background img
banner
banner

Να προσέλθουν στον δήμο εγκαίρως για αδειοδότηση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Ενημέρωση στους ιδιοκτήτες παραλιακών καταστημάτων εστίασης – αναψυχής Αιγίου, Συμπολιτείας και Ερινεού, σχετικά με την έκδοση αδειών για την χρήση αιγιαλού και παραλίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο πρώην Δημαρχείο Συμπολιτείας.
Τους επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου, ενημέρωσαν ο αντιδήμαρχος Δυτ. Αιγιάλειας Μιχάλης Κυριακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Στράτος Βαρδάκης και ο σύμβουλος του δήμου Γιάννης Μπαγκλέσης.

Να σημειωθεί ότι της χθεσινής ενημέρωσης είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγιάλειας παρουσία του δημάρχου εκεί όπου τονίστηκε πως πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα στο ακέραιο προκειμένου να μπει τάξη στις παραλίες. Μάλιστα, είχε ζητηθεί από τους αντιδημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Αιγιάλειας να προχωρήσουν σε ενημέρωση των ιδιοκτητών παραλιακών καταστημάτων των περιοχών τους για τις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση που αυτό το καλοκαίρι επιθυμούν να εκμεταλλευτούν αιγιαλό και παραλία. Η συνάντηση και ενημέρωση από τον Γιώργο Γιοβά πραγματοποιήθηκε στην Ανατ. Αιγιάλεια πριν λίγες μέρες, ενώ χθες σειρά είχαν οι επαγγελματίες του υπόλοιπου παραλιακού δήμου, με την ανταπόκριση να κρίνεται ικανοποιητική.

Στόχος η διαμόρφωση οργανωμένων πλαζ

Όπως τονίστηκε από τους ανθρώπους του δήμου στην χθεσινή δίωρη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Νίκος Παπαδόπουλος εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Αλυκής, οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες που διαθέτουν παραλιακά καταστήματα και επιθυμούν να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες στην παραλία, πρέπει να υποβάλλουν αίτηση αδειοδότησης. Καλούνται έτσι να προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων και Περιουσίας του δήμου για να καταθέσουν αίτηση.
Αυτό που τονίστηκε στην συνάντηση είναι ότι οι επαγγελματίες, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να προσέλθουν στον δήμο πριν τις 31 Μαρτίου, κι αυτό γιατί μέχρι εκείνη την ημερομηνία, το τέλος που καταβάλουν πηγαίνει κατά 70% στα ταμεία του δήμου και κατά 30% στο κράτος.

Όμως εφόσον παρέλθει η 31η Μαρτίου, το τέλος μοιράζεται κατά 50% στον δήμο και κατά 50% στο κράτος μέσω της πρώην Κτηματικής Υπηρεσίας, κάτι που δεν συμφέρει ούτε τον δήμο ούτε τους επαγγελματίες, δεδομένου ότι από πλευράς δημάρχου έχει τονιστεί ότι εφόσον οι επαγγελματίες στηρίζουν τον δήμο, έτσι και ο δήμος θα προχωρήσει ανταποδοτικά σε ωραιοποίηση των παραλιών ούτως ώστε να τις καταστήσει οργανωμένες. Επίσης, όπως τονίστηκε, καλό θα είναι οι επαγγελματίες να προσέλθουν το συντομότερο ώστε να υπάρχει ο χρόνος αδειοδότησης.

Σε περίπτωση δε που κάποιος επαγγελματίας κάνει χρήση της παραλίας χωρίς άδεια, τα χρήματα από το πρόστιμο που του επιβάλλεται πηγαίνουν επίσης προς το κράτος. Κάπως έτσι, ο δήμος καλεί τους επαγγελματίες και για να είναι καθ’ όλα νόμιμοι και να μην έχουν πρόστιμα και για να ενισχύσει ο ίδιος τα ταμεία του.

Να μην καθυστερούν οι υπηρεσίες του δήμου…

Από την πλευρά τους κάποιοι επαγγελματίες έκαναν γνωστό πως ήδη έχουν καταθέσει αίτηση για αδειοδότηση, τονίζοντας πως και οι υπηρεσίες του δήμου δεν πρέπει να καθυστερούν τις διαδικασίες, όπως – σύμφωνα με τα λεγόμενά τους – συνέβη πέρυσι.

Ένα ακόμη σημείο που αναφέρθηκε είναι ότι από φέτος τα πρόστιμα τριπλασιάζονται, με βάση νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι και θα ισχύσει από φέτος.

Τέλος, οι επαγγελματίες ενημερώθηκαν για το ότι για να λάβουν άδεια θα πρέπει να ξηλώσουν τις οποιεσδήποτε σταθερές κατασκευές είτε είναι ομπρέλες, είτε βάσεις κ.λπ. ώστε μόλις αδειοδοτηθούν να μπορούν να στήσουν νέες. Όπως ξεκαθαρίστηκε, υποχρέωση των επαγγελματιών είναι, από εδώ και στο εξής, να εκμεταλλεύονται τον αιγιαλό κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου καταβάλλοντας το προβλεπόμενο τέλος, και τον Οκτώβριο να παραδίδουν την παραλία στη φύση, σύμφωνα με τις υποδείξεις της πρώην Κτηματικής και του Δήμου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr