσο γρήγορα ανανεώνονται τα εμπορεύματα;

Αντίθετα με τα συνηθισμένα καταστήματα ρούχων ή μπουτίκ που διαθέτουν τα ίδια σχέδια κατά την διάρκεια της χειμερινής και καλοκαιρινής σεζόν, εμείς συμπληρώνουμε και ανανεώνουμε με ένα μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα τα σταντ, με καινούρια κομμάτια. Μάλιστα, γνωρίζοντας οι πελάτες ότι κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, έρχονται τακτικά για να προλάβουν πρώτοι τα καινούρια ρούχα που βγάζουμε. Έτσι γι’ αυτούς πια, τα ψώνια και η επίσκεψη στο κατάστημα, παύει να είναι ανάγκη, αλλά μετατρέπεται σε χόμπι, χαλάρωση και μία διαδικασία εύρεσης «κρυμμένου θησαυρού».

-Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ή επιστροφής του ρούχου στο κατάστημα σας;

Βεβαίως και υπάρχει δυνατότητα αλλαγής και επιστροφής. Άλλωστε, μέχρι τώρα, το ποσοστό αλλαγών και επιστροφών είναι σχεδόν μηδενικό.

-Σε ποιους απευθύνονται τα είδη σας;

Στην Ελλάδα, ο κόσμος πρέπει να πάψει να πιστεύει πως αυτού του είδους τα καταστήματα είναι για τον φτωχό και τον άπορο. Πρέπει να αντιληφθούν οι καταναλωτές ότι είναι μία έξυπνη λύση για ενδυματολογικές αγορές ποιότητας και οικονομίας. Η ιδέα του ρούχου από δεύτερο χέρι είναι κάτι πρωτοποριακό για το Αίγιο και γενικότερα στην Ελλάδα κι έτσι είναι φυσικό ο κόσμος να είναι δύσπιστος στην αρχή. Στο εξωτερικό, παρόμοια καταστήματα ανθίζουν και έχουν καθιερωθεί. Αυτό διότι ο συγκεκριμένος θεσμός έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ο κόσμος αναμφισβήτητα έχει αντιληφθεί το συμφέρον και κυρίως την κρυμμένη αξία. Ένα μέρος των πελατών μας προέρχεται από υψηλό βιοτικό και μορφωτικό επίπεδο όπως γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, καθηγητές πανεπιστημίου κ.λπ. Κόσμος που μας επισκέπτεται για πρώτη φορά κι έχει πραγματοποιήσει τις σπουδές του στο εξωτερικό, μας αναφέρει πως ήδη έχει γνωρίσει τον θεσμό αυτό και είναι οικείος σε τέτοιου είδους καταστήματα.

-Διατηρείτε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά καταστήματα της ευρύτερης περιοχής. Ποια είναι ως τώρα η ανταπόκριση του κόσμου;

Ενώ στην αρχή ο κόσμος ήταν διστακτικός, το κατάστημά μας έχει καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο να προσεγγίσει πελάτες, όχι μόνο από το Αίγιο αλλά και από τις γύρω περιοχές όπως Λόγγο, Διακοπτό, Ακράτα, Ξυλόκαστρο, Καλάβρυτα αλλά ακόμα και από την Πάτρα και την Αθήνα.

-Τι θα θέλατε να πείτε στον κόσμο του Αιγίου με μία πρόταση;

Πριν κάνουν τις αγορές τους στα ρούχα, να μας επισκεφθούν, να μας γνωρίσουν και να μας συγκρίνουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr