background img
banner
banner

Στο 50% οι διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης του Αιγίου

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ 

Ένα έργο που στόχο έχει την εξοικονόμηση νερού από την ΔΕΥΑ στο δίκτυο του Αιγίου, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» μετά την χθεσινή, τελευταία μέρα, για την κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερόμενους προμηθευτές.

Πρόκειται για την προμήθεια εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος παρακολούθησης – τηλεελέγχου και ανίχνευσης διαρροών του υπάρχοντος εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου υδροδότησης της Δ.Ε. Αιγίου, προϋπολογισμού 1,3 εκ. Ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Στο διαγωνισμό για τον τελικό ανάδοχο της προμήθειας έλαβαν μέρος τέσσερεις εταιρίες, οι οποίες εντός διμήνου θ’ αξιολογηθούν προκειμένου μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει προκύψει αυτός με την συμφερότερη προσφορά.

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ

Το έργο χρηματοδοτείται εξ΄ ολοκλήρου από κονδύλια του ΕΣΠΑ και είναι η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θ’ ανάψει το «πράσινο φως» μετά την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ, για να ξεκινήσει το έργο που έχει ορίζοντα υλοποίησης 20 μήνες.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης 38 σταθμών, που προβλέπει η μελέτη του έργου, σε όλο το Αίγιο, η ΔΕΥΑ θα έχει την δυνατότητα να εντοπίσει τις απώλειες νερού στο απαρχαιωμένο δίκτυο της πόλης και να προχωρήσει άμεσα στην αποκατάσταση των βλαβών. Όταν μιλάμε για απώλειες σύμφωνα με πληροφορίες αυτές φτάνουν στα 2 εκ. κυβικά μέτρα νερό ετησίως, δηλαδή σχεδόν το 50% του συνολικού όγκου. Εφόσον όλα πάνε καλά, η διοίκηση της ΔΕΥΑ ελπίζει πως μόνο τον πρώτο χρόνο από τη λειτουργία του νέου συστήματος θα εξοικονομηθούν περίπου 1 εκ. κυβικά μέτρα νερό από τον εντοπισμό των διαρροών και την άμεση αποκατάσταση των βλαβών.

Κάτι ανάλογο θα χρειαστεί στο μέλλον και για το δίκτυο των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αιγιάλειας, αφού η ΔΕΥΑ όταν κατέθεσε την πρόταση τον Μάιο του 2016, είχε αρμοδιότητα μόνο για το Αίγιο.

Αντιδρά για την προμήθεια ο ΣΑΤΕ

Ωστόσο στα σχέδια της διοίκησης παραμένει σταθερά η αλλαγή ολόκληρου του δικτύου ύδρευσης, αφού υπάρχει πιθανότητα οι διαρροές που θα εντοπισθούν με το σύστημα τηλεμέτρησης να είναι σε πολλά σημεία, με αποτέλεσμα ότι εξοικονομείται σε νερό να πηγαίνει σε υλικά αντικατάστασης.

Εντωμεταξύ ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών με επιστολή που απευθύνει στην ΔΕΥΑ Αιγίου και στον Δήμαρχο Αιγίου και κοινοποιεί στην Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, στον Περιφερειάρχη και στην Διαχειριστική Αρχή ζητά την ακύρωση του διαγωνισμού ως προμήθεια και την προκήρυξή του ως έργο, ώστε με αυτόν τον τρόπο όπως αναφέρει, να είναι σύννομη η δημοπράτησή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.4412/2016, συνθήκη που θα επιτρέψει την άρση κάθε υποκειμενικού κριτηρίου αξιολόγησης καθώς και κάθε αδικαιολόγητα περιοριστικού και φωτογραφικού όρου συμμετοχής. Παράλληλα η δημοπράτησή του ως έργο θα εξασφαλίσει την άρτια και οικονομικά αποτελεσματική υλοποίηση του έργου και προπαντός θα εξασφαλίσει τον απαιτούμενο ανταγωνισμό επ’ ωφελεία των συμφερόντων της ΔΕΥΑ και των πολιτών της περιοχής του Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr