background img
banner
banner

Όλοι θέλουν να μοιάσουν στη Μπαρτσελόνα | ΦΩΤΟ

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΥΣΩΝΑ»

Πρώην αντιδήμαρχος έλεγε το περασμένο Σάββατο, πως η διαφήμιση που έγινε το τριήμερο που πέρασε με την αποστολή της Μπαρτσελόνα και του αγώνα που έδωσαν οι Παλαίμαχοι με τους δικούς μας του Παναιγιαλείου, δεν θα μπορούσε να την κάνει ο ΕΟΤ ούτε με 10 εκ. Ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι η έλευση της θρυλικής ομάδας στη περιοχή μας, μαζί με την λάμψη της έφερε και αντιπαραθέσεις μεταξύ των παραγόντων της περιοχής που παραλίγο να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα (σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ) έφερε επίσης και κόσμο στο γήπεδο και μάλιστα οικογένειες κάτι που έχει ανάγκη ο αθλητισμός .

Ο Ηρακλής Ρούπας, έκανε δύο στα δύο, πήγε και στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στον αγώνα των Παλαιμάχων.

Την ώρα που στο Αίγιο κινούμασταν σε ρυθμούς Μπάρτσα, στη Αθήνα το πολιτικό θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο», αφού όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είχε προηγηθεί βεβαίως την περασμένη Δευτέρα η πολιτική εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ στο Λόγγο από την οποία βγήκαν πολιτικά συμπεράσματα τα οποία θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

Η παρουσία τμήματος των παλαίμαχων της Μπαρτσελόνα, με άγνωστους στο ευρύ κοινό παίχτες, ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τα πολιτικά αντανακλαστικά της περιοχής με αποτέλεσμα στο γήπεδο να βρεθούν, οι δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσονας Φωτήλας, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Σπαρτινός και ο Ανδρέας Ριζούλης, ο Διευθύντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού, Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας, επίσης από το ΠΑΣΟΚ ο πολιτευτής Ηρακλής Ρούπας και από την «Ώρα Αποφάσεων» ο πρώην Υπουργός από το Αίγιο, Κώστας Σπηλιόπουλος.

Δήμητρα Αναργύρου και Νατάσα Ράγιου, έκλεψαν την παράσταση με την άψογη παρουσίαση.

Οι εξελίξεις στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

Ο τελευταίος φαίνεται ότι έχει ρίξει «μαύρη πέτρα» στο ΠΑΣΟΚ, αφού δεν πήγε στο συνέδριο που οργάνωσε η Φώφη Γεννηματά με στόχο την ενοποίηση της Κεντροαριστεράς. «Ποιο ήταν το υποκείμενο αυτού του Συνεδρίου, ποιος είναι ο στόχος, ποιος θα είναι ο αρχηγός, πως θα πετύχουμε την μέγιστη δυνατή συσπείρωση, τίποτα δεν απαντήθηκε» δήλωσε ο Σπηλιόπουλος στο “protionline.gr” που έμεινε στη γραμμή της Διαμαντοπούλου και του Φλωρίδη, να μην δώσει κανείς από το νεοσύστατο κίνημα το παρόν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Αντίθετα τη γραμμή έσπασε ο Γιάννης Ραγκούσης ο οποίος «διαγράφηκε» από τους άλλους δύο, γιατί έκανε του κεφαλιού του.

Ο Ηρακλής Ρούπας όμως που πήγε στο Συνέδριο και αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη για το ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, φρόντισε να μην χάσει τον αγώνα του Παναιγιαλείου με την Μπαρτσελόνα.
«Κάθε πολιτικός φορέας που αγωνίζεται να αναγεννηθεί και να εκσυγχρονιστεί απαιτείται πρώτα να διαμορφώσει προτάσεις, να αποκτήσει ειλικρινή λόγο με ουσιαστική αυτοκριτική και κυρίως να ξαναβρεθεί με την κοινωνία. Τα πρώτα βήματα γίνονται στο Συνέδριο. Η ουσία όμως είναι αυτή που πρέπει να αναδειχθεί μετά το Συνέδριο. Με άμεσο διάλογο, νέες προτάσεις και κυρίως νέα άφθαρτα πρόσωπα που να μην παραπέμπουν στο παρελθόν. Έχει παρέλθει η εποχή που η πολιτική γίνεται από τα κανάλια και οι “ τηλεπερσονες “ διορίζονται βουλευτές. Σε κάθε τόπο οι πολίτες γνωρίζουν ποιοί πολιτικοί είναι συνέχεια κοντά τους. Ποιοι θα μπορέσουν πραγματικά να βοηθήσουν», τονίζει στo “protionline.gr” ο κ. Ρούπας.

Οι δύο πρώην Δήμαρχοι, Στάθης Θεοδωρακόπουλος και Αποστόλης Καραφωτιάς, έδωσαν το παρόν στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν πήγαν στο γήπεδο τα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ τα οποία δεν έχασαν μέρα από το συνέδριο και μάλλον έφυγαν ενθουσιασμένοι από τις εξελίξεις. Εκεί και ο βουλευτής Αχαΐας Θόδωρος Παπαθεοδώρου εκεί και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, που φαίνεται πως θέλει να καλύψει με συνοπτικές διαδικασίες το κενό που μπορεί να αφήσει στη περιοχή ο Κώστας Σπηλιόπουλος. Όμως στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης δήλωσε με νόημα στo “protionline.gr”, «Ελπίζω στην επιστροφή του Κώστα, έστω και την τελευταία στιγμή».

Η είδηση που βγήκε από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και σας την παρουσιάζουμε σχετικά νωρίς, είναι ότι στη «κούρσα» για την εκλογή νέου αρχηγού η οποία θα γίνει τον Οκτώβριο, κατέρχεται και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος, δεν πήγε συνέδριο, αλλά τους αγώνες της Μαύρης Θύελλας, δεν τους χάνει με τίποτα.

Η ΝΔ με φόντο τα δημοτικά

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Αιγιάλειας είναι αλήθεια ότι έχει ανεβάσει τον πήχη και όπως είπε και ο πρόεδρος της, Βασίλης Σταθακάρος «Θα παίξουμε κυρίαρχο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο» και δεν εννοούσε μόνο στις εθνικές εκλογές.

Ο καλεσμένος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας, που είναι καλός στο μπάσκετ, όταν ρωτήθηκε δεν έδειξε κομματικό υποψήφιο απαραίτητα για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ενώ είπε «άρχοντα» τον Ιάσονα Φωτήλα που ήρθε μεταγραφή από το Ποτάμι. Αν στο ποδόσφαιρο οι μεταγραφές είναι συνηθισμένο φαινόμενο, στην πολιτική έγιναν της μόδας, όταν το μισό ΠΑΣΟΚ μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο γήπεδο και ο Αιγιώτης Παναγιώτης Σκούτας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Νίκου Παππά.

Με αυτά και με άλλα ο νυν Δήμαρχος, Θανάσης Παναγόπουλος που έχει στο ψηφοδέλτιο του οκτώ Δεξιούς και δέκα του ΠΑΣΟΚ, έκανε προπόνηση χθες με τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα λίγο πριν αρχίσει το μάτς, για παν ενδεχόμενο. Στο γήπεδο πήγαν και οι πρώην Δήμαρχοι Αποστόλης Καραφωτιάς και Στάθης Θεοδωρακόπουλος (ο πρώτος τιμήθηκε κιόλας) οι οποίοι είχαν πάει και στο Λόγγο να ακούσουν τον Κικίλια.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι και οι δύο δεν επιθυμούν να απολέσουν την επιρροή που διαθέτουν στην κομματική βάση στην Αιγιάλεια, με ότι αυτό συνεπάγεται . Πάντως την παράσταση έκλεψαν, η Αιγιώτισσα πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νατάσα Ράγιου, που παρουσίασε την εκδήλωση με την επίσης Αιγιώτισσα δημοσιογράφο με πολιτικές ρίζες στο ΠΑΣΟΚ, Δήμητρα Αναργύρου.

Παπαθεοδώρου, Παπαγεωργίου και Παγώνης, τίμησαν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Παρατηρητής ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν όλες αυτές τις κινήσεις και σχεδιάζουν τα δικά τους βήματα.

Περιμένουν το νέο νόμο για τις δημοτικές εκλογές που θα ήθελαν να συμπέσουν με τις εθνικές, ώστε το μεγάλο ποσοστό του κόμματος στην περιοχή να τον καρπωθεί ο δικός τους υποψήφιος. Σε πρόσφατο άρθρο του στo “protionline.gr” (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ο Γραμματέας, Άκης Μουρίκης, που το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει τα κακώς κείμενα σε δημοτικό επίπεδο ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής «Όσο ήσαν οχυρωμένοι πίσω από τον καλπονοθευτικό νόμο που παρείχε όλα τα περιθώρια άσκησης ρουσφετολογικής πολιτικής και εκβιασμών στους πολίτες, όλα πήγαιναν ρολόι. Τώρα το “παιδί έρχεται ανάποδα” και χαλάνε οι συνταγές. Κόβονται πλέον οι συμμαχίες-συμμορίες σε προσωπικό επίπεδο συμφερόντων. Ζαλισμένοι από το χτύπημα, πελαγωμένοι, άρχισαν τον αγώνα της προσωπικής τους διάσωσης, καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλο, σε ένα επιθεωρησιακό ξεκατίνιασμα.»

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός, δεν έλειψαν από τον αγώνα των Παλαιμάχων.

Για την ώρα στο ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό επίπεδο κινούνται πάνω σε δύο πυλώνες ανάπτυξης για τους οποίους έχει επιλεγεί η Αιγιάλεια (Τουρισμός – Αγροδιατροφή) και φρόντισαν να δώσουν ηχηρό παρών στο γήπεδο το Σάββατο το απόγευμα με δύο βουλευτές αλλά και τον Αιγιώτη Σύμβουλο του Νίκου Παππά.

Η μεταγραφή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσων Φωτήλας με την Γιώτα Γκρέμου.

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος, αντάλλαξε πάσες με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα πριν αρχίσει το ματς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr