background img
banner
banner

Φιλοξενία Ουκρανών μαθητών στο Μιχαλακοπούλειο στην Πούντα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ – ΣΕΡΒΙΚΗΣ – ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στο Μιχαλακοπούλειο στην Πούντα, κατασκηνώνουν από τις αρχές Ιουλίου, 40 Ουκρανοί μαθητές, μέλη της χορωδίας της Λαύρας Κιέβου, συνοδευόμενοι από έναν ιερωμένο και την πρεσβυτέρα του που είναι η διευθύντρια της χορωδίας. Πρόκειται για μέλη του Συνδέσμου Ελληνικής – Σερβικής – Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας στο Κίεβο που είναι επίσης προσκεκλημένοι του για 15 ημέρες.

Ο χώρος που φιλοξενούνται επισκευάστηκε πρόσφατα από τον δήμο Αιγιαλείας που ανήκει και παραδόθηκε χωρίς κανένα λειτουργικό πρόβλημα στον Σύνδεσμο για την φιλοξενία αυτή αλλά και άλλες δύο που θα ακολουθήσουν τον Αύγουστο. Από τον Σύνδεσμο εκφράζονται θερμές και πολλές ευχαριστίες προς τον δήμαρχο Αθανάσιο Παναγόπουλο, τον Δημήτριο Τριανταφυλλόπουλο, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, τους αντιδημάρχους κ.κ. Φιλιππάτο, Χριστόπουλο, Γιοβά και όλους όσους συνετέλεσαν για την άμεση παράδοση των εγκαταστάσεων, ώστε ομόδοξοι Ουκρανοί νέοι, παιδιά φτωχών οικογενειών να «ζήσουν το όνειρο ζωής τους», την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, στα μοναστήρια της περιοχής μας, άλλους τουριστικούς προορισμούς αλλά και την πανέμορφη θάλασσα του Κορινθιακού.

Μεγάλη συμβολή στην προβολή του τόπου

΄΄Ο Σύνδεσμός μας, με αυτές του τις πρωτοβουλίες, αποσκοπεί στην προβολή του τόπου μας και των μοναδικών του μνημείων, στην προσέλκυση επισκεπτών, κυρίως νέων και εκπαιδευτικών και επίσης Ελλήνων στην Ουκρανία που είναι μια θαυμάσια και φίλη ομόδοξη χώρα΄΄, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικής – Σερβικής – Ουκρανικής Φιλίας και Συνεργασίας, ενώ τονίζονται και τα εξής: ΄΄Πιστεύουμε πως ο πολιτισμός και ιδιαίτερα ο Χριστιανικός, είναι «η καλύτερη γλώσσα» συνομιλίας με άλλους λαούς. Η ιδιαιτερότητα είναι πώς αυτές οι ομάδες μέχρι τώρα έφταναν μέχρι τη Βόρεια Ελλάδα και η γνωριμία τους με τον Σύνδεσμο και η παρουσία του αιδ. προέδρου μας στην Ουκρανία τους έφερε και στον τόπο μας, βοηθώντας έτσι και την τοπική οικονομία. Όλοι αυτοί που έρχονται κοντά μας είναι οι καλύτεροι «πρεσβευτές» για την Πατρίδα μας στη χώρα τους΄΄.

Την ερχόμενη Κυριακή, οι φιλοξενούμενοι θα εκκλησιαστούν στον Ι. Ν. Τριών Ιεραρχών Πορρωβίτσας Αιγιαλείας όπου και θα ψάλλουν στην Θεία Λειτουργία. Μετά το τέλος της, στον κυριακάτικο καφέ της Ενορίας, θα παρουσιάσουν ιδιαίτερο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επισκέψεις επίσης θα πραγματοποιήσουν στα μοναστήρια της περιοχής (Αίγιο και Καλάβρυτα) στην Κέρκυρα, στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο στην Εύβοια, στην Ναύπακτο, στην Κόρινθο, κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr