background img
banner
banner

Η Ένωση θα δώσει και φέτος την καλύτερη τιμή στην σταφίδα!

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Π.Ε.Σ ΘΑΝΑΣΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΦΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

Εγγύηση για το εισόδημα των σταφιδοπαραγών της περιοχής αποτελεί η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών που και φέτος αναμένεται να δώσει στον παραγωγό την καλύτερη τιμή για την μαύρη κορινθιακή σταφίδα, στηρίζοντας το εισόδημά του και την τοπική οικονομία. Από την άλλη, οι παραγωγοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί, δίνοντας το σύνολο της παραγωγής τους στη συνεταιριστική οργάνωση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θέτουν τον εαυτό τους εκτός αυτής…
΄΄Πληροφορώ τους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς της Αιγιάλειας, ότι η τιμή της σταφίδας μας θα είναι πολύ υψηλότερη από την περσινή. Υπενθυμίζω ότι και πέρυσι στην αρχή της σταφιδικής περιόδου κάποιοι προσπαθούσαν να πάρουν τη σταφίδα από τους παραγωγούς σε πολύ χαμηλές τιμές. Είχα και τότε προειδοποιήσει τους συνάδελφους σταφιδοπαραγωγούς να μην παρασύρονται από τους διάφορους «καλοθελητές» εκφραστές άλλων συμφερόντων που «τους τάζουν λαγούς με πετραχήλια» και παραδίδουν τη σταφίδα σε χαμηλές τιμές γιατί θα χάσουν χρήματα. Αποτέλεσμα ήταν η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών να πληρώσει την μεγαλύτερη μέση τιμή της αγοράς από το πρώτο κιλό που παρέλαβε΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, τονίζοντας: ΄΄Εφιστώ και φέτος την προσοχή στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς να κλείνουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» που εκφράζουν διάφορα συμφέροντα που εμφανίζονται αυτή την εποχή και να προσκομίσουν την σταφίδα τους στη δική τους συνεταιριστική οργάνωση στην Π.Ε.Σ. που είναι ο μεγαλύτερος μεταποιητής -εξαγωγέας της χώρας μας στη σταφίδα΄΄.

Η καλύτερη εγγύηση για το εισόδημα του παραγωγού

Ο κ. Σωτηρόπουλος επανέλαβε και φέτος ότι η αξιοπιστία της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας στη σταφίδα της χώρας μας, αποτελεί διαχρονικά τη μεγαλύτερη εγγύηση για το εισόδημα και το μέλλον των σταφιδοπαραγωγών. ΄΄Εφιστώ επίσης την προσοχή στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς ότι η σταφίδα μας πρέπει να παραδίδεται μόνο σε εγκεκριμένους μεταποιητές – εργοστάσια και όχι σε διάφορους εμπόρους που δεν ασκούν αυτή τη δραστηριότητα, προκειμένου οι παραγωγοί να μη χάσουν την «συνδεδεμένη» οικονομική ενίσχυση. Οικονομική ενίσχυση που επιτεύχθηκε με ενέργειες του συνεταιριστικού μας φορέα της Π.Ε.Σ και την αποδοχή βεβαίως και στήριξη του ΥΑΑΤ΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενώσεως.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ΄΄η σταφίδα μας που παραδίδεται για συσκευασία σε εμπόρους που δεν διαθέτουν εργοστάσιο εντός της Αιγιάλειας, χάνει το οικονομικό και ποιοτικό πλεονέκτημα του Π.Ο.Π προϊόντος, δηλαδή την «ταυτότητα ποιότητάς του» την ονομασία «ΒΟΣΤΙΤΣΑ» που τόσα χρόνια οι προηγούμενες γενιές και εμείς στη συνέχεια την καταστήσαμε γνωστή στην διεθνή αγορά και με ενέργειες της ΠΕΣ κατοχυρώθηκε ως ΠΟΠ προϊόν με αναγνωρισμένη διεθνώς αξία΄΄.
Επιπλέον, ζήτησε από τους σταφιδοπαραγωγούς, να στηρίξουν για άλλη μια φορά την δική τους συνεταιριστική οργάνωση, την Π.Ε.Σ. και να είναι σίγουροι πως και αυτή τη χρονιά, όπως κάθε χρόνο, θα βγουν κερδισμένοι.

Να παραδώσουν το σύνολο της παραγωγής στην Π.Ε.Σ.

΄΄Ενημερώνω, για άλλη μια φορά φέτος, τους συνεταιρισμένους παραγωγούς ότι θα πρέπει να παραδώσουν, σύμφωνα με το καταστατικό των συνεταιρισμών μας, το σύνολο της παραγωγής τους στη συνεταιριστική οργάνωση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θέτουν τον εαυτό τους εκτός συνεταιριστικής οργάνωσης και ο συνεταιρισμός, σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό του, δύναται αλλά και υποχρεούται να τους διαγράψει από μέλη του. Συνέπεια που αναπόφευκτα θα τους στερήσει και κάθε οικονομική στήριξη και παροχή σε εφόδια μέσω της Ομάδας Παραγωγών που απολαμβάνουν όλη την χρονιά τα συνεταιρισμένα μέλη του΄΄, ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ., προσθέτοντας: ΄΄Συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί, διάφοροι έμποροι προκειμένου να σας πείσουν ότι δεν θα χάσετε χρήματα εάν τους δώσετε τη σταφίδα σας, ακούτε καθημερινά να σας υπόσχονται… ότι θα σας δώσουν την όποια τελική τιμή δώσει η Παναιγιάλειος Ένωση. Αυτούς που το κάνουν τους ευχαριστούμε για την αναγνώριση ότι η Π.Ε.Σ , η μεγάλη συνεταιριστική μας οργάνωση της χώρας μας στη σταφίδα, είναι αυτή που καθορίζει την αγορά. Διερωτώμαι όμως εάν δεν υπήρχε η συνεταιριστική μας οργάνωση η Π.Ε.Σ. τι θα γινόταν; Σας ερωτώ λοιπόν για ποιο λόγο τότε να παραδώσετε σε άλλον εκτός της συνεταιριστικής οργάνωσης τη σταφίδα σας;΄΄.

΄΄Ιδεολογικά αδιανόητο πρώην υπάλληλοι να πολεμούν την Ένωση΄΄

Επίσης, θέλοντας να απαντήσει δημόσια στους σταφιδοπαραγωγούς στο ερώτημα που του θέτουν «εάν υπάρχουν πρώην υπάλληλοι της Ένωσης που τώρα εμπορεύονται για λογαριασμό ιδιωτών εμπόρων», ο κ. Σωτηρόπουλος αναφέρει: ΄΄Τους απαντώ ότι το θεωρώ παραπληροφόρηση, εγώ δεν έχω τέτοια πληροφόρηση, άλλωστε το θεωρώ ιδεολογικά αδιανόητο για τον «συνεργατισμό και τις συνεταιριστικές αξίες», δηλαδή πρώην άνθρωποί του που υπηρετούσαν στην κορυφαία Συνεταιριστική Οργάνωση και τους στήριξε μια ζωή, τώρα να επιθυμούν την συρρίκνωση του συνεργατισμού και των συνεταιριστικών αξιών. Την διάλυση δηλαδή της συνεταιριστικής οργάνωσης της Π.Ε.Σ που τους στήριξε οικονομικά να ζήσουν τις οικογένειές τους; Δεν το πιστεύω και δεν μπορώ να το αποδεχτώ ότι είναι δυνατόν να υπήρξαν ανάμεσά μας υπάλληλοι με τέτοια νοοτροπία. Εμείς οι παραγωγοί τούς είχαμε εμπιστευτεί και αναθέσει, ως υπάλληλους της Π.Ε.Σ., όλα αυτά τα χρόνια την εκπροσώπηση και την διεκδίκηση των συμφερόντων μας. Πώς είναι δυνατό τώρα να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Αδιανόητο. Μην προσάπτετε αδίκως στον συνεργατισμό τέτοιες νοοτροπίες. Το απορρίπτω μετά βδελυγμίας γιατί ο συνεργατισμός είναι ιδέα, διακατέχεται από βαθύτατες αξίες και δεν υπηρετεί ατομικά συμφέροντα»΄΄.

Σημαντικά υψηλότερη τιμή και φέτος για την σταφίδα

Κλείνοντας, ο κ. Σωτηρόπουλος υπογράμμισε: ΄΄Συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί, η προσπάθειά μας είναι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη τιμή για την σταφίδα μας. Από τις εμπορικές επαφές και συμφωνίες που έχουμε μέχρι τώρα, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξασφαλίσουμε σημαντικά υψηλότερη τιμή και φέτος για την σταφίδα μας. Με την παράδοση της σταφίδας χορηγείται άμεσα άτοκη προκαταβολή. Εμπιστευτείτε την Π.Ε.Σ, την δική σας Συνεταιριστική Οργάνωση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr