background img
banner
banner

Μια Π.Α.Ρ.Ε.Α με στόχους !!

ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ Η ΑΝΑΚΎΚΛΩΣΗ, ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ, Η ΦΘΗΝΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση Π.Α.Ρ.Ε.Α αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αιγιάλεια. Αποτελείται από μια παρέα ατόμων που στο πλαίσιο ανάπτυξης και στήριξης της τοπικής κοινωνίας και στην προσπάθεια να καλύψουν βασικές ανάγκες των κατοίκων δημιούργησαν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφελείας (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α.) με δράσεις τοπικού ενδιαφέροντος.
Βασικός στόχος της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Π.Α.Ρ.Ε.Α., που το όνομά της προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Ποιοτική Ανάπτυξη Ρεαλιστικών Επιθυμίων – Αναγκών , είναι να αλλάξει τον τόπο σε όλους τους τομείς, με τη βοήθεια ανθρώπων που έχουν τη γνώση αλλά και τη θέληση να το κάνουν.
Ένας από βασικούς τομείς που έχει στόχο να δουλέψει η Π.Α.Ρ.Ε.Α. είναι και η ανακύκλωση, έχοντας βάλει στόχους για ένα μεγάλο όραμα ώστε η ανακύκλωση να γίνεται συνειδητά από όλους τους πολίτες της Αιγιάλειας.

Με όραμα για την ανακύκλωση

Μάλιστα η Π.Α.Ρ.Ε.Α. έχει, μέσω του προγραμματιστή της, σχεδιάσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συνδέεται από το κινητό ή το tablet του, ώστε να ενημερώνει ότι έχει ανακυκλώσιμα υλικά και έτσι να γίνεται η διαδικασία της αποκομιδής. Μάλιστα το Δ.Σ. της Π.Α.Ρ.Ε.Α. είχε μιλήσει και στο δήμαρχο, ζητώντας κάποια χρηματοδότηση ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η πλατφόρμα αυτή πιο γρήγορα.

Πέρα όμως από την ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, η Π.Α.Ρ.Ε.Α. έχει δημιουργήσει πέντε πράσινα σημεία στην πόλη του Αιγίου, τα οποία και έχει αγκαλιάσει ο Αιγιώτης, καθώς ανά δεύτερη μέρα τα πέντε αυτή σημεία γεμίζουν από ανακυκλώσιμα υλικά.
Μιλώντας στο Protionline.gr  o συντονιστής της Π.Α.Ρ.Ε.Α. κ. Γιάννης Τρίψας, τόνισε πως στόχος δεν είναι να μείνουν σε αυτά τα πέντε πράσινα σημεία, αλλά να δημιουργηθούν και άλλα, όπως ένα κεντρικό πράσινο σημείο, μια αποθήκη που θα συγκεντρώνονται τα είδη προς ανακύκλωση.

Αυτές τις ημέρες μάλιστα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις δράσεις της Π.Α.Ρ.Ε.Α. στο Πάρκο των Χριστουγέννων, αφού τα μέλη της βρίσκονται εκεί και εκτός από την ενημέρωση που προσφέρουν στο κοινό για τις δράσεις και τους στόχους τους, προσπαθούν να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά ενός μεταφορικού μέσου που θα βοηθήσει στην ανακύκλωση. “Η αγορά αυτού του οχήματος, σε συνδυασμό με τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα φέρουν σοβαρά αποτελέσματα στον τομέα της ανακύκλωσης” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τρίψας.

Επιπλέον δράσεις

Η Π.Α.Ρ.Ε.Α. εκτός από την ανακύκλωση έχει στόχο να σταθεί δίπλα σε κάθε νοικοκυριό και να βοηθήσει, παρέχοντας υπηρεσίες και πληροφορίες με πολύ χαμηλό κόστος. Ήδη υπάρχει συνεργασία με πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, με τιμές που περιλαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις, αντίστοιχα και στον τομέα της τηλεφωνίας σταθερής και κινητής.
Επίσης η Π.Α.Ρ.Ε.Α. έχει ασχοληθεί με τις δηλώσεις Κτηματολογίου, το προηγούμενο διάστημα στην Αν. Αιγιάλεια, αλλά και από τα τέλη του Ιανουαρίου και για το Αίγιο.
Μέσα από το δίκτυο ανθρώπων που συμμετέχουν στην Π.Α.Ρ.Ε.Α. οι δράσεις που αναπτύσσουν και οι τομείς που δραστηριοποιούνται είναι πολλοί, για παράδειγμα έχουν την τεχνογνωσία να αναλάβουν ένα business plan αλλά το digital marketing μια επιχείρησης ή ενός φυσικού προσώπου.
Η Π.Α.Ρ.Ε.Α. δεν είναι τίποτα άλλο από μια παρέα ανθρώπων που έχουν όραμα να αλλάξουν το τόπο σε όλους τους τομείς και θα δουλέψουν για να πετύχουν το όραμά τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr