background img
banner
banner

Ένοχος με ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή ο Μητροπολίτης

ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Ένοχο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο και για τις δύο κατηγορίες που τον βάραιναν, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή. Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε την αντίδραση μεγάλου μέρους του ακροατηρίου, εξαπολύοντας… βαρείς χαρακτηρισμούς προς τους δικαστές. Οι συνήγοροι υπεράσπισής του θα καταθέσουν αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Είχε προηγηθεί η αθωωτική εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας, ταυτόσημη με την πρωτόδικη απόφαση που ήθελε τον Μητροπολίτη αθώο για τους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο, οι οποίες στάθηκαν οι αφορμή για να μηνυθεί αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Υπενθυμίζεται πως έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος, αλλά και η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου για τα άλλα δύο σκέλη του κατηγορητηρίου.

Μετά την διακοπή της περασμένης εβδομάδας, η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε  το πρωί της Δευτέρας μετά τις 10.00, όπως είχε προγραμματιστεί, με την απολογία του ιδίου του Μητροπολίτη, που διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά. Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε πως επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη μέρα γι’ αυτόν, την δυσκολότερη της ζωής του. Ακολούθησαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής, και οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η Εισαγγελέας είχε προτείνει αθώωση!

Την αθώωση του Μητροπολίτη πρότεινε η Εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας πως παρά τις αιχμηρές εκφράσεις του, ο λόγος του δεν έχει την δύναμη να υποκινήσει ακραίες συμπεριφορές. Στη συνέχεια, οι δικαστές αποσύρθηκαν για να βγουν ξανά στην έδρα μετά από περίπου δύο ώρες (!) να ανακοινώσουν την απόφαση. Το δικαστήριο έκρινε τον Μητροπολίτη ένοχο και του επέβαλε πέντε μήνες φυλάκιση για την πρώτη κατηγορία που αφορούσε ρατσιστικές αναφορές και δύο μήνες φυλάκιση για την δεύτερη που είχε να κάνει με υποκίνηση βίας ή μίσους, με τριετή αναστολή. Επίσης, του επέβαλε αρχικά πρόστιμο 10.000 ευρώ για κατάχρηση αξιώματος, ωστόσο δεν επικυρώθηκε η ποινή αναγνωρίζοντας τον έντιμο βίο του…

Έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο

Η απόφαση που ανακοινώθηκε στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση κάποιων παρισταμένων οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή και αίσχος» και να βάλλονται κατά των δικαστών φωνάζοντάς τους «πουλημένους»! Ο Μητροπολίτης, εξερχόμενος της αίθουσας είπε πως ο ίδιος το μόνο που κάνει είναι να κηρύττει τον λόγο του Θεού…

Οι νομικοί του πρόκειται να καταθέσουν αίτηση αναίρεσης της απόφασης.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr