background img
banner
banner

Αναβολή στην εκδίκαση των ασφαλιστικών για τον ΧΥΤΑ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑ 500 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Αναβλήθηκε η ορισμένη για σήμερα Τρίτη 12 Φεβρουαρίου  στο Πρωτοδικείο Αιγίου, εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει κάτοικοι της Ανατολικής Αιγιάλειας, ζητώντας να κλείσει ο ΧΥΤΑ Αιγείρας. Η συζήτηση μετατέθηκε χρονικά για τις 21 Μαρτίου, ωστόσο εκείνο που προξένησε μεγάλη εντύπωση, είναι η πολύ μεγάλη συμμετοχή κατοίκων από Ακράτα και Αιγείρα καθιστώντας επιτακτική με την παρουσία τους και μόνο, την ανάγκη οριστικού κλεισίματος του επικίνδυνου για την δημόσια υγεία, χώρου…

Οι κάτοικοι μετέβησαν το πρωί είτε μέσω λεωφορείων είτε μεμονωμένα, δημιουργώντας μία εικόνα διαδήλωσης τόσο εκτός του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου όσο και στο εσωτερικό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι με του που εισήλθαν λίγο μετά τις 11.00 στην αίθουσα για να ξεκινήσει η συζήτηση κατάφερε να χωρέσει μόνο το… ένα τέταρτο των συγκεντρωμένων, οι οποίοι υπολογίζονται τουλάχιστον σε 500 άτομα. Παρόντες για συμπαράσταση ήταν και διάφοροι φορείς και σύλλογοι, όπως η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου, το Εργατικό Κέντρο Αιγίου κ.ά.

Από πλευράς δήμου Αιγιαλείας και του δικηγόρου κ. Τζαμαλούκα ζητήθηκε αναβολή της συζήτησης λόγω της απουσίας του δικηγόρου του δήμου, κ. Μπέσκου που έλειπε σε άλλη δίκη, ενώ έγινε γνωστό πως πρόσφατα έγινε λήψη κι άλλων δειγμάτων από τον ΧΥΤΑ αναμένοντας τα αποτελέσματα για το εάν επιβαρύνει το περιβάλλον. Από την πλευρά των κατοίκων, μέσω των δικηγόρων τους (παρούσα ήταν και η Ζωή Κωνσταντοπούλου) τονίστηκε πως πλέον η κατάσταση και με τις βροχοπτώσεις έχει γίνει πολύ χειρότερη και άκρως επικίνδυνη, με τα δηλητήρια να «ποτίζουν» τα νερά και να καταλήγουν στον Κορινθιακό, ενώ παρουσίασαν και νέο φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει την σοβαρότητα της κατάστασης.

Η συζήτηση των ασφαλιστικών ορίστηκε για τις 21 Μαρτίου ενώ ως τότε, ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει κλειστός σύμφωνα με την προσωρινή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου. Η μη συζήτηση του θέματος σήμερα, προκάλεσε πάντως την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων που τόνισαν πως θα είναι παρόντες και στις 21 του επόμενου μήνα αλλά και ανεξάρτητα από την απόφαση του Δικαστηρίου θα υπεραμυνθούν των θέσεών τους με κάθε τρόπο, ώστε να κλείσει μια πάντα αυτή η τεράστια απειλή για την δημόσια υγεία, που λέγεται «ΧΥΤΑ Αιγείρας».

Διαβάστε περισσότερα στην Πρώτη της Αιγιάλειας της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr