background img
banner
banner

Το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων ξεκινά από το Αίγιο και συνεχίζεται σε όλη την Αιγιάλεια!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Αιγιαλείας ξεκινάνε από το κέντρο της πόλης του Αιγίου και την πλατεία Αγίας Λαύρας, με τον καθιερωμένο φωτισμό του μεγάλου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, την Παρασκευή  7 Δεκεμβρίου στις 19:00. Υπό τις γιορτινές μελωδίες και τα κάλαντα της Φιλαρμονικής Αιγίου δίνεται το εορταστικό έναυσμα για μια σειρά εκδηλώσεων με κέντρο το Πάρκο των Χριστουγέννων στη Υψηλά Αλώνια που ανοίγει τις πύλες του για 7ηχρονιά το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου.

Μετά το Αίγιο, τη σκυτάλη παίρνει η περιφέρεια του δήμου με πρώτη την τοπική κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, η οποία υποδέχεται τα Χριστούγεννα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην πλατεία «Χρήστος Αρφάνης». Εκεί με το φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τη συνοδεία της Παιδικής Χορωδίας του Συλλόγου «Φιλαρμονικής Ακράτας», θα ξεκινήσει η χαρούμενη γιορτή, ενώ οι οικοδέσποινες  θα προσφέρουν γλυκά και λιχουδιές.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, η τοπική κοινότητα Καμαρών, σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και αγάπης, φωτίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της στην Πλατεία Άνω Καμαρών. Πρωταγωνιστές της γιορτής τα παιδιά με χορούς και τραγούδια. Θα προσφέρεται ζεστή φασολάδα ενώ ένας ζογκλέρ θα διασκεδάσει με τα παιχνίδια του μικρούς και μεγάλους.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 18:30 η τοπική κοινότητα Αιγείρας, σε μια ζεστή και χαρούμενη ατμόσφαιρα φωτίζει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλησίον της Εθνικής Τράπεζας, με πολλά γλυκά και όμορφες ευχές από τους παρευρισκόμενους, ενώ την ίδια ώρα η δημοτική κοινότητα Διακοπτού στήνει τη δική της γιορτή. Το Διακοπτό υποδέχεται τα Χριστούγεννα φωτίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του με άφθονα γλυκά από τους φούρνους και τα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι, όλα τα σχολεία με ολιγόλεπτα σκετς, ο σκανδαλιάρης ζογκλέρ και η Δημοτική Παιδική – Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας, υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, με κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Το εορταστικό ξεκίνημα στη περιφέρεια του δήμου, έχει σαν τελευταίο προορισμό την τοπική κοινότητα Ακράτας, όπου την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30, στον πεζόδρομο της Κανελλοπούλου, στήνεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα μια χαρούμενη γιορτή, με παιχνίδια του ζογκλέρ για μικρούς και μεγάλους, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και γλυκές ευχές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr