background img
banner
banner

Οικονομικό βοήθημα σε επτά ενδεείς πολίτες

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Έκτακτο βοήθημα σε εξαιρετικά οικονομικά αδύναμους πολίτες, ενέκρινε στην προχθεσινή συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, προχωρώντας σε εξειδίκευση της σχετικής πίστωσης. Πρόκειται για επτά περιπτώσεις πολιτών που αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα, τα στοιχεία των οποίων εξετάστηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου.

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄ο νόμος προβλέπει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης, επιτρέπεται να χορηγούνται στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβίωσης ή περίθαλψης καθώς και χρηματικά βοηθήματα, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Λόγω του ότι η εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό για καταβολή χρηματικών βοηθημάτων σε άπορους δημότες είναι γενική, προχωρήσαμε σε εξειδίκευση της πίστωσης΄΄.

Τα ποσά φτάνουν και τα 1.000 ευρώ και εξαρτώνται από την οικονομική κατάσταση των αιτούντων, τα στοιχεία των οποίων εξετάστηκαν από την Κοινωνική Υπηρεσία. ΄΄Οι εν λόγω συμπολίτες, ζήτησαν από τον δήμο οικονομική ενίσχυση καθώς έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση λόγω της ανεργίας που βιώνουν και προβλημάτων υγείας κάποιων εξ αυτών. Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα και περιέρχονται σε οικονομικό αδιέξοδο. Ο δήμος, με βάση τις οικονομικές του δυνατότητες, δεν μπορεί να τους λύσει το πρόβλημα. Τους στηρίζει όμως στο μέτρο του εφικτού΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr