background img
banner
banner

Με καλύτερους… οιωνούς η έναρξη της χρονιάς για Νηπιαγωγεία –Δημοτικά

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ

Με… συγκρατημένη αισιοδοξία αναμένουν τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Αιγιάλειας. Η πρώτη εικόνα δείχνει ότι ο φετινός προγραμματισμός είναι καλύτερος και πως δεν θα υπάρξουν τα περσινά τεράστια προβλήματα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, ωστόσο ουδείς γνωρίζει το πώς θα σχηματιστεί το σκηνικό, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές έναρξης και λειτουργίας των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2017-2018, καθώς και όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως αναφέρει στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, ΄΄φέτος θα έχουμε πολλούς αποσπασμένους, δεν ξέρουμε πού θα απορροφηθούν, λίγους αναπληρωτές αλλά αρκετούς για την Ειδική Αγωγή, ενώ θα προχωρήσουν και ο παράλληλες στηρίξεις με καλό αριθμό΄΄. Παράλληλα, η κ. Σκανδάμη επισήμανε ότι για την ώρα φαίνεται πως το υπουργείο έχει καλό προγραμματισμό και θα τηρηθούν με συνέπεια τα όσα μεταφέρει το my school, με βάση τις εισηγήσεις των διευθυντών των σχολείων. ΄΄Από την άλλη, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Διότι και πέρυσι η εικόνα φαινόταν καλή, ωστόσο στην συνέχεια φτάσαμε στις 20 Οκτωβρίου και ακόμα δεν είχαν λειτουργήσει τα Ολοήμερα σχολεία. Ευελπιστούμε ότι φέτος θα είναι καλύτερη η κατάσταση΄΄, πρόσθεσε η κ. Σκανδάμη.

Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας, έχουν ήδη καταφθάσει. Η παραλαβή έγινε πριν λίγες μέρες από τον διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρη Λιαρομάτη και είναι ορισμένα ανά σχολείο και τάξη. Σημειώνεται ότι στο 6ο Δημοτικό συγκεντρώνονται εξ αρχής τα βιβλία και κατόπιν αποστέλλονται στα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.

Κρίσεις υποδιευθυντών, προϊσταμένων ολιγοθέσιων και νηπιαγωγείων τον Σεπτέμβριο

Εν τω μεταξύ, μετά τις κρίσεις των διευθυντών, τον θόρυβο που ακολούθησε αλλά και τις τοποθετήσεις τους στα Δημοτικά Σχολεία, μετά τις 20 Σεπτεμβρίου έρχονται οι κρίσεις υποδιευθυντών χωρίς την διαδικασία της συνέντευξης, καθώς και προϊσταμένων ολιγοθέσιων σχολείων αλλά και νηπιαγωγείων. Η επιλογή θα γίνει με βάση τα μετρήσιμα κριτήρια.

Όχι στα πολυάριθμα τμήματα

Υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, εξακολουθούν πάντως να προβληματίζουν τους εκπαιδευτικούς. Το θέμα είχε απασχολήσει και 86η Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε., εκεί όπου είχε γίνει λόγος για συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων, με οδυνηρά αποτελέσματα. Μάλιστα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αρθούν άμεσα όλοι οι υποβιβασμοί – καταργήσεις – συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων, κανένα τμήμα Νηπιαγωγείου με πάνω από 15 μαθητές, κανένα τμήμα Δημοτικού Σχολείου με πάνω από 20 μαθητές, κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό και μείωση αριθμού μαθητών σε τμήματα που φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Χωρίς βαθμούς μέχρι την Ε΄

Μία ακόμη αλλαγή πάντως που θα ισχύσει από την νέα χρονιά, έχει να κάνει με τις βαθμολογίες. Συγκεκριμένα, χωρίς βαθμολογία θα παίρνουν τους τίτλους προόδου τους οι μαθητές του δημοτικού όταν εγγράφονται στην επόμενη τάξη σύμφωνα με το νέο προεδρικό διάταγμα 79/2017 για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ίσχυε μόνο σε Α’ και Β’ τάξη. Τώρα από ό,τι φαίνεται αυτό θα συμβαίνει μέχρι και την Ε’ Δημοτικού. Μόνο το απολυτήριο της ΣΤ Δημοτικού αναγράφει τον Γενικό Βαθμό του μαθητή, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr