background img
banner
banner

Με δημιουργικές δράσεις κλείνει μία επιτυχημένη χρονιά

ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Όμορφες δημιουργικές δράσεις διεξήχθησαν τις τελευταίες ημέρες της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, με πρωταγωνιστές τους μαθητές και αρωγούς τους γονείς και την τοπική κοινωνία. Μέσα από τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και τον Εθελοντισμό, οι μαθητές κέρδισαν ώρες δημιουργικότητας και χαράς και είναι βέβαιο ότι θα έχουν να θυμούνται μόνο όμορφα πράγματα από μία σχολική χρονιά που κλείνει με επιτυχία!

Σημαντική ήταν η δράση πραγματοποίησης της καθιερωμένης ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανατολικής Αιγιάλειας «Ο Δεσμός», τα μέλη του οποίου ευχαριστεί το σχολείο για το όμορφο δώρο –έναν πίνακα ζωγραφικής- με το πάντα επίκαιρο μήνυμα “Γίνε Εθελοντής Αιμοδότης”.

Συμμετοχή στα «ευέλικτα καπάκια»

Επίσης, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας συνεργάστηκε με το Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας για τη δράση “Ευέλικτα καπάκια”. Φέτος συγκεντρώθηκαν 19 τόνοι απ’ όλη την Αχαΐα. Το 1ο Δημοτικό Ακράτας κατάφερε να παραδώσει στο Αίγιο 80 κιλά καπάκια. ΄΄Ευχαριστούμε τους γονείς για τη διάθεση του άχρηστου αυτού υλικού, που θα “μεταμορφωθεί” σε όργανα για τα Ειδικά σχολεία της Αχαΐας. Η συγκέντρωση χαρτιού και βιβλίων –δράση Ανακύκλωσης με το πρόγραμμα “Το Χαρτί του Μέλλοντός μας”- συνεχίζεται στο σχολείο με υπεύθυνη την κ Λένια Κοντολάτη΄΄, όπως κάνει γνωστό η διευθύντρια του σχολείου, Αναστασία Ευσταθίου.

Ενημέρωση από τον «Αχαιό» και περιβαλλοντικές δράσεις

Την Τρίτη 5 Ιουνίου, το Δημοτικό Σχολείο Ακράτας φιλοξένησε τον «Αχαιό», την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας που δραστηριοποιείται από το 2009 στα ανατολικά της Αιγιάλειας. Μια ομάδα εθελοντών που μίλησαν στα παιδιά για το τι κάνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς, σεισμού και άλλων φυσικών καταστροφών και πώς συνεργάζονται με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Το πρωί της επόμενης μέρας, οι τάξεις Δ΄, Ε΄ και ΣΤ’ του σχολείου συμμετείχαν σε περιβαλλοντικές δράσεις στο ΚΠΕ Ακράτας για τη χρήση πάνινης τσάντας και την αποφυγή της πλαστικής σακούλας. Το απόγευμα της Τετάρτης το σχολείο έλαβε μέρος δυναμικά στη διοργάνωση της Ένωσης Γονέων Δήμου Αιγιάλειας «Τρελή Ολυμπιάδα» με 35 μαθητές και μαθήτριες. Η διευθύντρια του σχολείου ευχαριστεί Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών με πούλμαν και την προσφορά μπλούζας στα παιδιά. Ευχαριστεί ακόμα τους δασκάλους και τον γυμναστή του σχολείου κ. Χάρη Παπάζογλου που τα προετοίμασαν όλο αυτό το διάστημα για να συμμετάσχουν στη γιορτή του αθλητισμού των σχολείων της Αιγιάλειας.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου ο μαθητόκοσμος του 1ου φύτεψε δέντρα στην αυλή του σχολείου. Την προετοιμασία των χώρων την οφείλει στην ευγενική προσφορά (χώμα, άμμο για το σκάμμα) της επιχείρησης Θόδωρος Βλάχος- Οικοδομικά υλικά- εργασίες. Τα δέντρα και τα νέα πέτρινα παρτέρια είναι προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και τα οικοδομικά υλικά προσφορά του αντιδημάρχου Γιώργου Γιοβά.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι μαμάδες και μπαμπάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σχολείου κι έβαψαν εξωτερικά το κτίριο της Βιβλιοθήκης και την τάξη της Ένταξης, προσφέροντας χρόνο και καλή διάθεση.

Αθλητικές δραστηριότητες

Παράλληλα, διεξήχθησαν με επιτυχία Αθλητικές Δραστηριότητες με πρωταγωνιστές τους μαθητές του σχολείου. Αγωνίστηκαν στο μπαλάκι, στο άλμα εις μήκος, στο τρέξιμο. Η ιδέα ήταν του δασκάλου Νίκου Αλέφαντου και στηρίχτηκε στη συνεργασία των δασκάλων των τάξεων Θανάση Μπαλάσκα, Φρόσως Προκοπίου, Γωγώς Οικονόμου, Αναστασίας Οικονομοπούλου, Χριστίνας Ατματζίδη, Κατερίνας Παπαθανασίου, Μάρθας Μανώλη και Δημήτρη Βόττα. Κριτική επιτροπή οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Ε΄ που οργάνωσαν τα αθλήματα και έδωσαν επαίνους σε όλα τα παιδιά.

Σε εξέλιξη η Έκθεση με έργα των μαθητών

Εν τω μεταξύ, η Έκθεση με έργα των μαθητών από την ιστορία του σχολείου άνοιξε τις πύλες της στην αίθουσα εκδηλώσεων. Περιμένει τους γονείς και φίλους του σχολείου να την επισκεφτούν από 11/06 – 15/06/18 και ώρα 12.30-13.30. Για την Έκθεση δούλεψαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές με υπεύθυνες των πολιτιστικών προγραμμάτων τις εκπαιδευτικούς Χριστίνα Γουβαλάρη και Αναστασία Οικονομοπούλου. ΄΄Ευχαριστούμε όλους όσους μας πρόσφεραν φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα του παλιού σχολείου και  στήριξαν την προσπάθεια΄΄, αναφέρει η κ. Ευσταθίου, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Τέλος, ευχαριστούμε τον πρόεδρο Κώστα Γιοβά και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την κατασκευή σκηνής και την τοποθέτησή της στην αίθουσα εκδηλώσεων, που από εδώ και στο εξής θα κάνει τις γιορτές του σχολείου αλλιώτικες.

Για την Γιορτή Εθελοντισμού δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα όλοι μας συνεργατικά. Διαμορφώνουμε κουλτούρα συνεργασίας στη σχολική μας κοινότητα. Ανοίγουμε το σχολείο στην κοινωνία. Θέλουμε ενεργούς γονείς συμμέτοχους στα καινοτόμα προγράμματα που οι δάσκαλοι οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε από κοινού στην αρχή της χρονιάς. Πιστεύουμε ότι πετύχαμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία. Εξάλλου, όλα γίνονται προς την κατεύθυνση της προόδου και της κοινωνικοποίησης των παιδιών μας και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr