background img
banner
banner

Μπαίνουν στη λίμνη και ενοχλούν τα πουλιά…

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΥΚΗΣ

Πυκνώνουν τις τελευταίες μέρες οι επισκέψεις στην Αλυκή Αιγίου καθώς όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να θαυμάσουν τα πτηνά, που δίνουν μία όψη… πίνακα ζωγραφικής στην λίμνη. Πλην όμως, μεγάλος αριθμός επισκεπτών δεν σέβεται τον υδροβιότοπο και δεν διστάζουν ακόμη και για μία φωτογραφία, να διαταράξουν την ησυχία των «επισκεπτών» του.

Τα εντυπωσιακά φλαμίνγκο έχουν (θέλοντας και μη) φωτογραφηθεί εκατοντάδες φορές ενώ συχνά πυκνά κάποιοι δεν διστάζουν να… μπουν ακόμη και μέσα στη λίμνη για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο πλάνο! Τα φλαμίνγκο έρχονται στην Αλυκή για λίγες ημέρες δύο φορές το χρόνο. Η… επίσκεψη έγινε τον Αύγουστο και μάλιστα μεγάλος αριθμός φλαμίνγκο μπορεί και να μείνουν μόνιμα δεδομένου ότι το θηλυκό γεννά 1-2 αυγά τα οποία επωάζει για 28-29 ημέρες, ενώ τα μικρά φεύγουν από την φωλιά 70-75 ημέρες μετά από την εκκόλαψη τους.

Ιδιαιτέρως ενοχλητικές αλλά και επικίνδυνες για τα πτηνά είναι οι φωνές και βέβαια η προσπάθεια κάποιων να τα αγγίξουν με κάποιο καλάμι… Αναμφισβήτητα, όλοι πρέπει να θαυμάσουν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, διατηρώντας όμως μία απόσταση και χωρίς να επιχειρούν να διαταράξουν την ισορροπία και τη γαλήνη… Επιβεβλημένη δε, κρίνεται η ανάγκη να τοποθετηθεί σήμανση και ίσως ακόμη και φύλαξη για όσους δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις…

 


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr