background img
banner
banner

Ελπίζουν σε μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου…

ΟΙ 44 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Εν αναμονή της υπόσχεσης που έλαβαν πριν από περίπου δύο μήνες από τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, περί μετατροπής των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, βρίσκονται οι συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες της Αιγιάλειας. Την ίδια στιγμή, κανονικά κυλά η ροή της χρηματοδότησης για τις πληρωμές τους, εν αντιθέσει με το πρόσφατο παρελθόν που παρέμεναν απλήρωτες για πολλούς -πολλούς μήνες.

Πρόκειται για τις ίδιες εργαζόμενες που πήγαν στο σχολείο να καθαρίσουν ακόμη και απλήρωτες, επειδή δεν θέλησαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών, αποφεύγοντας να βάλουν εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία. Και να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενες αυτές εξακολουθούν να πληρώνονται τρεις φορές τον χρόνο, ενώ επανειλημμένως έχει ζητηθεί να τους καταβάλλονται τα δεδουλευμένα τους κάθε μήνα, όπως σε όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου.

Όπως μετέφερε στο “protionline.gr” η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστών και Καθαριστριών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, Σταυρούλα Πιερράτου, ΄΄και αυτή η σχολική χρονιά βαίνει προς το τέλος της, οι συμβασιούχες συνάδελφοι παραμένουν στα πόστα τους και δίνουν καθημερινό αγώνα. Πάγιο αίτημα του Σωματείου μας παραμένει η μόνιμη, πλήρης και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ΄΄. ΄΄Έχουμε την διαβεβαίωση του κ. Σκουρλέτη ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα αλλάξει το καθεστώς για τις συμβασιούχες και θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου. Το μόνο καλό ως ώρας είναι ότι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις για την σχολική χρονιά 2017-2018 και πιστώθηκαν τα χρήματα από το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) απ’ όπου πληρώνονται. Από εκεί και πέρα τηρούμε στάση αναμονής΄΄, πρόσθεσε ακόμη η κ. Πιερράτου.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών έχει κάνει γνωστό ότι εξετάζεται σχέδιο που αφορά συνολικότερα την αποκατάσταση των συμβασιούχων, μεταξύ των οποίων και οι σχολικές καθαρίστριες, αλλά αυτό θα προχωρήσει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται πάντως με συμβάσεις έργου και από ανάγκη επιβίωσης έχουν αποδεχθεί μια χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μόνο μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους! Ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και οι εργαζόμενες με αορίστου χρόνου σχέση εργασίας), το κράτος μέχρι τώρα τις θεωρεί εργολάβους καθαρισμού κατ’ αποκοπή και χωρίς δικαιώματα… Υπενθυμίζεται ότι στα σχολεία του δήμου Αιγιαλείας προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 44 συμβασιούχες, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στα σχολεία και καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του καθαρισμού, αφού οι αορίστου χρόνου συνάδελφοί τους είναι 35.

Τα αιτήματα των Σχολικών Φυλάκων και Καθαριστριών Σχολικών Κτιρίων τέθηκαν στη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, κατά την επίσκεψή του το πρωί της Τρίτης 30 Μαΐου στην Πάτρα.

Ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκε για άμεση κοινή συνάντηση των σωματείων της περιοχής με τους αρμόδιους υπουργούς και μεσολάβησή του για την επίλυση των θεμάτων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr