background img
banner
banner

Προγραμματισμός για είκοσι παιδικές χαρές

«ΤΡΕΧΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ»

Στην δημιουργία είκοσι παιδικών χαρών σε διάφορα σημεία του δήμου Αιγιαλείας, προσανατολίζεται η δημοτική αρχή, τρία χρόνια μετά το ξήλωμα αυτών που επί σειρά ετών λειτουργούσαν χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις που ο νόμος ορίζει. Όπως προκύπτει, η καθυστέρηση στην επανασύσταση παιδικών χαρών στον δήμο δεν έχει να κάνει μόνο με το υψηλό κόστος τους, αλλά με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται, καθώς τίποτα (και προπάντων ό,τι έχει να κάνει με παιδιά) δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη…

Πλέον, το Αίγιο όμως έχει απομείνει με μία μόνο παιδική χαρά, αυτή του πάρκου των Υψηλών Αλωνίων, που δημιουργήθηκε από την εταιρεία 3Ε. Έτσι, στο κέντρο της πόλης και τις συνοικίες, τα παιδιά δεν έχουν κυριολεκτικά πού να παίξουν και οι αθλοπαιδιές στον δρόμο, μόνο ασφαλείς δεν είναι.

Όλο αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι του δήμου δεν έπαψαν να αναζητούν εναλλακτικές μορφές χρηματοδότης, έχοντας απευθυνθεί σε ιδιώτες και συγκεκριμένα σε μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, αναζητώντας χορηγίες, με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήδη να έχει απαντήσει θετικά, αφού πρόκειται να χρηματοδοτήσει παιδική χαρά για παιδιά με αναπηρίες, στην Καλλιθέα Αιγίου, κοντά στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. και το ΕΕΕΕΚ. Μάλιστα, η δημοπράτησή της έχει δρομολογηθεί, έχει εκτιμώμενο κόστος 73.000 ευρώ και θα επιδιωχθεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο διαθέσιμος χώρος ώστε να αποτελέσει έναν παιχνιδότοπο ψυχαγωγίας και μάθησης ικανό να προσελκύσει όλα τα παιδιά της πόλης, ανεξαρτήτως φύλου, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Πιο αυστηρά όροι και προϋποθέσεις

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου στο Protionline.gr , ΄΄όσο κι αν επιθυμούμε να ξαναδημιουργήσουμε τις παιδικές χαρές που ξηλώθηκαν, αυτό δεν είναι εφικτό, διότι από αυτές, ορισμένες μόνο βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους και μπορούν να ξαναστηθούν. Πλέον, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι πιο αυστηρά και δεν μπορούμε να στήσουμε παιδικές χαρές όπου θέλουμε όπως συνέβαινε παλιότερα. Αυτό που κοιτάζουμε τώρα είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των σημείων αυτών, ώστε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας, γι’ αυτό και έγιναν αρχικά τοπογραφικές αποτυπώσεις σε υφιστάμενους χώρους. Εκτιμώ όμως ότι θα δημιουργηθούν περί τις είκοσι παιδικές χαρές, στις οποίες με ασφάλεια, τα παιδιά του δήμου μας θα μπορούν να παίζουν ξέγνοιαστα΄΄.

Οι παιδικές χαρές που θα δημιουργηθούν σε νέα σημεία θα είναι δύο, ενώ σε γενικές γραμμές αυτές θα βρίσκονται τόσο εντός πόλεως όσο και στις γύρω περιοχές του δήμου. Όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος, ΄΄στόχος είναι να κατατεθεί έγκαιρα η πρόταση του δήμου ώστε να χρηματοδοτηθούν από το «Πράσινο Ταμείο». ΄΄Θέλουμε να καταθέσουμε από τους πρώτους την πρόταση, ώστε να τύχουμε χρηματοδότησης΄΄, επισήμανε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι δύσκολο να καλυφθεί όλο το κόστος από δημοτικούς πόρους.

Σημειώνεται ότι από το Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Δήμων «ΦιλόΔημος ΙΙ», στον δήμος Αιγιαλείας, αντιστοιχεί το ποσό των 225.000 ευρώ από τα 70 εκατ. ευρώ συνολικά για όλους τους δήμους, για την «Προμήθεια και Τοποθέτηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση Παιδικών Χαρών των Δήμων της Χώρας». Στόχος είναι η αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της ψυχαγωγίας των ανηλίκων, τομέας στον οποίο υστερεί ο δήμος Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr