background img
banner
banner

”Οι Ελληνίδες Coοkpad” … μας βάζουν στην κουζίνα για καλό σκοπό

 ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ 

Πλησιάζουν οι ημέρες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και η αγάπη κυκλοφορεί παντού. Η Cookpad, η μεγαλύτερη διαδικτυακή μαγειρική κοινότητα, αποφάσισε φέτος να γιορτάσει διαφορετικά.

Η Cookpad αποτελεί μία διεθνή παρέα που πιστεύει ότι ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει καλό σπιτικό φαγητό, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι λίγες καλές πρώτες ύλες, όρεξη και αγάπη! Φέτος, θέλει να μοιράσει και τα τρία αυτά συστατικά σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη!

Αντί για άλλη εκδήλωση λοιπόν, διοργανώνει έναν φιλανθρωπικό διαγωνισμό συνταγών. Σκοπός είναι να βοηθήσει όσους δυσκολεύονται να γεμίσουν ακόμα και το καθημερινό τους πιάτο ώστε να τραφούν επαρκώς οι ίδιοι, αλλά ακόμα περισσότερο τα παιδιά τους.

Από τις 11 Φεβρουαρίου και για μια εβδομάδα, η Cookpad καλεί όλους να μοιραστούν τις συνταγές τους. Για κάθε έναν που θα δημοσιεύσει μια συνταγή στον διαγωνισμό της, θα προσφέρει 1 ευρώ για την αγορά τροφίμων. Τα τρόφιμα αυτά θα διατεθούν με τη βοήθεια του «Μπορούμε» στο σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού», που φροντίζει οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Σήμερα στηρίζει επισιτιστικά σε μηνιαία βάση 350 άπορες οικογένειες, 450 παιδιά και έναν παιδικό σταθμό στο κέντρο της Αθήνας για τα παιδιά ηλικίας 2-6 ετών.

Αυτά τα παιδιά σε έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Μαγείρεψε λοιπόν με αγάπη, δημοσίευσε τη συνταγή σου και κάν΄τη να μετρήσει. Μοιράσου το με τους φίλους σου και προσκάλεσέ τους να βοηθήσουν κι αυτοί. Όσο πιο πολλοί μαζευτούμε, τόσο περισσότερα τρόφιμα θα μαζέψουμε!

Γιατί με μια συνταγή, μπορούμε!

To Coοkpad στην Ελλάδα

Τα άτομα που πήραν την πρωτοβουλία για την δημιουργία του ελληνικού Coοkpad είναι η Στέλλα Τσάλα, η συντονίστρια όλων των θεμάτων που αφορούν την πλατφόρμα και πρώην δημιουργός των Συνταγών της Παρέας, η Ναυσικά Λιμναίου, πρώην μέλος των Συνταγών της Παρέας που εγκρίνει συνταγές, συνεισφέρει στην επικοινωνία με το κοινό και ετοιμάζει το μενού εβδομάδας,  η Δήμητρα Χρηστίδη, που κάνει την αναζήτηση  πιο εύκολη, η Χαρά Γαλανοπούλου που ασχολείται  και αυτή με την έγκριση των συνταγών και βοηθάει τα μέλη να ανακαλύψουν όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας, και η Αγγελική Τζαβάρα, η οποία έχει αναλάβει  την επικοινωνία με το κοινό.

Η απήχηση του κόσμου είναι μεγάλη και αναμενόταν να είναι, καθώς οι Συνταγές της Παρέας ήταν ήδη αναγνωρισμένες πανελληνίως. Όπως ανέφεραν και οι Αιγιώτισσες συνεργάτιδες της εταιρίας, η Ναυσικά Λιμναίου και Χαρά Γαλανοπούλου ”Δεν ξεκινήσαμε από το μηδέν, υπήρχε ήδη κόσμος που μας ακολουθούσε. Ακόμα και τώρα επικοινωνούμε μαζί τους, καθώς ανεβάζουν συνταγές και δοκιμάζουν νέα πράγματα.” Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κα. Λιμναίου ”Η ανοδική πορεία συνεχίζεται μετά από ένα χρόνο δραστηριοτήτων, με αναρτήσεις περίπου 50 συνταγών την μέρα, ανάλογα την περίοδο · ο χειμώνας είναι πιο παραγωγικός ενώ το καλοκαίρι παρατηρείται μείωση. Συνολικά η πλατφόρμα διαθέτει γύρω στις χιλιάδες συνταγές.”

Η αλλαγή από Συνταγές της Παρέας σε  Coοkpad έχει διαφορετική φιλοσοφία, όπως ο εύκολος τρόπος αναζητήσεις φαγητών, αλλά η αγάπη για την μαγειρική  είναι αυτή που καθορίζει και θα πρόκειται να καθορίζει την νέα πλατφόρμα. Η ομάδα των συνεργατών της ελληνικής  Coοkpad νιώθει πολύ ικανοποιημένη  εδώ που έχει φτάσει, αλλά δεν επαναπαύεται και προσπαθεί την βελτίωσή της κάθε στιγμή. Στόχος τους για το μέλλον, είναι η προώθηση  της καθημερινής  μαγειρικής ως διασκέδαση, δημιουργία και υγεία. Μία τέτοια συνήθεια θα έχει μόνο κέρδος και είναι τόσο απλή, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 

 

 

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr