background img
banner
banner

Η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία των δημάρχων

ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Απορρίφθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και αφορούσε στη δυνατότητα των Δήμων να αποφασίζουν για διαγραφή χρεών λαϊκών νοικοκυριών. Υπενθυμίζεται ότι στην αντιπροσωπεία των δημάρχων που προώθησαν την τροπολογία στα κόμματα, συμμετείχε την περασμένη εβδομάδα και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος.
΄΄Η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες απέναντι στο λαό, διότι απέρριψε την συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία μάλιστα έχει υιοθετηθεί και από την ΚΕΔΕ΄΄, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Πατρέων, σημειώνοντας πως ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αφού καταρχάς υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο της τροπολογίας, αν η πρόταση αφορά σε χρέη γενικώς προς το Δημόσιο ή μόνο προς τους Δήμους και αφού έλαβε τις σχετικές διευκρινίσεις, παρέπεμψε το θέμα σε μελλοντική διαβούλευση με την ΚΕΔΕ, ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα κάποιου είδους ρύθμισης, όπως αυτή που εφαρμόστηκε για λίγους μήνες πέρυσι για διαγραφή προσαυξήσεων, προστίμων για χρέη προς δήμους και τη δυνατότητα αποπληρωμής τους σε 100 δόσεις.
΄΄Θα επιμείνουμε και θα επανέλθουμε με τη σχετική τροπολογία που καταθέσαμε, διότι θεωρούμε ότι είναι το ελάχιστο για να διασφαλιστεί το λαϊκό βιός, αλλά και οι εργαζόμενοι του Δήμου από καταλογισμό. Επαναλαμβάνουμε δε, πως σε ό,τι μας αφορά ως Δημοτική Αρχή, δεν θα επιτρέψουμε για χρέη των 500 ευρώ στο Δήμο, να βγάλουμε στο σφυρί τη λαϊκή περιουσία΄΄, αναφέρει ακόμη ο δήμος Πατρέων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr