background img
banner
banner

Αναγνώριση και μεγάλη προοπτική!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2018»  ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ «ΕΝ ΣΥΡΜΩ» ΚΑΙ «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ»

Το σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 χορηγήθηκε στις δράσεις «Εν Συρμώ» και «Οινοξένεια» που διοργανώνουν κάθε χρόνο Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση και δήμος Αιγιαλείας. Το γεγονός αποτελεί αναγνώριση για τους θεσμούς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την προβολή τους και κατ’ επέκταση την διαφήμιση της Αιγιάλειας στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ) έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον». Στο πλαίσιο αυτού του έτους, προγραμματίζονται διάφορες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, που έχουν ως στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους πολίτες να γνωρίσουν καλύτερα την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συμμετάσχουν πιο ενεργά στη διατήρησή της.

Η πολιτιστική κληρονομιά εκδηλώνεται με διάφορες μορφές: Υλική – για παράδειγμα, κτίρια, μνημεία, τεχνουργήματα, ρούχα, έργα τέχνης, βιβλία, μηχανές, ιστορικές πόλεις, αρχαιολογικοί χώροι. Άυλη – πρακτικές, παραστάσεις, εκφράσεις, γνώσεις, δεξιότητες, καθώς και σχετικά μέσα, αντικείμενα και πολιτιστικοί χώροι, στα οποία αποδίδουμε αξία. Συμπεριλαμβάνονται η γλώσσα και οι προφορικές παραδόσεις, οι τέχνες του θεάματος, οι κοινωνικές πρακτικές και η παραδοσιακή χειροτεχνία.
Φυσική – τοπία, χλωρίδα και πανίδα. Ψηφιακή – πόροι που έχουν δημιουργηθεί σε ψηφιακή μορφή (για παράδειγμα, ψηφιακή τέχνη ή κινούμενα σχέδια) ή που έχουν ψηφιοποιηθεί για να διατηρηθούν (συμπεριλαμβανομένων κειμένων, εικόνων, βίντεο και αρχείων).


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr