background img
banner
banner

Στειρώθηκαν 82 αδέσποτα σε δύο μέρες!

ΑΘΛΟΣ ΓΙΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Σε μία τεράστια προσφορά προς την Αιγιάλεια προχώρησε το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος που, μαζί με εθελοντές του και σε συνεργασία με κτηνιάτρους της περιοχής, προχώρησαν στην στείρωση 82 αδέσποτων σκυλιών του δήμου Αιγιαλείας, συμβάλλοντας έτσι δραστικά στις ανεξέλεγκτες γεννήσεις και τον πολλαπλασιασμό των αδέσποτων. Αρωγοί στην όλη προσπάθεια των εθελοντών κτηνιάτρων, ο δήμος Αιγιαλείας που κάλυψε τα αναλώσιμα των χειρουργείων και κυρίως ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας με τα μέλη του που ανέλαβαν να μεταφέρουν και να περιθάλψουν τα ζώα.

Να σημειωθεί ότι ο Φιλοζωικός ήταν αυτός που μαζί με την κτηνίατρο Ευδοκία Κοντορεπανίδου από την Πάτρα, απηύθυναν εξ αρχής την πρόσκληση στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό, παρουσιάζοντας το μέγεθος του προβλήματος των αδέσποτων της περιοχής που πολλαπλασιάζονται σε γρήγορους ρυθμούς. Είναι δε εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα μέλη – εθελόντριες του Φιλοζωικού Συλλόγου, γνωρίζουν ποια αδέσποτα υπάρχουν και σε ποια σημεία της Αιγιάλειας και ήταν καθοριστική η συμβολή τους στην όλη διαδικασία ως προς τον εντοπισμό και την μεταφορά των ζώων, που έδειχναν να εμπιστεύονται απόλυτα τα μέλη του Φιλοζωικού. Επιπλέον, οι εθελόντριες του συλλόγου διέθεσαν τα κλουβιά για την μεταφορά των ζώων, τον ρουχισμό για να σκεπαστούν και κυρίως την περίθαλψή τους όταν έβγαιναν ναρκωμένα από το χειρουργείο.

Ικανοποίηση σε δήμο και φιλόζωους

Μεγάλος αριθμός αυτών φιλοξενήθηκαν σε σπίτια εθελοντών τα πρώτα εικοσιτετράωρα ενώ γι’ αυτό το σκοπό διατέθηκε και η αποθήκη του δήμου Αιγιαλείας στην παραλία, κατόπιν ενεργειών της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρίας Τσουκαλά. ΄΄Έγινε μία πολύ καλή προσπάθεια, στειρώθηκε μεγάλος αριθμός ζώων και οφείλουμε ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στους εθελοντές του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, την πρόεδρο Αθηνά Τραχήλη, τους κτηνιάτρους του Αιγίου που είτε παραχώρησαν τα ιατρεία τους για τα χειρουργεία είτε συμμετείχαν σε αυτά, αλλά και στους ανθρώπους του Φιλοζωικού Συλλόγου που, χωρίς αυτούς, δεν θα είχε γίνει τίποτα. Πραγματικά, τα μέλη του Φιλοζωικού έκαναν μεγάλο αγώνα να μεταφέρουν τα ζώα μέσα στη βροχή να τα σκεπάζουν και να τα φροντίζουν΄΄, επισήμανε στo  η κ. Τσουκαλά.

Την ικανοποίησή της για την διαδικασία εξέφρασε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας Σία Σοφιανοπούλου, ενώ μέσω τoυ Protionline.gr ευχαρίστησε θερμά τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, την πρόεδρό του, τους κτηνιάτρους που ήρθαν αφιλοκερδώς από άλλες περιοχές και εργάστηκαν σε φουλ ρυθμούς δύο μέρες για να στειρωθεί τόσο μεγάλος αριθμός σκυλιών, την Ευδοκία Κοντορεπανίδου που βοήθησε τόσο στο να υλοποιηθεί η δράση, αλλά και τους κτηνιάτρους της περιοχής, Μιχάλη Παπαδημητρίου, Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλο και Νία Χασάμπαλη που παραχώρησαν τα ιατρεία τους και βοήθησαν στα χειρουργεία. ΄΄Αυτό που προσέφεραν οι κτηνίατροι στην περιοχή μας είναι πολύ σημαντικό. Μιλάμε για μία έμμεση προσφορά της τάξεως των 13.500 ευρώ στον δήμο Αιγιαλείας, αφού μία στείρωση με αντιλυσσικό και τσιπάρισμα κοστίζει περίπου 125 ευρώ για κάθε ζώο΄΄, πρόσθεσε η κ. Σοφιανοπούλου.

Σημειώνεται ότι ο Φιλοζωικός κάλυψε και τα έξοδα διαμονής των κτηνιάτρων που ήρθαν για την δράση από άλλες περιοχές.

Ποιοι συμμετείχαν στην δράση

Βάσει των αναγκών που προέκυψαν, τα χρήματα που διέθεσε αρχικά ο δήμος Αιγιαλείας για τα αναλώσιμα των χειρουργείων δεν έφτασαν και τα υλικά συμπληρώθηκαν από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, με τον δήμο ωστόσο και τον ίδιο τον δήμαρχο που επισκέφθηκε τον χώρο στειρώσεων την δεύτερη μέρα, να δεσμεύεται ότι θα αποπληρώσει το υπόλοιπο ποσό, αναλαμβάνοντας εξ ολοκλήρου το κόστος των υλικών.

Μιλώντας στο  Protionline.gr την προσπάθεια, η κ. Τραχήλη ανέφερε πως ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει συγκροτήσει το Δίκτυο Εθελοντών Ελλήνων Κτηνιάτρων και προσπαθεί να βοηθήσει κάνοντας δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της Ελλάδας. ΄΄Το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων είναι διαθέσιμο να προσφέρει κοινωνικό έργο όπου του ζητηθεί, εξασφαλίζοντας την υγεία και ευζωία των ζώων, διασφαλίζοντας την δημόσια Υγεία και τηρώντας τον νόμο΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην δράση, συμμετείχαν οι κτηνίατροι: Κυριάκος Αγαθαγγελίδης, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, Αλέξανδρος Καφούσιας, Ευδοκία Κοντορεπανίδου, Μαρία Οικονομοπούλου, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Παύλος Πέζαρος, Αθηνά Τραχήλη, Δημήτρης Τσιμπούκης, Αθηνά Φράγκου, Νία Χασάμπαλη και βοηθητικό προσωπικό που απασχολείται στα κτηνιατρεία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr