background img
banner
banner

Βαρύς ο πέλεκυς για τους δράστες της επίθεσης στον Πέτρο Δαδιώτη

ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ

Δώδεκα χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών στον κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους για την επίθεση στον σύμβουλο της υπουργού Τουρισμού και ιδιοκτήτη πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Αίγιο, Πέτρο Δαδιώτη. Το συμβάν είχε σημειωθεί πέρυσι τον Μάιο και, όπως αποδείχθηκε, τα δύο αδέλφια ήταν αυτοί που χτύπησαν και λήστεψαν τον κ. Διαδιώτη έξω από το σπίτι του, στην παραλία της Αβύθου.

Ο κ. Δαδιώτης είχε αναγνωρίσει από τις πρώτες ώρες τους δράστες της επίθεσης, που του είχαν προκαλέσει σοβαρές σωματικές βλάβες και του αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Κατόπιν μεθοδικών και εμπεριστατωμένων ερευνών των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί και κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 9 Μαΐου, αργά το βράδυ, ένας 22χρονος ενεργώντας από κοινού με έναν 25χρονο και έναν ακόμη άνδρα, επετέθησαν στον κ. Δαδιώτη βραδινή ώρα, έξω από το σπίτι του στην Άβυθο, τον χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές ζητώντας του χρήματα και του αφαίρεσαν αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, περίπου 200 ευρώ και 20 δολάρια μετρητά καθώς και το κινητό του τηλέφωνο. Το θύμα κατάφερε να διακρίνει τις πινακίδες του αυτοκινήτου με το οποίο ετράπησαν σε φυγή. Όταν γείτονάς του, πριν τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, τον βοήθησε να μπει στο σπίτι του, είδε ότι είχε διαπραχθεί διάρρηξη. Έλλειπαν κοσμήματα συνολικής αξίας 24.000 ευρώ, 700 ευρώ, 600 δολάρια Η.Π.Α. και τρία ζευγάρια γυαλιά.

Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τις κατά περίπτωση υποθέσεις ένοπλης ληστείας, ληστειών, κλοπών και ναρκωτικών. Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες και, όπως έκανε γνωστό στo Protinoline.gr  ο δικηγόρος του κ. Δαδιώτη, Αρίστος Σπυρόπουλος, οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν αυτοί που διέπραξαν την επίθεση, ωστόσο δεν έγιναν πιστευτοί καθώς υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία εναντίον τους και το Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών τούς επέβαλε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr