background img
banner
banner

Συνεχίζεται το γιγάντιο έργο προσφοράς στον συνάνθρωπο!

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η δύναμη της προσφοράς δεν έχει όρια και η αγάπη για τον συνάνθρωπο, τον ενδεή, τον πάσχοντα, τον αναξιοπαθή, αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια. Το Δίκτυο Υποστήριξης Απόρων Οικογενειών από πολίτες Γερμανούς, Αυστριακούς και Ελβετούς ξεκίνησε σαν μία «σπίθα» αλληλεγγύης και παραμένει… άσβεστη φλόγα, στηρίζοντας σήμερα περί τις 50 οικονομικά αδύναμες οικογένειες της Αιγιάλειας!

Μπορεί ο εμπνευστής της προσπάθειας, που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο Αιγιάλειας και ξένων δωρητών, ο Ελληνογερμανός Αλέξανδρος Γιατσάκης, να έφυγε από τη ζωή, όμως το θεάρεστο έργο του συνεχίζεται επάξια από το Δίκτυο, με απόλυτη νομιμότητα από τον κατοχυρωμένο σύλλογο και τους ανθρώπους του που εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια, εισπράττοντας μόνο την ευγνωμοσύνη των ανθρώπων που βοηθιούνται.

Το Δίκτυο εξακολουθεί να βρίσκεται επί της οδού Παναγιωτοπούλων σε αίθουσα μεγαλύτερη των 60τ.μ., στεγάζοντας όλα τα είδη που αποστέλλονται από τους ευαισθητοποιημένους Γερμανούς, Αυστριακούς και Ελβετούς πολίτες προς τις ανήμπορες οικογένειες της Αιγιάλειας. Επιπλέον, εκεί συγκεντρώνονται και τα είδη που και οι ντόπιοι προσφέρουν. Το έργο του Αλέξανδρου Γιατσάκη συνεχίζει ο Ράινερ Ντιντς με την σύζυγό του Μάριον και τους υπόλοιπους συνεργάτες του Δικτύου. Την Σοφία Ανδριώτη, «δεξί χέρι» του κ. Ντιντς, καθηγήτρια γερμανικών στα παιδιά των μελών του ΥΠΑΠΟΙΚ, τον Γιάννη Νικολάι, υπεύθυνο της φάρμας αλληλεγγύης και την Τζένη Μερτή, αρμόδια για την ιματιοθήκη. Να σημειωθεί ότι το δίκτυο προσφέρει ρούχα και βρεφικά είδη πρώτης ανάγκης και στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Η χαρά της δημιουργίας στην φάρμα, η διάθεση ειδών και η οικονομική στήριξη

Ερωτηθείσα από το Protionline.gr  η κ. Ανδριώτη αναφορικά με την δράση του Δικτύου ΥΠΑΠΟΙΚ, τόνισε πως συνεχίζεται η προσπάθεια με την φάρμα την οποία καλλιεργούν οι ωφελούμενοι και λαμβάνουν τα προϊόντα για τις οικογένειές τους. Συνολικά, από την φάρμα λαμβάνουν περί τις 15 οικογένειες. ΄΄Ο κυριότερος όγκος των ειδών που διατίθενται από το δίκτυο, είτε είναι ρουχισμός και είδη πρώτης ανάγκης, είτε έπιπλα, κούνιες για μωρά, καρότσια κ.ο.κ., έρχονται από Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από ευαισθητοποιημένους Αιγιώτες και αυτό είναι παρήγορο΄΄, ανέφερε η κ. Ανδριώτη, κάνοντας γνωστή και την οικονομική ενίσχυση οικογενειών που αποδεδειγμένα, αδυνατούν να καλύψουν τα αναγκαία… Κατά μέσο όρο, σε μηνιαία βάση δίνονται συνολικά 5.000 ευρώ σε περίπου 50 οικογένειες της Αιγιάλειας, ωστόσο υπάρχουν και οι έκτακτες αλλά και εποχικές ανάγκες. Για παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο διατέθηκε μεγάλος όγκος σχολικών ειδών για τα παιδιά.

Κάλυψη εκτάκτων αναγκών

Σε ό,τι αφορά τις έκτακτες ανάγκες, το Δίκτυο παρέχει οικονομική βοήθεια σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κάποια ασθένεια ή που δεν έχουν πού να μείνουν. Είναι χαρακτηριστική η στήριξη παιδιών με αναπηρία που χρειάζονται φυσικοθεραπείες. Επίσης, χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση οικογένειας με πολλά παιδιά που βρέθηκε αντιμέτωπη με έξωση πριν δύο εβδομάδες, με το Δίκτυο να καταβάλλει δύο ενοίκια ώστε να εξακολουθήσουν έστω για λίγο καιρό να έχουν στέγη. ΄΄Δεν υπάρχει η δυνατότητα το Δίκτυο να αναλάβει εξ ολοκλήρου τις οικογένειές αυτές, όμως παρέχει σημαντική βοήθεια όταν χρειάζεται΄΄, σημείωσε η κ. Ανδριώτη. Στάθηκε ακόμη στις ποσότητες κρεάτων ή και ειδών σούπερ μάρκετ που μπορούν να προμηθευτούν οι ωφελούμενοι με τα ειδικά κουπόνια.

Μοιράζοντας… γνώση

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι το Δίκτυο εφοδιάζει τα παιδιά των ωφελούμενων οικογενειών και με γνώση! Συγκεκριμένα, παραδίδονται και μαθήματα ξένων γλωσσών σε παιδιά απόρων οικογενειών τα οποία επιθυμούσαν να μάθουν, δεν είχαν όμως την οικονομική δυνατότητα, ενώ από το Δίκτυο καλύπτονται και τα έξοδα των βιβλίων!
Τέλος, οι άνθρωποι του Δικτύου δίνουν και κατευθύνσεις προς τους ωφελούμενους, σχετικά με το πώς να κινηθούν για να λάβουν επιδόματα, τα οποία δικαιούνται και ενδεχομένως δεν γνωρίζουν.

΄΄Είναι συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου και ιδίως από ανθρώπους μεσαίας τάξης από την περιοχή που είναι πιο ευαισθητοποιημένοι. Βρίσκονται ανώνυμα κοντά στον συνάνθρωπο και αυτό είναι πολύ βασικό. Οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και την στήριξη της προσπάθειας του Δικτύου. Μέχρι στιγμής, έχουμε ντύσει τεράστιο αριθμό παιδιών, έχουμε δώσει την δυνατότητα σε ανθρώπους να γίνουν δημιουργικοί, έχουν προσφέρει χαμόγελα και την αίσθηση ότι δεν είναι μόνοι και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή΄΄, κατέληξε η κ. Ανδριώτη.
Ο χώρος του Δικτύου Υποστήριξης Απόρων Οικογενειών παραμένει ανοιχτός Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη από το πρωί ως το μεσημέρι και Δευτέρα και Τετάρτη από τις 4.00 το απόγευμα ως τις 8.30 το βράδυ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr