background img
banner
banner

Δεύτερη επιστολή Αμβροσίου προς Κοντονή

ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ «ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ GAYS» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΦΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

Τα… συγχαρητήριά του στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εκφράζει μέσω δεύτερης ανοιχτής επιστολής του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, διότι, όπως αναφέρει, η δημόσια παρέμβασή του στο έργο της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης έφερε το ποθητόν σε αυτόν αποτέλεσμα, δηλαδή την ακύρωση της απαλλακτική απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου στις κατηγορίες ρατσισμού, δημόσιας υποκίνηση βίας, κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος κ.λπ., κατόπιν της μήνυσης εννέα ομοφυλοφίλων.

Απευθυνόμενος στον υπουργό Δικαιοσύνης, ο κ. Αμβρόσιος επισημαίνει: ΄΄Εύγε, λοιπόν, και πάλιν εύγε! Πλην όμως εκ των πραγμάτων αναδεικνύεσθε Προστάτης των Gays! Διά των παρανόμων επεμβάσεών σας μολύνετε το τιμημένο Σώμα των Δικαστών! Εάν είσθε δίκαιος πρέπει να ζητήσετε και την Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, διά της οποίας -πολύ σωστά άλλωστε- αθωώθηκε ο υπουργός Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος! Εκείνος εβαρύνετο με μια πιο βαρειά κατηγορία! Ο κ. υπουργός, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον γνωστό κ. Πάχτα, είπε προς τους οπαδούς του, και μάλιστα φωναχτά, τα λόγια «λιντσάρετέ τον»! Αυτή δηλ. όχι μόνον ήταν μια προτροπή πολύ πιο βαρειά, αφού το λυντσάρισμα περιέχει και την χειροδικία, αλλ’ επί πλέον αναφερόταν και σε συγκεκριμένο πρόσωπο! Εμείς, αντιθέτως, εγράψαμε το «φτύστε τους», που έχει αποκλειστικά και μόνον συμβολική σημασία, σημαίνει δηλ. «περιφρονείστε τους», η δε προτροπή μας δεν είχε στόχο συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά ήταν γενική και είχε μεταφορική έννοια!΄΄.

Σημειώνει ακόμη ότι και στη Θεσσαλονίκη το Δικαστήριο απεφάνθη, ότι «η επίμαχη φράση ειπώθηκε καθ’ υπερβολή και μεταφορικά και όχι με την κυριολεκτική της έννοια», ζητώντας από τον υπουργό να ζητήσει έφεση και για εκείνη την απόφαση, τονίζοντας πως εάν δεν το πράξει δεν αξίζει να έχει το αξίωμα του υπουργού Δικαιοσύνης!

Ζητά να γίνουν έρευνες και συλλήψεις για όσα έγιναν στο Αίγιο στις 15 Μαρτίου

Παράλληλα, ο τοπικός Ποιμενάρχης παρατηρεί τα εξής: ΄΄Εμείς οδηγηθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εγράψαμε τα λόγια «φτύστε τους»! Οι αντίδικοί μας κατά την ημέραν της δίκης, αλλά μετά από την 15ην Μαρτίου, διέπραξαν τα εξής αδικήματα: Επετέθησαν εναντίον προσώπων εδώ στο Αίγιο, έσπασαν τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου, έγραψαν υβριστικά συνθήματα εναντίον μας στους δρόμους και σε τοίχους του Αιγίου, κατέβασαν την Ελληνική Σημαία στα Υψηλά Αλώνια και ανύψωσαν την δική τους, την σημαία των Gays, εβεβήλωσαν ιερούς Ναούς στο Αίγιο, στην Αθήνα και αλλαχού, στην Ξάνθη ανήρτησαν αφίσες με προσβλητικό περιεχόμενο εναντίον μας (με γυναικείες ….ζαρτιέρες)!!!, στην Πάτρα ανέβασαν στις κολώνες του Δήμου φωτογραφία μας με την προτροπή «φτύστε τον»! Απορώ: Το «φτύστε τους» ήταν πολύ βαρύτερο από όλα αυτά; Σας ερωτώ, λοιπόν, όλα αυτά δεν είναι αξιόποινες πράξεις; Γιατί τις παραβλέπετε; Γιατί τις αφήνετε ατιμώρητες; Αν είσθε δίκαιος, και μάλιστα άν είσθε «παλληκάρι», σας προκαλώ: δώστε εντολή να γίνουν έρευνες και συλλήψεις! Οι δράστες δεν κρύβονται!΄΄.

Αφού αναφέρει τις ομάδες που έγραψαν και βεβήλωσαν ναούς στο Αίγιο και έπραξαν όλα τα παραπάνω, δημοσιεύει μία φωτογραφία ανδρών να φιλιούνται έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, τονίζοντας: ΄΄Κύριε υπουργέ, θα ενεργήσετε κάτι; Αν όχι, τότε για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε, όχι μόνον ότι είσθε άδικος, αλλά και ότι τρέφετε μίσος κατά της Εκκλησίας μας! Μίσος εναντίον των εκπροσώπων της! Μίσος εναντίον μου! «Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος, ιδού και τό πήδημα»! Εργάτης της Δικαιοσύνης ή Προστάτης των Gays;΄΄. Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης εύχεται στον υπουργό «Καλό Πάσχα» και τον καλεί να διορθωθεί…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr