background img
banner
banner

Κύτταρο δημιουργίας και ανάπτυξης!

ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΠΗ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΤΑ

Μία λιτή και όμορφη γιορτή σηματοδότησε την επίσημη έναρξη λειτουργίας τού Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Ακράτας (ΚΑΠΗ), που στεγάζεται στο πρώην κτίριο της βιβλιοθήκης, στην πλατεία Ακράτας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, παρουσία πλήθους κόσμου που δείχνει να «αγκαλιάζει» αυτή την νέα δομή της Ανατολικής Αιγιάλειας, φιλοδοξώντας όχι μόνο να προσφέρει δημιουργικές ώρες σε ηλικιωμένους, αλλά να διαδραματίσει ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στην τοπική κοινωνία!

Η ιδέα της δημιουργίας ΚΑΠΗ στην Ακράτα προήλθε από την Βάσω Καραζέρη, μεταφέρθηκε στην πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μαρία Καρρά, ενώ ο νυν αντιδήμαρχος Περικλής Παπαγιαννακόπουλος ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» κίνησε τις διαδικασίες για την ίδρυσή του. Ακολούθως, ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος δρομολόγησε ό,τι χρειαζόταν εξασφαλίζοντας και τον χώρο μετά την μεταφορά της Βιβλιοθήκης, για να έρθει η ώρα του τρίτου κατά σειρά προέδρου του ΝΠΔΔ επί δημαρχίας Παναγόπουλου, Στράτου Βαρδάκη να… τρέξει το θέμα για να πάρει το ΚΑΠΗ «σάρκα και οστά». Μάλιστα ο κ. Βαρδάκης ήταν αυτός που έκοψε την κορδέλα, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργο Γιοβά, τον κ. Παπαγιαννακόπουλο, την κ. Καρρά, τον δημοτικό σύμβουλο Φάνη Σταυρόπουλο, το μέλος του Δ.Σ του Νομικού Προσώπου κ. Ανθή Παμπούκη, την κ. Μάρθα Σκούντζου και αρκετούς δημότες που δέχθηκαν με χαρά την λειτουργία του χώρου. Τον αγιασμό τέλεσαν για το νέο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, οι Ιερείς π. Ισαάκ Παπαθανασίου και Σάβας Ζαφειρόπουλος.

Στρ. Βαρδάκης: ΄΄Θέλουμε κτίρια γεμάτα κόσμο και ανθρώπους δημιουργικούς και χαρούμενους΄΄

Στην συμβολή όλων των παραπάνω ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος για τους ηλικιωμένους, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο κ. Βαρδάκης, εκφράζοντας την χαρά του γιατί ο στόχος επιτεύχθηκε, ικανοποιώντας αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, εξέφρασε και την βούληση, τα κτίρια που στεγάζουν τις δομές του ΝΠΔΔ, να είναι γεμάτα με κόσμο, φιλόξενα, λειτουργικά και γεμάτα ζωή. ΄΄Το ίδιο επιθυμώ και για το ΚΑΠΗ Ακράτας όπου φροντίσαμε πια να μπουν οι τελευταίες πινελιές και να είναι έτοιμο να αρχίσει την λειτουργία του. Το συγκεκριμένο ΚΑΠΗ φιλοδοξούμε να μην είναι απλά ένας χώρος αναψυχής και απασχόλησης. Φυσικά και η ψυχαγωγία είναι μέσα στο πρόγραμμα, αλλά θέλουμε το ΚΑΠΗ Ακράτας να παρουσιάσει έναν ενεργό ρόλο μέσα στην κοινωνία της Ακράτας, με ποικίλες δράσεις όπως, ανάπτυξη δεξιοτήτων, κοινωνικό πρόσωπο, συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, αλλά και με την εκκλησία, ενδιαφέρουσες ομιλίες και πολλά άλλα΄΄, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρδάκης, υποσχόμενος πως το ΝΠΔΔ και ο ίδιος προσωπικά θα στηρίξουν το ΚΑΠΗ Ακράτας με όλες τους τις δυνάμεις, πιστεύοντας πραγματικά στην ανάπτυξη των περιφερειακών Δημοτικών Ενοτήτων, δίνοντας την ίδια βαρύτητα με την έδρα του δήμου.

Τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του τόσο προς την κ. Καραζέρη που είχε την αρχική ιδέα όσο και προς το μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Ανθή Παμπούκη που βοήθησε στην υλοποίησή του.

Το γεγονός ότι θα είναι αρωγός σε οτιδήποτε χρειάζεται το ΚΑΠΗ, επισήμανε ο κ. Γιοβάς, απευθύνοντας τα εύσημα σε όσους βοήθησαν για την υλοποίησή του.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, στο εσωτερικό της αίθουσας, προσφέρονταν χειροποίητα πεντανόστιμα γλυκίσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του ΚΑΠΗ!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr