background img
banner
banner

«Μαρτυρία Θαυμάτων και Ομολογία Πίστεως»

ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το μεγαλείο της Παναγίας Τρυπητής, της πολιούχου του Αιγίου που με τα θαύματά της δίνει ελπίδα και γιγαντώνει την πίστη των ανθρώπων, αναδεικνύεται στο βιβλίο «Παναγία η Τρυπητή – Μαρτυρία Θαυμάτων και Ομολογία Πίστεως», το οποίο έρχεται να προστεθεί στις αξιόλογες εκδόσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Το βιβλίο που συνέγραψαν ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και ο καθηγητής Εμμανουήλ Ε. Μανουσάκης, παρουσιάστηκε χθες στα μέσα ενημέρωσης σε κλίμα συγκίνησης, με τον τοπικό Ποιμενάρχη να αναφέρει πως πρόκειται για χρέος ευγνωμοσύνης προς την Παναγία που τον έφερε στο Αίγιο, πριν από 40 χρόνια…

Με την συμπλήρωση των σαράντα χρόνων Ποιμαντορίας του Μητροπολίτη

Το βιβλίο τυπώθηκε σε 2.000 αντίτυπα που διανέμονται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στην Ιερά Μητρόπολη αλλά και στο βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ερμού και Κλ. Οικονόμου. ΄΄Προσφέρεται δωρεάν α)ως πατρική ευλογία προς τον ιερόν Κλήρον και τον ευσεβή Λαόν της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, β) και εις ανάμνησιν αγαθήν της ενταύθα τεσσαρακονταετούς εν Χριστώ Διακονίας μου (19.11.1978-19.08.2018), γ) προς δόξαν δε και τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Τρυπητής, «της Κυράς του Αιγίου», Της οποίας την ευλογίας επικαλούμεθα΄΄, αναφέρει στο σημείωμά του στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, επαναλαμβάνοντας έτσι και την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την διακονία του τον ερχόμενο Αύγουστο. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως είναι αποφασισμένος εκτός κι αν προκύψει κάτι που τον κάνει να άρει την απόφασή του. Τι μπορεί να είναι αυτό; «Πόλεμος», απάντησε ο Μητροπολίτης, αναφέροντας πάντως ως τελευταία εορτή στην οποία θα χοροστατήσει ως Μητροπολίτης, την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μέγα Σπήλαιο στις 15 Αυγούστου 2018 και ότι ακολούθως θα υποβάλλει την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο.

Ανοίγοντας τον δρόμο της επιστροφής προς τον Θεό…

Σε ό,τι αφορά το βιβλίο, είναι βέβαιο ότι θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι, σε κάθε βιβλιοθήκη και να διαβαστεί από όλους τους Αιγιώτες και όχι μόνο, συνειδητοποιώντας πόσο τυχεροί θα πρέπει να νιώθουν που διαμένουν στην πόλη η οποία βρίσκεται υπό την Σκέπη της Παναγίας… Σε αυτές τις 80 σελίδες, είναι εμφανές το «πρόσωπο» της Παναγία που, εκτός από το σώμα, θεραπεύει και τα μάτια της ψυχής, δίνει δύναμη και κουράγιο στους απελπισμένους, ανοίγοντας για τους άπιστους τον δρόμο της επιστροφής προς τον Θεό. Το βιβλίο διηγείται την θαυματουργή επέμβαση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Τρυπητής στην ζωή ενός ανθρώπου μακριά από τον Θεό, ο οποίος έγινε ευσεβής. Τα τέσσερα πρόσφατα θαύματα αποτυπώθηκαν από τον κ. Εμμανουήλ Μανουσάκη. Η Παναγία, ως μαυροφορεμένη γλυκιά γυναίκα, στέλνει διαρκώς μηνύματα στον ασεβή άνθρωπο μέχρι να τον φέρει κοντά στον Θεό, καθοδηγεί, σώζει ζωές και ανθρώπινες ψυχές…

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο συνοδεύεται από το DVD με την ταινία «Παναγία Τρυπητή. Η κυρά του Αιγίου» που δημιούργησαν πέρυσι οι μαθητές της ομάδας «Πράσινοι φίλοι» του 1ου Γυμνασίου Αιγίου και η χορωδία του σχολείου. ΄΄Θεώρησα πως το βιβλιαράκι με τα θαύματα που μου απέστειλε ο κ. Μανουσάκης και το DVD των παιδιών, ήταν ένα πολύτιμο δώρο προς την ελαχιστότητά μου. Καθώς οδεύω ολοταχώς πλέον προς την έξοδον εκ της ενεργού διακονίας μου, κατόπιν μιας ολοκληρωτικής θυσιαστικής πορείας τεσσαράκοντα ετών, μπορώ να αφήσω στο πέρασμά του- ως ένα αναμνηστικό δώρο της διακονίας μου προς τους ευσεβείς χριστιανούς μας, Κλήρο και Λαό, την παρούσα έκδοση, δηλαδή ένα τεύχος, στο οποίο θα συνυπάρχουν και οι διηγήσεις για τα συγκεκριμένα θαύματα της Παναγίας Τρυπητής και το DVD΄΄, επισημαίνει ο Μητροπολίτης.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Εμμανουήλ Ε. Μανουσάκης είναι πτυχιούχος Μαθηματικός του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ στατιστικής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ της Αγγλίας. Υπήρξε καθηγητής Μαθηματικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Τεχνικές Σχολές και επί εννέα έτη Επιμελητής στην Β΄ Έδρα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε στον ΟΤΕ απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Στον πρόλογο, ο κ. Μανουσάκης αναφέρεται στα θαύματα, τον σκοπό τους, δίνει απαντήσεις επ’ αυτών, τονίζοντας ότι ΄΄παραμένουν παντοτινά σημεία των αιωνίων ευεγερσιών του Θεού΄΄. Εκτός από το σημείωμα του Μητροπολίτη, το βιβλίο περιλαμβάνει ένα σύντομο ιστορικό για την εύρεση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, ένα μέρος από τον πρόλογο της πρόσφατης έκδοσης «ΟΙΚΟΙ ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΑΡΕΣ ή ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ εις την Ζωοδόχον Πηγήν…» με προσωπικά βιώματα του Μητροπολίτη σε σχέση με την Παναγία, φωτογραφικό υλικό και πίνακα με τα ονόματα καθηγητών και μαθητών που δημιούργησαν το DVD, για να καταλήξει ο Μητροπολίτης, με τους εξής στίχους: «Χαίρε, δι ης σωτηρίαν ελπίζω, Χαίρε, εφ’ ην πεποιθώς αποθνήσκω, Χαίρε, ύδωρ σωτήριον»!


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr